Проверяват МБАЛ-Велико Търново заради смъртта на абитуриента

Резултатите ще бъдат изнесени публично
Обновена: 10 авг 2020 16:56 | 10 авг 2020 15:43, Анисия Иванова
38
Проверяват МБАЛ-Велико Търново заради смъртта на абитуриента
Снимка: БГНЕС, архив

Проверка по случая със смъртта на 19-годишен младеж с коронавирус е започнала във великотърновската МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. Тя се извършва от Изпълнителна агенция "Медицински надзор“, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение пред "Фокус".

Комисията е сезирана от ръководството на лечебното заведение. Искането за нея е поради широкия обществен отзвук по темата.

Повод за настояването са и "опити за създаване на внушения и манипулиране на истината чрез коментари в социалните мрежи и медиите“.

Още по темата

Резултатите от проверката на проведеното лечение в МОБАЛ ще бъдат изнесени в публичното пространство и подробно оповестени.

"Дотогава считаме всички коментари по темата за неуместни и призоваваме обществото, и медиите да оставим разследването на компетентните органи. Изказваме нашите най-искрени съболезнования за тежката и непрежалима загуба на семейството и опечалените близки! Поклон пред паметта на този млад човек“, се казва още в официалното обръщение на търновската болница.

Припомняме, че 19-годишният абитуриент почина в лечебното заведение в края на миналия месец. Момчето беше едно от заболелите от абитуриентските балове в края на юни. Оплакванията му са започнали на 7 юли. Младежът имал висока температура.

Диагнозата COVID-19 била лабораторно потвърдена чрез PCR тест. Приет е в болницата, но състоянието му се е влошило и бил преместен в реанимация. На 31 юли е починал вследствие на двустранна бронхопневмония и остра дихателна недостатъчност.

Бащата на младежа обвини болницата, че не оказала адекватна и навременна помощ на сина му, което довело до фаталния край.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
4
 
! Отговори
независима проверка преди 3 години
трябва, но язък за детето иначе всичко е ясно - пълна лудница при лечението с антибиотици, вкл. използването му за опитни цели при липса на съгласие, брутално и неадекватно отношение към пациента и близките му (по вида от снимката момчето е било в начална фаза на метаболитни проблеми, т.е. това опитно лекарство не е трябвало да се използва в неговия случай + толкова много антибиотици венозно са му разредили кръвта при което опасно е паднала и кръвната му захар)=ЗАТВОР за прездумишлено УБИЙСТВО
33
0
 
3
 
! Отговори
Бонус преди 3 години
Значи - това е Коледен бонус, посред лято. От каквото и да почине човек, пишат го корона вирус. Защото за починали от корона вирус, на болниците се превеждат пари. Усвояват евросредства. Колкото повече корона вирус - толкова повече кинти идват. Може и от студ да почине някой, но няма да вземат кеш. Ако обаче тоя го пишат че е корона вирус - със сигурност ще има парички. Та затова е всичко, не за друго.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверете и бабата на Хаджи Тошко Станиславов. Имала само леко инсултче и коронавирус и лошите лекари не я излекували. Умрела с коронавирус и с инсулт, а причината за смъртта е неизвестна. Внукит и вика - далавера има, източили са парите докторите, защото са некадърни и само точат.
31
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Къде са ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена...? Без тия всяка статия на тема коронавирус е като манджа без сол, като гърне без капак.........
30
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами жалко за момчето, но ако беше си седяло вкъщи, вместо да ходи на безсмислени купони, щеше да е още живо. Ама нали трябва да се напиват като прасета, за да празнуват порастването си, което после ще псуват до края на живота си... Тя медицината за съжаление не може да лекува човешката простотия.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен" Защото тази жена много си е повярвала и се прави на пионер в техниките за лекуване на заболяването,"Това откъде го знаеш?
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31В България робуваме на who а те не искат да правим аутопсии.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Няма да има аутопсия.Ще кажат от цялата проверка че докторите са били леко груби с пациента и ще им се напарви забележка и до там.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли ще има наказани дори и да има нарушения.Проверяващите познават предварително тези които ще проверяват
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички болници полъгват ,така им е наредено
24
6
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
Жалко за момчето , но престанете да хвърляте вината винаги върху докторите. Медицината е много трудна наука и ние обикновените хора нищо не разбираме , говорим емоционално , но от това лекари не останаха. От този вирус умряха хиляди души по света, включително и млади , здрави хора.Сега само да не пуснат децата редовно на училище, че яко ще е втасаме
23
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото се вдигна много шум. Иначе щяха да си го потулят случая.
22
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултатите ще бъдат изнесени публично ...Ой, кога?
21
6
 
9
 
! Отговори
хм преди 3 години
Хайде да се размърда следствието!!!
20
7
 
21
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 3 години
Ама не попаднаха на "удобни" родители.
19
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа - при убийство аутопсията е задължителна.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АУТОПСИЯ?
17
5
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"Изпълнителна агенция "Медицински надзор, че и такава агенция ли имаме, хахха вярно живеем в най корумпираната, бедна и провалена държава в Европа, поредните клатикурници на мека синекура, наши хора що да не ядат на бял хлеб мекото. Без Военни Трибунали, присъди и екзекуции никога няма се оправим, а вие подскачайте балами. Иначе човекът е пълнолетен на 19 е сам е решил да ходи на дискотека и да се зарази, мангъров му го препоръча това, семейството му да заведе иск срещу него ако има претенции
16
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а така, сега болницата му виновна...сигурно не се интересувате, ама да ви светна - много малък процент от тия на вентилация оцеляват - т.е стигнеш ли до там...баща му къде беше на това номче, га ди джействаше ?
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАФИЯ