Задържаният Даракчиев не успял да вземе инсулин от палатката си

След престой в ареста е откаран в болница за изследвания
Обновена: 7 авг 2020 20:58 | 7 авг 2020 20:57, Камелия Цветанова
43

Малко преди изгрев слънце протестиращите на Орлов мост чуват полицейски разпореждания за премахване на палатките. Там е и Пламен Даракчиев, един от символите на гражданския порив за промяна и в началото на 90-те.

Задържан е от органите на реда, но след това е настанен в болница, тъй като от стреса кръвната му захар се повишава драстично, а той е диабетик.

"Вероятно са очаквали съпротива, защото от двете страни имаше и жандармерия. Аз оказах съпротива, започнаха да ме влачат известно време, след това и влаченето не помогна и ме вдигнаха за раменете и краката. Нито съм ударен, нито съм бит", коментира Даракчиев за Bulgaria ON AIR.

"Човекът е на инсулин, не му беше даден шанс да си вземе инсулина от палатката", отбеляза очевидец.

По думите на Даракчиев, всичко в ранната сутрин се случва много бързо. Така багажът му остава в палатката.

"Аз не го взех нарочно, за да не ме видят, че съм с багаж и само личната карта ми беше в задния джоб. Раницата с личните ми вещи и всички неща останаха в палатката", добави Даракчиев.

След престой в ареста е откаран в болница "Св. Анна", където му правят пълни изследвания и му поставят инжекция с инсулин.

Според Даракчиев управляващите знаят, че Орлов мост е знак към цялата страна и докато протестиращите са там, блокади ще има и на други места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Орлов мостпалатки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хуманизмът не е българска дума.
9
6
 
27
 
! Отговори
Крали Марко преди 3 години
Цял барелеф трябва да се направи, с героите на протеста. С дрипави палатки, от които стърчат крака с пробит чорап, и приведени над барбекюто юнаци, а по земята се търкалят празни двулитрови ПВЦ от бира, и поолицията налита бясна, пръска слюнки, а пред тях юнак Пламен с ръце на кръста и ги гледа смело в очите. А от вси страни народа напира да ползва кръстовището, гледа и не разбира, че за него се прави барбекюто, и за него тези народни герои ходят да а..кат и пи...кат по входове и градинки.
8
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм очаквал друго от една репресираща власт на хунтата.
7
7
 
29
 
! Отговори
Влади преди 3 години
А колко други обикновени хора , блокирани в затапените улици не са си взели инсулина, не са си взели децата от градина, не са отишли на работа навреме, не са се прибрали да си почиват или да сготвят вечеря на децата си навреме? Тях, кучета ги яли. Важен е протестиращия Гурльо Гурлев или заплатката от Рашъ или Дубай на проституиращите журналистки.
6
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказал съпротива, носили го за ръцете и краката, той не се издал, че вещите му са в палатката. Това е героизъм, за който Божков ще трябва да се бръкне малко повече, отколкото за тези, които кротко са последвали полицията при задържането си.
5
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът, който разединява, с е длъжен да обединява, ВЪН. Президентът, който дава пример с вдигнат юмрук на протестиращите и така призовава за безредици,ВЪН. Оставка на президента.
4
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хунтата в действие. Нищо ново на територията.
3
27
 
10
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Земята на Ботев и Левски отново е робска земя!!! Долу ГЕРБ!!! Цялата Хунтатата в затвора !!!
2
5
 
25
 
! Отговори
Бау преди 3 години
той като е диабетик с кой акъл се подвизава без маска ? Диабетиците са едни от най-застрашените ...
1
4
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Бай Ставри ще му даде.