Студенти искат революция на ценностите у нас

Слав Велков и Георги Гошев коментираха демонстрациите в страната
Обновена: 10 авг 2020 22:21 | 10 авг 2020 22:21, Красимир Ангелов
61

Какво може да накара един млад човек, който учи и работи в чужбина, да се върне в България? Отговорите на тези въпроси дадоха студентът по режисура Слав Велков и колегата му, който следва архитектура - Георги Гошев. Младежите са автори на няколкоминутна продукция, която показва духа на антиправителствените протести в страната - "България, промяна".

"Роден съм в Америка, но искам да се върна тук, за да допринеса със знанията и уменията си за развитието на България. Целта на филма ни е да покажем, че в страната ни има смели хора, които ще се борят за промяна и срещу статуквото. Интелигентните млади хора не могат да бъдат употребени. Това, което искаме, е революция на ценностите. В протеста виждаме една битка на ценности - алчност срещу справедливост. Искаме да видим чрез образование, култура и изкуство да мотивираме хората да променят нашата система. Това е целта ни чрез филма, който правим", обясни Велков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в основата на гражданското общество са младите и образовани граждани, които се бунтуват срещу неправдата.

"Със сигурност можем да говорим за културна революция. Виждам го сред връстниците си - те искат ценност, законност и справедливост. На първо място - животът в Ню Йорк е много динамичен. Там всеки си е поставил за цел да успее в нещо. Всеки се се стреми да успее, всеки дърпа своите връстници. Има някаква илюзия в американската мечта, но исторически тя е напълно постижима", допълни младежът в ефира на "Денят ON AIR".

Георги Гошев от своя страна подчерта, че младите хора са движещата сила на сегашните протести и бъдещето на страната ни зависи от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
0
 
! Отговори
може преди 3 години
ама ще е трудно с крадливата пасмина и мафията във властта
47
6
 
6
 
! Отговори
опетков преди 3 години
Няма лошо да има протести и властите да се чувстват некомфортно, да свършат това, което са обещали и за което са избрани, но когато не знаеш какво да искаш, и искаш всичко, не получаваш нищо.
46
4
 
6
 
! Отговори
опетков преди 3 години
Филма с "младите и образованите", училите, недоучили в чужбина и техния "морал" го гледахме при царя. Моралът им стигна колкото да доограбят неограбеното и да си уредят животеца. Тяхното управление положи основите на "мафията" срещу която уж сегашните се борят. От тях се пръкна и Пеевски. Ако ги питаш тези "луди млади" как е уредено управлението на страната ни, какви са пълномощията на отделните власти, едва ли ще скалъпят и едно изречение, а тръгнали да я променят. Общи фрази и нелепици.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младежите били автори на няколкоминутна продукция, която показва духа на антиправителствените протести в страната - "България, промяна" и нас живо ни вълнува въпросът "Произходът на парите за финансиране на т.н. няколкоминутна продукция". Момци, спестихте от пиндостанските си закуски ли?
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дошли вчерашни ашлаци да ме учат на етика, морал, да говорит за културна революция. Те, родените в Пиндостан, били основата на гражданското общество.Ето какво четем в съседна статия за гражданското общество и за положението в страната, от която пристигат и която ни дават за пример:"Банди са плячкосвали магазини в много части на Чикаго през нощта. Стотици хора са чупили витрини и са разграбвали магазини.Имало е стрелба по служителите на реда, които са отвърнали на огъня."
43
2
 
3
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До Анонимен51 Глупоста в поста ви показва колко наистина е "ценна "ценностната ви система. Изброените от вас неща са много далеч от категорията "ценности". По-скоро това са някакви първични животински инстинкти и показват вашето нахално невежество. Те дори не са от "трети" ред, а са някъде долу около ташаците.
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Революция на ценностите"???? Дава ли си сметка, аФтора, че ненности и ценностна система се изграждат? Революция не може да има, защото ценности с взрив не се постигат!:"Роден съм в Америка, но искам да се върна тук..." - Не можеш да се "върнеш" так, където не си бил? Много е важно да се знае от начинаещ режисьор, опитващ се да захлеби от поредното НПО!
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Какво може да накара един млад човек, който учи и работи в чужбина, да се върне в България?"---------------------------Защо да вярвам на дришльовци, учили-недоучили в Пиндостан и може би там и вербувани? Помните ли Николайчо Василев, Миленчо Велков и Симеончо Дянков, които под вещото ръководство на Царо, за 800 дни щяха да превърнат България в цветуща градина, но уви...
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какъв морал говори този младеж, израсъл в Америка? За марксистко-джендърски, сега това е модно. И протестиращите у нас били млади и образовани. Айде, стига с тая мантра! Виждаме ги наяве колко са образовани, умни и възпитани! И най-вече мързеливи! И тия ще ви дават тон на промяна!
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този свят винаги е имало и винаги ще има 3 основни ценности - властта, парите и мерака. Всичко останало е социална конструкция от трети ред, тоест силно нестабилни и изменчиви. Ако вие не притежавате стремеж към посочените по - горе ценности, това значи, че сте учили в долнопробно училище и сте получили долнопробно възпитание. Родителите ви са учили в долнопробно училище и са получили долнопробно възпитание. И техинте родители... Общо взето някой ви е заблудил.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промените в морала и ценностната система ще настъпят само с ЛИЧНИЯ ПРИМЕР на всеки от нас.Не може да искаш тези промени от другите, а ти да имаш поведение на ***.
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно, нека се върнат младите, да подменят гербавите калинки в управлението, от които и децата в трети клас са по-интелигентни и работливи
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом младите искат......нека се вземат.
35
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момчето е младо и наивно не го съдете.
34
4
 
23
 
! Отговори
До студентчето преди 3 години
Пич слушай дъртия, едо ще ти кажа:Много ти е рано да учиш някой на нещоАко си интелигентен ще си копаш в твойта сфера и като или ако постигнеш нещо ще учиш по-младите от теб как си го направил ако някой иска да знаеНе се впускай да даваш акъл на други ако самия ти го нямаш
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уникални тапа нарчета - "моята професия е студент"!? Брей, нова професия измислиха!
32
5
 
17
 
! Отговори
Хахаххаххс преди 3 години
Живея в америка от много време имам отлично образование и работаМога да ви кажа тук е в много отношения по-зле отколкото в БГ.И в почти всички отношения по-зле от европа.Така че ще ми е много интересно на какво толкова може този младеж да научи българите??Освен това не разбирам защо постоянно искат нещо да променя някой в БГ. В момента си е много добре планувам ако русофилистите не вземат властта да се върна там и няма да уча никой на нищо...
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откога да си студент е достатъчна акредитация за нещо? Като поработи 10 години и се докаже колко разбира, тогава да дойде да дава акъл
30
4
 
24
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
29
4
 
15
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Кво искат тва студенти беей, като тия дет ги учат, се напикават и са в деменция!! И вече като вдя вишист, го проверявам, че повечето са менте и наркомане