Акцията срещу палатките - политическа грешка

Била в най-неподходящия момент от протестите
268
Акцията срещу палатките - политическа грешка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Акцията на силите на реда срещу палатките на протестиращите на централни софийски кръстовища е "огромна политическа грешка", смята Деян Кюранов, доктор по философия.

"Ако не друго, това е изключително сгрешен момент за този политически акт. Те го подготвяха, подготвяха, правиха си устата и го направиха в най-неподходящия момент, когато протестът очевидно се разраства", коментира той пред БНР.

Още по темата
Според Кюранов у нас имаме фасадна демокрация и засега властта иска да запази фасадата, но тя се е пропукала и се вижда диктаторското лице.

"След като имаме - показаха го агенциите, мнозинство, което симпатизира на протеста, то не излиза на протест, но симпатизира, можем да сме сигурни, че след тази сутрин това мнозинство ще стане още по-голямо“, коментира още той.

Деян Кюранов е изследовател на политическите процеси в Беларус. Преди президентските избори там той направи аналогия между Беларус и България. "Отровно женско трио" се изправя срещу настоящия президент на страната, обясни Кюранов.

Сега Светлана Тихановская е кандидат на опозицията, което по думите му е "нещо нечувано за Беларус, както и да има митинг от 70 хиляди души".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари