В кадър: Дъждът не спря протестиращите, 30-ти ден на недоволство

Мотото днес е “Бунт срещу диктатурата”
452

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дъждът, който се изля над София, не спря протестиращите, които за 30 пореден ден се събраха пред сградата на Президентството.

Въпреки това броят им беше по-малък в сравнение с предишните.

Още по темата

Тази вечер протестът се провежда под мотото “Бунт срещу диктатурата”.

От “отровното трио” призоваха през деня протестиращите да си носят “храна, вода и всичко необходимо за изграждане на барикада”.

Рано тази сутрин при полицейска акция бяха премахнати палатковите лагери и освободи трите ключови кръстовища в София.

Заради призиви в социалните мрежи за насилие и вандалски прояви от СДВР призова недоволните да протестират мирно.

Полицаите се заканиха, че няма да допуснат нови блокади в столицата, въпреки вече се появи нов палатков лагер - този път пред Министерския съвет.

Демонстрантите са категорични, че ще останат там, докато не се изпълнят исканията им за оставка на третото правителство на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. На място е организиран подписка в подкрепа на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
12
 
2
 
! Отговори
С преди 3 години
Слави - президент
312
6
 
9
 
! Отговори
До 363 преди 3 години
И аз ще гласувам за ГЕРБ и срещу скелети и черепи
311
5
 
3
 
! Отговори
ПАЛАТКА преди 3 години
ПАЛАТКИТЕ СА ОПЪНАТИ. ПРОБЛЕМИ ИМА ЛИ БЕ??
310
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 362 - така е, американците го правят това. След като ни казаха да спрем строежа на тръбите към Сърбия и Бойко отказа, стана цялата работа. Мразя руснаците но и американците не са по добри от тях.
309
5
 
11
 
! Отговори
Я преди 3 години
В протеста не виждам нищо позитивно и никакви идеи, напротив блика безумна агресия и злоба. Това ли са хората които искат да ни управляват -пълен ужас!!!
308
8
 
6
 
! Отговори
ОГРОМЕН КОР ВИ НАБИХ преди 3 години
ОСТАВКА НА МУТРИТЕ.
307
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце да викне съдружниците си от Ипон да помагат, като Румен Пашата големи приятели бяха - изтеглиха и не платиха дълг за 1 милион.
306
10
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Тази вечер хиляди написаха страница от българската история, а по това време герберски *** пишеха коментари срещу тях за няколко стотинки повече.Какво нещо е живота а?
305
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До оставка- Борисов - Каскета- РадевТака ще стане.
304
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно, ако пред белия дом опънат палатки или на шанз Елизе. Хм
303
4
 
10
 
! Отговори
Hoes and tricks преди 3 години
Като ги гледам по снимките тия протестиращи добре че от тях нищо не зависи, че тогава и бог нямаше да може да ни спаси. Тия са полезни като соларен панел през нощта и имат умствения капацитет на тапир със синдром на даун. Най-вероятно Божков плаща на някой да им връзва връзките, защото тия и това не изглежда че могат да правят.
302
6
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
До 358. Ами слагайте, пак ще ги премахнат. Само че по някое време ще им писне на другите софиянци и тогава ще ядете дървото.
301
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсмислени cлогани от буржоазно-олигархични кръгове, които желаят да овладеят властовата структура. Тълпи от зомбита обединени около самия протест. Аморфни и безцелни протести, които не могат да предложат абсолютно нищо и могат единствено да мрънкат без да имат някаква идея как да променят капиталистическато статукво и против какво всъщност се борят Постмодернистичти протестъри, мокри като кокошки, командвани от един военен неграмотен шапкар.
300
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За изненада на мнозина удара идва от американците. Първо, те са спецове по нежните революции. Второ, не обърнахте ли внимание, че Борисов системно е подслушван, а никой не проявява желание да разследва кой го е подслушвал - сякаш е известно кой го е вършил, но няма как да разследваш в тази посока, ако става дума за едни задокеански служби. Вероятно по някаква причина са вдигнали мерника на тиквата. В началото посолството подкрепи протеста, а вчера се възмути срещу агресията срещу журналисти.
299
4
 
3
 
! Отговори
оставка преди 3 години
В кой ред се чудя е най-добре да си подадат оставките се чудя?-Радев-Борисов-Каскетаили-Борисов-Радев-Каскетаили -Каскета-Радев-Борисовили всичките накуп?
298
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите са вредни за България, зад тях стоят олигарси ,престъпници,убийци и не мислят доброто на България, нито на народа, а как да се отърват от правосъдие и Гешев и да вземат властта и ограбват българина отново!Също зад призоваването за протести,стоят голяма част чужденци,пишещи на български език или марионетки на чужденци!Твърдо не , на протестите и на новите партии със старите олигарси-муцуни!Твърдо да,на законното правителство!
297
8
 
5
 
! Отговори
УСПЯЛО IT преди 3 години
Бойко НЯМА КОМПЮТЪР у тях. Но има 85 инча телевизор, който не се събира на шкафа пред леглото.И вие очаквате да направи нещо за IT сектора? Нема как.
296
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е че палатковите лагери са възстановени и ако пак бъдат премахнати пак ще излязат хиляди да ги възстановят.
295
2
 
10
 
! Отговори
КГБ преди 3 години
Къде се скри Рот фронтовския юмрук на новото време след като се изложи със съдружника на Мулти Груп с него ще прави план за България 2050 хахахахаха
294
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
90те години на протестите имаше недоволни и гладни хора, които се чудеха как да си изхранят децата. На протестите 2013 имаше хора поробени от олигарси и корпорации, които бяха физически принуждавани да се изселят!На тия протести има какички без работа дето се чудят как да си губят времето.После ми говорите за каузи!