В кадър: Дъждът не спря протестиращите, 30-ти ден на недоволство

Мотото днес е “Бунт срещу диктатурата”
452

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дъждът, който се изля над София, не спря протестиращите, които за 30 пореден ден се събраха пред сградата на Президентството.

Въпреки това броят им беше по-малък в сравнение с предишните.

Още по темата

Тази вечер протестът се провежда под мотото “Бунт срещу диктатурата”.

От “отровното трио” призоваха през деня протестиращите да си носят “храна, вода и всичко необходимо за изграждане на барикада”.

Рано тази сутрин при полицейска акция бяха премахнати палатковите лагери и освободи трите ключови кръстовища в София.

Заради призиви в социалните мрежи за насилие и вандалски прояви от СДВР призова недоволните да протестират мирно.

Полицаите се заканиха, че няма да допуснат нови блокади в столицата, въпреки вече се появи нов палатков лагер - този път пред Министерския съвет.

Демонстрантите са категорични, че ще останат там, докато не се изпълнят исканията им за оставка на третото правителство на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. На място е организиран подписка в подкрепа на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-противен от Борисов и Доган е фигурантът. Гади ми се от самодоволната усмивка на този страхливец и кариерист!
352
0
 
2
 
! Отговори
Владо преди 3 години
И природата е против терористите.
351
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идват безпртийните с нова партия
350
0
 
1
 
! Отговори
До 306 преди 3 години
Не ще докара новата партия на безпартийните
349
0
 
1
 
! Отговори
До 53 преди 3 години
Иска ти се да е ама не младия премиер с харема с новата партия ще е
348
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставаме в ес
347
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе цялата работа тръгна от това, че започнаха да преследват такива като Черепа. И изведнъж отнякъде се пръкнаха "компромати" с шкафчета и уж разговори на Борисов, в които обиждал този и онзи. И част от народа, къде платен, къде заблуден, къде и двете - се върза.Така и не разбраха, че по този начин работят за мафията, която уж искат да изгонят.Това, че работят за престъпниците, е ясно от лозунгите против главния прокурор. Не виждам той пък какво им е направил.
346
1
 
1
 
! Отговори
И те така преди 3 години
До Анонимен 417Как да не става приател ходи виж как е Македония, Сърбия, Албания те са 20 годнини на зад Искате БГ да се промени и да стане европесйска сила на мига Слаб народ слаба държава
345
7
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Протестираите си колкото искате само не ми блокирайте за да не мога да си ходя на работя..Няма да обикалям цяла софия заради 10 палатки
344
13
 
16
 
! Отговори
Александър преди 3 години
Тези протестиращи изчерпиха кредита на обществено доверие. Това е малобройна тълпа от неуравновесени умствено и емоционално хора. С делата си показаха, че явно нямат никакво намерение да зачитат правата на останалите си съграждани. Покриваме ги с безразличие, презрение и забвение. За обществото ни те не съществуват. Точка.
343
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, някой журналист не се ли сети да зададе следния въпрос на т.н. "протестиращи": Щяхте ли да се сетите да излезете на протест, ако не беше спец-акцията на Христо Иванов? А отговорът ще е НЕ. И тогава веднага щеше да лъсне цялата фалшивост и подготовка на този "протест". Довчера тези лентяи си седяха вкъщи и пиеха ракия, и изведнъж се сетиха, че има мафия, корупция, и че всички са назначени (само) от Пеевски. Не сте 80% ***, според мен сте поне 95..!!!
342
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами съсипана е след 30 г експеримент с демокрацията.Просто в България демокрацията не успя да хване и да се получи нещо добро.При българите тази иначе добра за западняците система не сработи.Тук или олигархия или анархия каквото гледаме в момента.Да ти дойде на ум ,че няма да се подчиняваш ни на законите на страната ни на полиция ,парламент,правителство....
341
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 415Ма какъв Божков, бе, герберско писоарче? Къде е той? На кого плаща? Бре колко дни съм бил вече на тоя протест, пък никой не ми дава пари. И Божков, и управляващите мутри са бандити. Само дето управляващите са толкова страшни мутри, че даже Божков го е страх от тях и с десетилетия го рекетираха, както стана ясно.Не ни пука за Божков. Искаме всички дебели СИК-аджии да страдат до последния си дъх и да се изметат от политиката незабавно! Зацепва ли ти мозъчето?
340
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Респект за протестиращите! Няма да се предадем и няма да мълчим повече!Който е унищожавал България да си плаща!Народът ще му поиска сметката!Оставка!
339
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков наистина е много умен. Никъде не се споменава нещо за него, а тия конци май точно в неговите ръце свършват. И парите има, и контактите и 30 години успява да е над властта (който и да я притежава) и над която и да е най-силната мафиотска групировка за момента... Божков винаги оцелява или между капките или стои над всички останали.А Бай *** си го иска обратноооо
338
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чери Радев вън от Дондуков!
337
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам Трифонов за президент отколкото Радев черепа!
336
7
 
0
 
! Отговори
Rex Mortus Nei преди 3 години
Търсете краля за да убиете царя. Но отсега ще ви кажа, този който влезе в храма на краля да носи меч! Драконът крал ще убие това нищожество!
335
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То е ясно,без бой няма да се отпуши столицата!
334
17
 
2
 
! Отговори
............ преди 3 години
Слави-президент!