Оставете ни да работим спокойно, зоват от БЛС

Пазете ни! Само заедно можем да се справим, пишат от съюза
15
Оставете ни да работим спокойно, зоват от БЛС
Снимка: БГНЕС

В условията на Covid-19  беше успешно реализирана първата в България донорска систуация. Независимо от тежките условия, в които сме принудени да работи  през последните месеци, българските лекари за пореден път показаха, че владеят медицина на световно ниво. Това се чете в позиция на Българския лекарски съюз (БЛС), разпространена до медиите.

Още по темата
От организацията отчитат, че лекарите у нас в последните месеци са изправени пред огромно психическо натоварване. Проведеното от БЛС национално проучване показва, че всеки втори медик изпитва психическо изтощение при работа.

"Нека не забравяме, че проблемите, свързани с лечението на нашите пациенти, не приключват с излизането от лекарските кабинети. Ако към това прибавим и тревожните резултатите, че всеки втори лекар е бил жертва на вербална агресия по време на работа (48%), трябва  ясно да заявим, че да си лекар в България е задача на границата на човешките възможности", пишат от БЛС.

"От БЛС призоваваме – Оставете ни да работим спокойно! Използването на обидни квалификации,  агресия и закани за саморазправа са накърняващи човешкото достойнство и категорично неприемливи. Невъзможно е да работим в условията на недоверие и страх от саморазправа. Агресията, както и езика на омразата, пречат на всички нас и рушат доверието помежду ни. Призоваваме за спазване на моралните ценности и професионална етика.  Ние, лекарите на България, отново се обръщаме към цялото българско общество: Пазете ни! Само заедно можем да се справим!", се чете още в позицията.

От съюза се обърнаха и към всички лекари, които от месеци работят на ръба на изтощението.

"Благодарим Ви колеги, ценим Вашата работа, отдаденост и безценната помощ, която денонощно оказвате на пациентите".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Малее до къде стигна родната полиция.вместо да спази закона и да разчисти тия нерегламентирани блокади те преговаряли.Главния прокурор да разпореди проверка защо бездействат цял месец
10
1
 
9
 
! Отговори
До Узунов преди 3 години
Работих с КОВИД , заразих се, преболедувах и пак работя.Не ми беше леко боледуванетоЩом има нуждаещи се хора, ще им помагам.И да. Плащат ми заплата.Нормално е.Ти, Узунов как устройваш живота си без да ти се налага да работиш, не е ясно, но си е твой личен избор.
9
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЪД И ЗАТВОР ЗА БЯЛАТА МАФИЯ, ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ ФАШИСТИ! НОВ ЗАТВОР ЗА ВАС!
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сетиха се да стават моралисти... До вчера се спукваха да рекетират пациентите, днес са моралисти...
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка гербави крадци!
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските лекари владеели медицина на световно ниво? Та те един бял дроб не могат да трансплантират за какво световно ниво говорим. Има 2 медицини едната е българската, а другата е световната като и двете нямат нищо общо една с друга.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Узунов, ти не си човек!
4
4
 
9
 
! Отговори
До предходния Узунов преди 3 години
Ти си просто един аут-сайдер.И си го знаеш, нали!
3
10
 
9
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Споко , колеги ! Фигурантът е най-големия вирус - трябва да го пръскаме с ДДТ или друга отрова , защото той сее отрова с всяка своя съскащо отронена закана !!!
2
12
 
11
 
! Отговори
Националист преди 3 години
Призовавам всички български лекари да хвърлят скафандритеи маските и вкупом да отидат пред Президентството като започнат да викат 'ОСТАВКА" и да ръкопляскат на Фигуранта. Само така можем да изгоним вируса от България !
1
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми, при такива проблеми се обърнете към другаря Бойко Борисов: Той е виновен че работите в такива ужасни условия! А за медицински проблеми - търсете вашия колега и пръв приятел на Бойко, корембия хирург доктор генерал Мутафчийски!!!