Протестите не бивало да нарушават правата на останалите

КНСБ с позиция по темата
74
Протестите не бивало да нарушават правата на останалите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Демократичните протести, стачки, демонстрации и шествия са конституционно право на всеки български гражданин, което никой не може да ограничава, нарушава и отнема, посочват в позиция на КНСБ.

Още по темата

„Заставаме зад всеки, който по този начин иска да отстоява исканията си в социално-икономическата област, да изразява своите позиции и възгледи. В същото време провеждането на протестни действия не трябва да нарушава свободата и конституционните права на всички останали граждани, които имат своите причини да не участват в тях.

"Съгласно закона процедурата за организиране на протест е уведомителна, органите на реда съдействат за нормалното протичане, а организаторите имат ангажимент да вземат необходимите мерки за осигуряване на реда. Това гарантира както мирно протичане, така и че няма да бъдат засегнати нечии права", напомнят от синдиката.

От КНСБ апелират за спазване на демократичните практики, своевременно пресичане на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на насилие от всички страни.

„КНСБ има най-голям опит в организирането на успешни и мирни протести в България и винаги е апелирала за спазване на законите при провеждане на протестни действия, за да се гарантират здравето и безопасността на участниците и на всички останали граждани“, посочват още от синдиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Велико Народно Събрание може да стане само, ако има велики събрани из между велик народ....
30
2
 
7
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
С това заглавие излиза, че не сте съгласни да не се нарушават правата на тези, които не одобряваме протестите. Така ли е?
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм за Велико народно събрание забрана на всички партий промяна на конституцията решаване чрез референдум какво управление иска народа
28
8
 
9
 
! Отговори
До19 преди 3 години
Нали именно за това протестират протестиращите всички да сме добре да не се подиграват с нас особено един крайно ограничен човек премиер .+++++++++++++++++!! Ти ,като си много умен и неограничен, спокойно можеш да се кандидатираш догодина март месец. И,като те изберат ,управлявай.
27
9
 
6
 
! Отговори
До26 преди 3 години
Няма да стане Велико народно събрание само споменаването му вкарва в ужас сегашния политически елит защото ще са аут отвсякъде
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама, така са спретнали заглавието, со росоидите от Дойче Веле ?!Сякаш нарушаването на правата на останалите е нещо законно...?Дори и те да са мнозинство !
25
7
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Управляващите са избрани от народа на редовни избори. За по бавнозагряващите пояснявам. Мнозинството е гласувало за тях. За това са изборите. Който не е съгласен, терминал номер 2.
24
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо в Гърция когато има стачка всичко е затворено стачката е масова синдикатите са на първа линия у нас как е едни стачкуват други ги обиждат и ругаят че не можели да отидат на моренце пречи ли им на пътя
23
6
 
11
 
! Отговори
До13 преди 3 години
За това си имаме съдебна система. Да казва кои са престъпниците .А не *** и Пульо.
22
12
 
8
 
! Отговори
Цирк мвр преди 3 години
Я си спомнете преди години как полицайте вилняха по улиците като мутри и протестираха за по големи заплати, а сега същите призовават дане се нарушава законна?!
21
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна подкрепа за Президента.Вън Мафията от Българската политика.Оставка, съд и затвор за Аскета и Каскета.
20
4
 
12
 
! Отговори
До Зозо преди 3 години
За това има избори.Правиш партия и убеждаваш хората да гласуват за теб. После оправяш държавата и всички са доволни. Другото е анархия.
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали именно за това протестират протестиращите всички да сме добре да не се подиграват с нас особено един крайно ограничен човек премиер и то
18
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои са Останалите? Които не са герберасти ли?
17
13
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
А корупцията бива ли да нарушава правата на останалите? Частни плажове, затворени улици, течен асфалт - аз нямам ли право да живея нормално без тиквени корумпета да дефекират по главата ми
16
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, дето се наричат синдикати, са храненици на властта. Държавата им плаща издръжката на синдикалната дейност. Познайте на чия страна ще бъдат, на страната на протестиращите или на страната на този, дето ги храни.
15
8
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
По принцип профсъюзите са вредна *** от нагаждачи, които се под лагат на всяка власт. Идеята на профсъюзите е да координират мероприятията по изнудване на властта, но нашите са анти-профсъюзи. Нашите служат за туширане на недоволството на хората в услуга на Боковата диктатура и го правят по най-гнусния начин. Профсъюзните активисти винаги са най-големите *** във всеки колектив.
14
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бееее! Ще си протестирам У чекмеджето с пачки и злато. кнсб Слуги, както Винаги!
13
10
 
5
 
! Отговори
да запитам преди 3 години
ко някой подпомага престъпник той също е участник в престъплението независимо поради какви лични мотиви го прави. тоест тези които съучастват с бездействието си престъпните политици са също съучастници със своето действие или бездействие...тогава за какви права говорим на тези НЕУЧАСТВАЩИ в протеста за искане на справедливост !!!аз ако видя , че някой нарушава закона но не го съобщя на властите съм подсъден като съучастник, нали ?? значи всички гербаджии са съучастници в грабежа
12
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КНСБ не е никой, зада дава становища по тия въпроси.