Студенти искат революция на ценностите у нас

Слав Велков и Георги Гошев коментираха демонстрациите в страната
Обновена: 10 авг 2020 22:21 | 10 авг 2020 22:21, Красимир Ангелов
61

Какво може да накара един млад човек, който учи и работи в чужбина, да се върне в България? Отговорите на тези въпроси дадоха студентът по режисура Слав Велков и колегата му, който следва архитектура - Георги Гошев. Младежите са автори на няколкоминутна продукция, която показва духа на антиправителствените протести в страната - "България, промяна".

"Роден съм в Америка, но искам да се върна тук, за да допринеса със знанията и уменията си за развитието на България. Целта на филма ни е да покажем, че в страната ни има смели хора, които ще се борят за промяна и срещу статуквото. Интелигентните млади хора не могат да бъдат употребени. Това, което искаме, е революция на ценностите. В протеста виждаме една битка на ценности - алчност срещу справедливост. Искаме да видим чрез образование, култура и изкуство да мотивираме хората да променят нашата система. Това е целта ни чрез филма, който правим", обясни Велков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в основата на гражданското общество са младите и образовани граждани, които се бунтуват срещу неправдата.

"Със сигурност можем да говорим за културна революция. Виждам го сред връстниците си - те искат ценност, законност и справедливост. На първо място - животът в Ню Йорк е много динамичен. Там всеки си е поставил за цел да успее в нещо. Всеки се се стреми да успее, всеки дърпа своите връстници. Има някаква илюзия в американската мечта, но исторически тя е напълно постижима", допълни младежът в ефира на "Денят ON AIR".

Георги Гошев от своя страна подчерта, че младите хора са движещата сила на сегашните протести и бъдещето на страната ни зависи от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Ако Радьо и Нонка вземат властта аз лично ще си забърша дирника с българския си паспорт и ще остана само със западно гражданство.
27
3
 
23
 
! Отговори
Студентите искат преди 3 години
всичко дето хвърчи да се яде.Атлантическият клуб обаче поиска импийчмънт на Румен Радев.Бойко Борисов поиска оставката на Румен Радев.Нормалните хора искат ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ и забрана на БСП!
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Ти това ли искаш? И тук да стане като в Ливан, само и само Радев и Корнелияда вземат властта? Е, не си познал.
25
1
 
17
 
! Отговори
ГлупостиНаТъркалета преди 3 години
Младите хора били движещата сила на сегашните "протести" в България!Бъдещето на страната зависело от такива, като тези, които са се изказали по този ТV-канал - дошли за малко от чужбина и после ще се върнат там. Направили филмче, но ако го излъчат на Запад, дали няма да внушат неверни неща? За това не мислят, за тях е важно да им се чуят световно неизвестните именЦа и да издекламират актуални лозунги така,както едно време комсомолците-натегачи цитираха другаря Живков.
24
0
 
11
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Вижда се колко си назад с технологиите ,ти за автокоректор чувал ли си ,а ?! Прав е човекът, аман от нереализирани се в чужбина псевдоинтелектуалци.
23
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе правителството на Ливан ВЗРИВИ СТОЛИЦАТА и хранителния запас на държавата БЕ? Нашето какво направи, някаква глупава снимка по ***?
22
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе правителството на Ливан подаде оставка бе!!!На нашето му трябва по-дебел и по-чепат остен!!!
21
5
 
4
 
! Отговори
Как преди 3 години
Как пък всяко мнение е оплюто от повечето от коментиращите? Вместо плюене, трябват идеи как да се излезе от батака.
20
5
 
1
 
! Отговори
хахио преди 3 години
Вижда се колко си грамотен, като пишеш "тонеядци". Платен ***
19
2
 
8
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Стига с тия празни лафове за ценности-менности. Ценността е личен избор и лично преживяване - не може да се спусне административно от чуждите НПО-та. Ниско ниво на медиите - има философи, които пишат по тези въпроси, но кой да чете?
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покрай тези протести рейтинга на днес бг се вдига доста. Плащат ви да тролите някой, а тоя някой изкарва пари от кликове. Мутрите са много прости....студентчета им требат, дето са учили, те знаят как се правят пари.....със знание става...
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дигайте си ги там революциите, тук ни дайте малко спокойствие. Ние навъртахме достатъчно експерименти с комунизъм и див либерализъм. Сега вие се джендеросвайте и се пробвайте!
16
4
 
17
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Покрай тези протести, ще стане като в поговорката :Заради Илия, намразили и тия. Вече млади и красиви е символ на млади, красиви, купени от мафията на Божков и Маджо протестъри. Завършили в чужбина - потомци на комунисти, награбили сума- ти народни пари, като синчето на ***. Умни - миячи на чинии, берачи на плодове, строителни работници. Добрите ITспециалисти вадят същите пари и в БГ-то.
15
4
 
17
 
! Отговори
Новите им ценности преди 3 години
Мама да е тати, тати да е мама!Стойте си там!
14
3
 
12
 
! Отговори
Дрогарете студенти преди 3 години
да не искат с тая рИволюция да върнат "прогресивния" строй? И разни невръстни *** в Щатите взеха да дрънкат за "цоциализъм", щото не са му сърбали рядката попара. С елементи на феодализъм - репресиите и закрепостяването чрез "жителството". И с елементи на робовладелски строй - от много "грижи за подрастващите" им натресоха задължителни ученически бригади, тоест принудителен (почти) безплатен труд на непълнолетни.Дерзайте, млади дрогаре, мотиката може да се настъпва много пъти!
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои "млади и образовани" явно си мислят, че гражданско общество е да се съберат десет гражданчета, и цялата държава да изпълнява само каквото те поискат.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя се промотира пред американците. Ще го пишат и с "будно гражданско самосъзнание", ама на думи и филми. И хейтърите по площада правят филмчета всяка вечер. Омаджиха протестите с тия филмчета.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, накарайте младите хора да се интересуват от култура, изкуство и напредък. Не просто да ги има, защото ги има, но в много по-възрастните българи.
10
3
 
17
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Студентите ,явно не са успели да се докажат като способни специалисти в страните, където са родени, там конкуренцията е жестока и сега търсят мекото на баницата в България. Не благодаря, нямаме нужда от още тонеядци.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви ценностти, само парите ги интересуват, и то без да си дават много зор. Та оттам и проповядването на "ценности".