СДВР: Продължаваме разговорите за възстановяване на обществения ред

Няма арестувани през нощта, съобщи гл. инспектор Красимира Стоядинова
Обновена: 8 авг 2020 20:51 | 8 авг 2020 08:18, Елка Василева
330
СДВР: Продължаваме разговорите за възстановяване на обществения ред
Снимка: архив, БГНЕС

Няма арестувани през нощта, предстои да продължим разговори с протестиращите с цел възстановяване на обществения ред. Това каза на брифинг гл. инспектор Красимира Стоядинова от СДВР.

„Предстои да продължим разговори с тях, като единствената цел е да възстановим обществения ред и да се възстанови движението по пътните кръстовища. Отново ще изразя позицията на СДВР, че уважаваме правото на протест на всички граждани, но в същото време призоваваме протестите да бъдат мирни, да се съобразяват със законовите разпоредби и наистина да не пречим на всички останали живущи в столицата“, коментира още гл. инспектор Стоядинова.

По думите й на „Орлов мост“ е имало изключително много жени, което е ограничило възможностите на полицейските органи да използват физическа сила спрямо тях.

Още по темата

Главен инспектор Стоядинова коментира, че събралите се граждани снощи на “Орлов мост” са започнали да изграждат барикади. По думите ѝ протестиращите са вързали кофи за смет една за друга и са преместили пейки върху пътното платно.

Според нея прегражденията възпрепятстват преминаването на линейки, пожарни и други превозни средства със специален режим. Стоядинова коментира, че недоволстващите категорично са отказали да разговарят с полицията.

Събралите са на Орлов мост са започнали дори да събират камъни и бутилки, като са говорели помежду си, че ще ги използват, ако бъдат атакувани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А оня най-вероятно переше пари през лотарията--------Най-вероятно ако ти имаше сестра, щеше да е к)/рва...
146
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иванчева е изнудвала хора и им е бъркала в джоба. Разбира се, за ***, като тебе са само градинки, но на практика и е слагала и в джобчето----- Доколкото ми е известно, тази част точно, е доказана със съмнителни методи. Благодаря, че ме нарече примитив. И примитивността понякога си има добри страни и подходящо приложение.
145
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали казахте че повече няма да допускате да се блокират кръстовища. Какво става? Или искате наистина да стане гражданска война?
144
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даден бизнес става държавен. Само държавата има право да оперира с него. Какъв бизнес са му взели? А оня най-вероятно переше пари през лотарията-------Ами не знам - Бойко така каза. "Да, ние му взехме бизнеса в полза на държавата. Какво лошо има?..." Изземването на бизнес без да се плати на собственика, не ми се струва законно занимание.
143
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НИма огромна разлика. Иванчева е изнудвала хора и им е бъркала в джоба. Разбира се, за ***, като тебе са само градинки, но на практика и е слагала и в джобчето. Защо някой трябва да плаща за нещо, което не е за него? Защо зеления чорап не плати по 1000 лв на всички българи от джоба си? Същата работаПри лотарията нещата са по-друг начин. Даден бизнес става държавен. Само държавата има право да оперира с него. Какъв бизнес са му взели? А оня най-вероятно переше пари през лотарията
142
10
 
18
 
! Отговори
някой си преди 3 години
Какво си говорите с шайка платени престъпници ! Арестувайте ги до един за нарушаване на Закона за движение по пътищата и Конституцията !!!
141
11
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Таа пъ за кви разговори бълнува?НЕма кво да говорим , Лойко дава оставка с правителството и Гешата и нещата се успокояват.Това действие изисква няколко минути и здрав разум, обаче такъв не виждам да се появява на хоризонта, лошо.Ще си мечтаете още доста за преговори, немА лошо мечтите са безплатни.
140
10
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Иванчева сама си призна, че е издавала разрешени срещу изграждане на градинки и т.н. -----Какво лошо има да се направи някоя и друга градинка за живеещите? Бойко Борисов пък си призна в прав текст, че са взели лотарията на Божков, за да отиват приходите за Държавата. И каза "Какво лошо има!..." Не виждам принципна разлика между двата злучая.
139
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе знаем само наркомани протестират.А полицаите светец до светец.Абе тоя психар който беше взривил един жилищен блок защото заподозрял че жена му изневерява и той светец.Ами тоя дето застреля жена си в пиянски скандал?И той образцов.И така мога да ги изреждам докато ми свършат 500 буквички.Не разбирам какъв е тоя фетиш към полицията.Селски биячи с власт.
138
6
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
За божков, ти сериозно ли?-----За Божков аз сериозно.
137
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР или да разчистят блокадите или да хвърлят оставките!
136
8
 
17
 
! Отговори
eve1 преди 3 години
С просташките действия на тези(повечето платени)протестиращи,чак започвам да симпатизирам на полицията и правителството.
135
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НИванчева сама си призна, че е издавала разрешени срещу изграждане на градинки и т.н. Това е изнудване и злоупотреба с власт!За божков, ти сериозно ли?
134
8
 
8
 
! Отговори
Очуден преди 3 години
Де да знам ..но с удивление всеки ден гледам каква огромна милиционерска армия в таз обрулена бедна територия...и явни милиционери...и тайни милиционери..и огромен брой парамилиционери!И всичко това иска да лaпа!
133
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даа, големите мъжаги в униформи и техните началници си туриха кака да им бърше покаканите дупари!
132
13
 
6
 
! Отговори
Сата Н преди 3 години
Защитници на Иванчева. Адвокати на Божков и компания.------ Кога ще престанете да дрънкате глупости за Божков и Иванчева? Срещу тези хора досега не са извадени годни доказателства. Обвиняват ги по показания на зависими свидетели. Някакви побъркани мечтатели за "възмездие" се възторгват от постановките на Гешев, които нямат нищо общо с Правото.
131
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До к.144Още в началото на 70-те години на 20-и век населението на София вече беше станало един милион. 35 години преди това софиянците са малко над 300 000.Това са две поколения, израснали в столицата.Преди Освобождението в София живеят само 15 000 човека, но тогава и битът, и порядките са съвсем други.След 1990 г. населението на София се удвои. Всичко това са естествени процеси, които зависят от икономическото дередже на страната.
130
6
 
14
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
Протестантите са бесени едно време, а сега...разговори и преговори
129
4
 
15
 
! Отговори
:(( преди 3 години
До БългаринВ момента най-голям престъпник е онзи, който разединява нацията.СвръхПрестъпницата - партията столетница, дърпаше конците да дестабилизира държавата преди месец, когато в Брюксел се разпределяха парите за възстановяване. Колкото по-нестабилна и корумпирана изглежда една държава - толкова по-малко пари и дават. Всички се правеха на света вода ненапита, само Корнелия и Радев крещяха, че тук има много корупция и че ще пада правителството.Мястото на престъпниците е в затвора!
128
8
 
7
 
! Отговори
к.144 преди 3 години
До АнонименКакви столичани бълнуваш? До 1989 г. имаше към 650-700 хил. софиянци. В началото на прехода Жельо от Тузлука отпусна края и София стана 1,2 млн. души. За периода до 2018 г. дойдоха още 600 хил. от цяла България и тя стана към 1,8 млн. От тях към 1,1 млн.селяни.Добавете 200 хил. ежедневно приходящи да работят в столицата и се оказва, че тя е най-голямото село на БГ! И вие искате столичани да се вдигнат с/у ББ? Хайде бе, селяни срещу селянин от Банкя! И гл.прокурор, и Цв.Цв. са селяни!