Готвач по призвание: От ентусиаст до професионалната кухня

Александър стъпва в кухнята за първи път на 22 години
10 авг 2020 23:30, Красимир Ангелов
5

На днешния ден отбелязваме професионалния празник на готвачите.

Казват, че в трудните моменти човек започва отначало. И дори и пътят да е мъглив и неясен, той не свършва. Такава е и историята на Александър Борисов. Като студент той заминава на бригада в САЩ. Животът в чужбина далеч не е лесен и трябва бързо да започне работа, дори и да не е тази, за която е мечтал. Така се озовава в ресторант за бързо хранене.

Александър стъпва в кухнята за първи път на 22 години. А една малка безобидна лъжа изиграва важна роля по пътя му.

Малко по малко младото момче започва да се влюбва в професията. Пътят му минава през Мериленд, Аляска и Португалия. През цялото време обаче е решен, че ще се върне обратно в България. 

Днес Александър е на 27 години и вече е главен готвач.

Авантюристичният си дух той пресъздава в ястията, които готви. Стилът му е повлиян от азиатската и американската кухня. Без да издава тайната рецепта, Александър сподели как един хот дог може да бъде изискан.

Днес Александър мечтае да има собствен ресторант, защото професията му се е превърнала в начин на живот, разказва историята му телевизия Bulgaria ON AIR.
 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През соца мъжете искаха да са инженери.
Сега се рекламира да сме обслужващ персонал.
3
1
 
7
 
! Отговори
Кирчо преди 1 месец
Анонимния ти пък как обиколи всички ресторанти се чудя .... не си излизал от мизерната квартална кръчма а даваш мнения .
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Так де що царува БКП-то, народа го боли дупето!
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бълггарак готвач..... ха-ха
Още ли не се е титуловаш “Шеф Намкойси”?!
Клоуни.
От толкова фалшиви шефове в София няма нито един читав ресторант.
Нито един!!!
Жалка селска държавица.
Премиера ви е в пълен унисон с нацията, бесен провинциалист.