В разгара на август: Спад на цените на почивките по морето

Почиващи разказват,че при избора на хотел са се водили основно от цените
8 авг 2020 14:18, Елка Василева
62
В разгара на август: Спад на цените на почивките по морето
Снимка: архив, БГНЕС

В разгара на месец август, когато обикновено цените на почивките са най-високи, пандемията от коронавирус предизвика прецедент: можем да се възползваме в последния момент от намаленията на ранните записвания.

Тази година заради пандемията от коронавирус морските градчета и малките населени места са притегателни за лятна отпуска.

"В големите курорти, знаете, цените са изключително ниски към този момент. Между 30-40 до 50 %, докато в малките населени места по Южното Черноморие нощувките имат лек спад - между 15 до 30 %", обясни хотелирът Диана Колчева пред Нова телевизия.

Черноморец посреща за първа година основно български туристи.Цената на нощувките е по джоба на българина.

"В момента нощувките се движат между 15 лева за легло до 35-40 лева, в зависимост от това какво се предлага към цената на нощувката. Това е цена за едно легло. Ако е 15 лева, това означава, че получавате просто едно легло в стая, но ако е от 40 и нагоре лева, би следвало в цената да имате повече лукс, да имате включена храна", категорична е Колчева.

Още по темата

За разлика от миналия август, когато към същата дата в един от малките хотели в Черноморец е нямало нито едно свободно легло, тази година базата е пълна едва 95 на сто. Все още има възможност за резервации в разгара на сезона и то на прилични цени.

"Тази година сезонът е по-слаб в сравнение с миналата. Цените са горе долу с 30-40% надолу", обясни управителят на хотела Траян Ахмаков.

Хотелиерите предлагат и допълнителни отстъпки при наемането на стая за по-дълъг период. Почиващи разказват,че при избора на хотел са се водили основно от цените. В Слънчев бряг това лято са отворени една около 30 % от местата за настаняване. Хотелските комплекси, които традиционно приемат основно чужди летовници по чартърни програми, сега работят основно с българи. Комплексите предлагат освен ол инклузив изхранване и редица допълнителни екстри като безплатни чадъри  и шезлонги, атракциони.

От бранша съветват при избор на почивка да се сравняват цените, не само посочени в платформите за продажба на стаи, но и чрез обаждане на рецепция. И обясняват, че при избора е много важно да се сравняват цените на една и съща категория хотели.

Темата за по-ниските цени по Черноморието коментира и туроператорът Антония Чомполова.

 „В момента има много намаления по морето. Има свободни места, а много хотели не отвориха. Тази година намаленията, които бяха през пролетта, са активни и в момента. Те са от 10 до 30 %”, поясни Чомполова. По думите й голяма част от хората ходят на море през уикенда, защото са изхарчили отпуската си по време на извънредното положение.

Данните показват, че семейство с две деца би платило 2800 лв. за 7 нощувки в хотел на първа линия в „Слънчев бряг” след 24-и август.

За същия период в Созопол 7 дни със закуска и вечеря би струвало на 4-членно семейство 2100 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черноморието е единственото място в света, където хотелиера има претенции към клиентите. Не трябва да са стотинкаджии, не трябва да са мизерници. Вместо да се огледат, да видат как се прави по други места, да видят услугата която предлагат. Направо да почнем да кандидатстваме за настаняване от пролетта, да видим кой ше се класира да се настани в хотела им за 3 бона на седмица.
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ЕЙ, в западаща , според Каролчето след Брекзита Англия от понеделник до сряда във всички ресторанти има 10% намалени е-Тук обратно,на "нашите" намалиха данъци и ДДС , а за клиентите Огромно увеличение ..драги изтъкнати джурналя ,защо не давате информация какво става по света , ама Обективна не през кривия ко.му..ни..с..ти..чесски макарон
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се лъжете, стая 10лв, кърпа за ръце 90лв. Те са го измислили бе
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето знаем колко лъжлив е българина ;)Все ще опита да те прецака с парите.Затова се научихме да почиваме извън България.
28
27
 
8
 
! Отговори
Хотелиер от юга преди 3 години
Всички мишки които ходеха с пълни багажници с промоции от Кауфланд в Гърция да да ви видя сега къде ще ходите мишки.Що сега не плюете по форумите ,най вероятно сте се скрили от Ахтопол на юг и църкате бургаско и цаца под собствените си чадъри които са прогнили до неузнаваемост.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 2800 лв. един автомобил на старо по-нисък клас 2005 да кажем. Всеки си преценя, 7 дни в Сл.Бряг за семейство или кола или друго.
26
3
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Готов съм да дам 5000-10000 лева за почивка на море в Испания, Италия, Гърция и т.н., но не съм готов да дам и 500-1000 лева за имитация на почивка в България. Нямам пари да плащам за боkлуци.
25
4
 
1
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Еми като искат ПЦР тестове за туристи, това е!!!
24
2
 
9
 
! Отговори
? преди 3 години
Борисов, Симеонов, Какво стана? Като не разбирате от нищо, никой не ви спира, да си отидете на село.
23
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе.40 лв. за интернет на ден в хотел.И 8 лв.за кебапче и хлебче.Не,мерси.
22
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цени, цени,... кой го интересуват цените, когато срещу тези цени няма качество?
21
1
 
35
 
! Отговори
Факт преди 3 години
На море в България беше хубаво преди мутрите да завземат властта в България.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тогава все така да е .Всяка година да е така. Ниски цени по чисто море .По малко самолети и чист въздух .Кво по хубу от това ? Таман и за хранилките на герб няма да има пари ;) Ми да не пада карантината . Кво по хубу от това ? Да въведат доживотна карантина .
19
0
 
35
 
! Отговори
Брейй преди 3 години
Къде ги видяха тези ниски цени не знам хахаха явно живеем в различни държави
18
13
 
7
 
! Отговори
Доволен преди 3 години
Ние (4-***) минахме с 1800 лева за хотел 4 звезди на първа линия ол-инклузив в Слънчев бряг. Около 3000 дадохме в Гърция миналата година.
17
2
 
17
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 3 години
На южно черноморие цената на нощувка е между 15 и 20 леваНе се лъжете да пълните гушите на мутрите.
16
2
 
41
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Трябва да си напълно изкукал да дадеш 2800 за 1 седмица
15
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция порция вкусни картофи като за 4 човека е 3-3,5 евро, а в България порция като за половин човек е 8 лева.
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само мазoxисти са на море в България. С тези реклами няма да успеят да ми прецакат почивката.
13
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Качество в Булгаристанско НУЛА !!Значи колкото и да струва са пари ХВЪРЛЕНИ на ВЯТЪРА.Кой луд дава пари за да го хранят с палма, заразят със салмонела и ковид и да се купе в гУвна???Вие луди ли сте??