По 50 лева за всеки пенсионер помощ в коронакризата

Пред банковите и пощенски клонове се извиха опашки
61

Започна изплащането на еднократна помощ от 50 лв. на всички пенсионери. Основната сума, както и добавката към пенсията, ще се получават до 20 август.

От първите пенсии с добавки ще се възползват над 2 милиона пенсионери.

Милка е пенсионер и е с онкологично заболяване. Пенсията ѝ е едва 177 лв. Радва се и на малката добавка.

"Няма да ни помогне, но така се радваме - ние болните и пенсионерите за тези 50 лева. Какво да ни помогнат, като започнеш ток, вода, разходите са много", коментира тя за Bulgaria ON AIR.

Заради раздаването на пенсиите и първите добавки, пред банковите и пощенски клонове се извиха опашки. Не липсваха и проблеми.

"От 9.30 съм тук, имало срив в системата. Какъв срив има, караш ги да питат в София - не можели. И преди мен имаше 5 човека, тук имаше над 30 човека, болни хора и не казват нищо", отбеляза гражданин.

Добавките засега ще се отпускат в продължение на 3 месеца. После ще се обсъди удължаването им.

За изплащането правителството отпусна допълнителни 106 043 350 лв. по бюджета на държавнтото обществено осигуряване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: пенсионеридобавки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do sabota i na rradev zapushiha ustata s 50 leva podarak varhu pensiikata mu...:-))))
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
s tea 50 leva she ima mir do petak molitvite na kilimcheto v sveta sofia
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
36 ползват една маска, переш и слагаш да идеш до магазина.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали слагаме храни за нуждаещите се на разни места, хубаво е да го има постоянно. Много гладни има и пенсионери.
46
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонимен"управленеца" дето нареди на менда да гласуват закона за божков да граби бабите с лотарията,не платил 1 мил.лв данъци...ако не бе го позволил...пенсийте ви да бяха по 300 евро малките ...продължете с лъжите и си вярвайте...1400 г. сме тук и сме убивали империи...неграмотни селски тарикати ли...уволнени сте...Справедлив съд за геноцид над Народа ни!!
45
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес Бойко даде 50 лева. С тях си купих 6 кила свинско и го разделих в 15 пакета по 400 грама. Замразих го и с жената ще си имаме мазнинка за цял месец. Хвала на такъв управленец.
44
6
 
2
 
! Отговори
пенс преди 3 години
Аз получих. По банков път. Не, че имам нужда, ама няма да ги връщам я.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се слави името на генерал пожарникаря
42
12
 
2
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Защо лъжете ??? Никъде на изплащат по 50 лева !!!
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсионерите за заслужили много повече от тези 50лв , но по-важното е каква е тая стабилност и просперитет в държавата която предизвиква опашки за по 50 лв. . Жалка история.
40
4
 
22
 
! Отговори
Мила преди 3 години
Това е подигравка с пенсионерите. Вместо да направят актуализация на пенсиите, те тръгнали да дават подаяния. Последната актуализация направи Станишев през 2008. Хора, които са се пенсионирали преди повече от 10 г., парите им напълно са се обезценили
39
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ от сега още почват да купуват гласовете на пенсиите.
38
1
 
20
 
! Отговори
Завистлива непознато преди 3 години
Тези хора са работили, когато са били на твоята възраст и също с труд са изкарвали заплатите си. Да не говорим в колко по-сложни условия са се трудили. По време на партията-майка не можеше да се жалваш на РИТ за всяка глупост както сега. Идея си нямаш колко трудно е било, тъй че си затваряй човката и отваряй краката или която там част ти е изкарала повишението.
37
0
 
22
 
! Отговори
До Факт преди 3 години
Според теб,правителството подкупва пенсионерите "с парите на народа"?А кой точно се числи към народа? Пенсионерите нещо различно от него ли са?Те са правили вноски по 40 години и тези пари са отивали направо в републиканския бюджет, за да бъдат изграждани неща, които днес ползва целият народ.Същите тези пенсионери навремето са родили хората, които днес представляват активната част от народа.Днешните пенсионери се грижат да децата на народа, които не са успели да се доредят за детска градина.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наталито и Запознатата къртят мивки. Важно е, че се изказват и че си вярват. Кухи ***.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бряво!Браво Бряво! На 50-те лева на пенсионерите завидя! Няма да стигнеш далеч! Дребна душица ще си останеш!
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бряво: Младите що са без доходи? Мързи ги да работят ли?
33
14
 
6
 
! Отговори
бряво! преди 3 години
Е, това е политика на Правителство, страхотно.Тази вечер един батко1 роден 1932 година ми сподели, че е продал 47 дка земя на стойност 1380 лв/ка.Същият дава гараж (75лв) и апартамент (340 лв) под наем.Сега този находчив дядо ще вземе и по 50 лв.А в действителност колко малко му трябва на един човек, колко малко.Млади семейства без доходи, но хора които са пенсия на 55/60 г. получат от ББ в условията на covod-19 по ... 50 лв.Браво!Точно така, действайте и един ден няма да има хора в Държа
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от село: ще е същото като в момента. Тъпчим на едно място и няма подобрение. Пък и целта е да не получаваш пенсия, а да пукнеш като се пенсионираш. Моите родители бяха пенсионери много кратко време и двамата.
31
5
 
9
 
! Отговори
от село преди 3 години
Аз ще се пенсионирам през 2026 година на 65 година.Интересно дали тогава някои ще раздава даром по 50-100 или по 200 лева, ей така ..?Просто питам?Интересно социалната пенсия през 2026 година за кои хора ще важи, с колко трудов (!) стаж, на колко години действително отработен трудов стаж тази не малка прослойка ще я взема?Парите вече предварително вече са похарчени, а от къде ще дойдат нашите пенсии един ден?А колко са сега пенсионерите и колко са хората които наистина внасят в хазната пари