Бизнесът иска да се определят местата за протестите със заповед

Блокирането на кръстовища усложнявало икономическата обстановка
Обновена: 7 авг 2020 16:24 | 7 авг 2020 16:24, Камелия Цветанова
81
Бизнесът иска да се определят местата за протестите със заповед
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България иска да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места, подходящи за целта, и за спазване на строги противоепидемични мерки като се оказва контрол върху изпълнението на заповедта.

Още по темата

В писмо до премиера Бойко Борисов от КРИБ благодарят за бързата реакция, след като на 4 август са писали до вицепремиера Томислав Дончев, до здравния и до социалния министър с настояване за ред, свобода на придвижване и осигуряване на нормален бизнес трафик, което да гарантира нормална стопанска дейност.

Блокадите на възлови пътни артерии, свързващи важни търговски зони или населени места, оказват твърде негативно влияние върху нормалното функциониране, снабдяване и търговска дейност на компаниите и допълнително влошават усложнената икономическа обстановка, породена от пандемията COVID-19, смятат от КРИБ.

Естествено неотменимо право на българските граждани е правото на протест, но той може и трябва да е в рамките на закона, без да нарушава правата на останалите граждани и възможността да осъществяват своите икономически и други дейности, се казва още в писмото.

Считаме, че освен това по този начин ще бъде гарантирано и изпълнението на Тристранното споразумение, което КРИБ подписа заедно с правителството и синдикатите, и чийто хоризонт е изтичането на мандата на това правителство, завършва писмото до премиера Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
27
 
! Отговори
Ха преди 3 години
И кои ще са разрешените места според така набедения бизнес? Подножието на Еверест, централна Сахара и др. безлюдни места, че народа да не ги притеснява, а? Много ще страдат тия.
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема страшно, той Баце и Вашия бизнес ще вземе, ама тогава да нИ рИвете, или може би си мислите, че като му се мазните ще Ви се разминее
15
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай малко,случайно председател на КРИБ да не беше,една гелосана мас:тия,или по точно личният олигарх на Тиквето?
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът си мисли, че пише законите.Колко сладко.Законите винаги са се писали от и са изражение на думата на Победителя, както и историята, а не на изкуфели философи-демократи.Народът е просто работлива и послушна тълпа в ръцете на Победителя, неспособна на велики дела.Твърде жалко, че вашият Първенец е страхлив лъжец, тарикат.
13
5
 
21
 
! Отговори
Камелия Цветанов преди 3 години
"Блокирането на кръстовища усложнявало икономическата обстановка"Че управлението на държавата не го ли прави същото? Ако толкова им пукаше за икономическото положение отдавна да бяха подали оставката си...
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Повечето при възможност - минимална заплата, ако може и да е през месец и от вдигнати три пръста, познай кой по избор.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Нека позная: източниците ти са "анонимни". Нещо като "анонимен донос".:)))))
10
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НанеНарода не е на улиците.Или по-точно, на улиците е, но по джапанки и шапки. На улиците на морските курорти.
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ"ГEРБ и OП гoрят документи в миниcтeрcтвaтa?Прeмиeрът и aвaтaрът му Тoмиcлaв Дoнчeв бият oтбoй и гoвoрят зa ocтaвкa и избoри. Тoвa e дoбрaтa нoвинa. Нo имa и лoшa: Oт чecтни държaвни cлужитeли нaучaвaм, чe в миниcтeрcтвa e пoчнaлo чиcтeнe нa aрхиви, пoрaди кoeтo мaшинитe зa рязaнe зaгрeли" "Дaли нaиcтинa ce зaличaвaт прecтъплeния, дaли прocтo aдминиcтрaциятa рaбoти уcилeнo в лeтнитe жeги, нe мoгa дa кaжa.Нo eднo нeщo трябвa дa e яcнo фeнoмeнът Тeфтeрчeтo нa Злaтaнoв мoжe дa ce възпрoизвeдe и oт избрaни миниcтeрcтвa дa ce изпaрят cвeжи aрхиви, уличaвaщ
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък народът иска бизнеса да си гледа бизнеса, да печелят пари с честен труд и да не муфтят държавата перманентно за пари, нашите пари! Със заповед!
7
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4"с палатките на модерните роби"Какви модерни роби, тия в палатките бяха или някакви лапетии без никаква работа или професионални протестъри. Там нормални работещи нямаше и няма и да има.
6
15
 
10
 
! Отговори
П.и.м. преди 3 години
В гората на 6-7 км южно от с. Трапоклово, Карнобатско има едно голямо и сухо дере. Там да ходят. Има място за всичките 50 човека наведнъж. И за тоалетни има място и за трапезария - също. С тоалетната ще са си лика-прилика.
5
6
 
25
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Кой бизнес?!Тоя дет реве сега за държавна помощ ли... Тоя който направи работещите бедни ли?Ей затова Народа е по улиците!
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четете и тия червените тук да докладват на пРецедента, че България си има работа и на хората не им е до революции а до развитие и подобрение.
3
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнесът създава много проблеми на своите работници. За тяхното решение изобщо не се е загрижил! Плаче за своите печалби от 10-12 часов работен ден, за който му пречат протестите! К.Домусчиев се оплакал на Б.Б. и хоп! - реши се въпроса с палатките на модерните роби.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протест без обидени, понабити и кръвопролития не е никакъв протест.Как смяташ да се наречеш победител, ако нямаш врагове?Със седене като пъдпъдъци по люпилните отредени от закон не става.
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек Киро. То за хунтата гората е най-подходяща