Протестите не бивало да нарушават правата на останалите

КНСБ с позиция по темата
74
Протестите не бивало да нарушават правата на останалите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Демократичните протести, стачки, демонстрации и шествия са конституционно право на всеки български гражданин, което никой не може да ограничава, нарушава и отнема, посочват в позиция на КНСБ.

Още по темата

„Заставаме зад всеки, който по този начин иска да отстоява исканията си в социално-икономическата област, да изразява своите позиции и възгледи. В същото време провеждането на протестни действия не трябва да нарушава свободата и конституционните права на всички останали граждани, които имат своите причини да не участват в тях.

"Съгласно закона процедурата за организиране на протест е уведомителна, органите на реда съдействат за нормалното протичане, а организаторите имат ангажимент да вземат необходимите мерки за осигуряване на реда. Това гарантира както мирно протичане, така и че няма да бъдат засегнати нечии права", напомнят от синдиката.

От КНСБ апелират за спазване на демократичните практики, своевременно пресичане на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на насилие от всички страни.

„КНСБ има най-голям опит в организирането на успешни и мирни протести в България и винаги е апелирала за спазване на законите при провеждане на протестни действия, за да се гарантират здравето и безопасността на участниците и на всички останали граждани“, посочват още от синдиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-противен от Борисов и Доган е фигурантът. Гади ми се от самодоволната усмивка на този страхливец и кариерист!
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа, а когато ГЕРБ преди около три години правеше същото беше "демократично", а? Или да си спомним за Дочо Булгуров и какво може, и какво - не? (кучета, котки и прасета)
49
4
 
2
 
! Отговори
фък преди 3 години
по добре да млъкнат купените синдикати , пискат щото и те ще изпаднат от хранилката
48
10
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Герб се компрометира окончателно. Никой нормален няма да гласува за тях по съвест. Остава им платен и корпоративен вот. При една добра избирателна активност няма да хванат и 10%. Крадете каквато можете, че това ще ви е. И ремонтирайте затворите спешно.
47
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си протестират колкото искат и пред Борисов и пред Радев. Но да не затварят пътища. И не подкрепям протест зад който стои Божков и водач на протеста е адвоката на Божков. И Костов и Софиянски така ни използваха навремето. А Софиянски и Божков са си рода.
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големия проблем на България е липсата на контрол, защо мислите нито една политическа сила не си мръдна пръста да промени това. Защото им е много добре да си взимат големите заплати (и в парламент и в прокуратура) и да си въртят мръсните далавери, за това и няма нито един политик в затвора. Оставка и съдебна реформа.
45
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То първите 20 дена бяха мирни без да се нарушават правата на никой, ама като някой са нагли до безобразие, какво друго могат да направят протестиращите.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това важи от 1995 годината в това село и демокрация няма партията е една БСП друга партия там няма какво става с водоемите на това село отговор няма няма и кои да даде а това в по лошо дори от короната ви
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои отговор да де а бе колеги продукция се разсипва вода за очите няма за басеини на някои има е докато е така аз повече няма да сея нищо се заричам
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протести а Брестово вода на режим лудее водата да попитам тая кметица кои е сложил тоя първо то което ще ми слага режим затова че си плащам искат дасе върне м на селата вода няма за сведение кметицата е БСП и чакам отговор докога в това село всяко лято няма вода да има срамота
41
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е.Но бива ли ГЕРБ и Бойко и кръга окило тях да усвояват милиарди, и всичко да е наполовина свършено. Понеже повече от повината пари са откраднати. Според мен и това не бива.
40
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията управлява държавата и пропагандата и троловете. Сайонара герпаджий.
39
12
 
5
 
! Отговори
Тука преди 3 години
Да не са агенти на ДАНС под прикритие на ***, освен *** има и някой заблудени люде. Хубавото е че бъгарите се събудиха и всеки изнася информация от кухнята на хунтата.
38
10
 
19
 
! Отговори
Пртестер преди 3 години
В петък Черепа плаща повече!!
37
10
 
7
 
! Отговори
оставка преди 3 години
До До13Та нали точно съдебната система продаде законно страната на бандитите и крадците,какво чакаш от тях?
36
2
 
2
 
! Отговори
Цирк преди 3 години
До До13Ти явно падаш от небето човече.....
35
17
 
8
 
! Отговори
ясно е преди 3 години
До До 1ГЕРБ печели избори с измама и купуване на гласове,справка изборите в София купен втори тур с платени роми.
34
21
 
8
 
! Отговори
до членовете на преди 3 години
Най-- мразената партия... вижте в момента в дъжда какъв митинг има в София идете и ги пребройте ... ако тези хора тръгнат ще ви отнест в Дунав. не да нападате посред нощите символичен палатков лагер .
33
14
 
9
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Ти платения съгласен си за едни дребни пари да да те управлява един *** човек аз и много други хора не искат да решава бъдещето ни една мутра
32
16
 
11
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Оставка съд затвор и конфискация на имуществото на всички от хунтатата ГЕРБ-Суджук !!!