Трифонов не е на протестите, но събира одобрение

За кого антиправителствените протести ще са полезни?
10 авг 2020 10:29, Петя Славова
116

Как ще отговори властта на исканията на протестиращите, коментират специалисти. Демонстрациите в страната навлизат във втория си месец. В столицата остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, площад "Независимост", а протестиращите пред СУ местят палатковия си лагер пред Министерския съвет.
Още по темата

Късно снощи протестиращите тръгнаха на традиционно шествие по бул. "Цариградско шосе", този път със запалени факли. Протестни автошествия имаше в цялата страна.

"В метафората на войната сме - протестиращи срещу управление. Ситуацията е по-скоро в позиционна битка. В началото нещата изглеждаха по един начин, след това се наложи да се измисля нещо, което да фокусира вниманието на хората. Вече сме във фазата, която трябва да се получат отговорите", коментира политологът доц. Татяна Буруджиева в "България сутрин".

Според нея правителството през цялото време предлага мека промяна на протестиращите, а гражданите очакват следващо предложение.

"Не е случайно, че по социологическите изследвания точно партията на Слави Трифонов набира резултат, въпреки че физически него го няма на протестите. Защо? Защото неговото предложение остава най-радикално. Ние сме в предизборна битка, а битката между протестиращи и правителство е ситуативна", допълни тя.

Според политолога Георги Киряков от страна на управляващите се предлагат временни решения, а лицата на протестите, ще останат разочаровани от резултатите на тяхната революция.

"Играе се на доброто и лошото ченге. Борисов има опит в това нещо. Той е човекът, който може да позволи или да не позволи дадено нещо. От друга страна, Каракачанов не е трудно да поеме гнева на хората от това, че предлага да се премахне нещо, което според него е незаконно", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му въпреки че Слави Трифонов не присъства физически на протестите ще получи големия дял от електоралното недоволство.

"Той има ясно контрапредложение на това, което дават управляващите. Отдавна го е дал, даже не го повтаря и няма нужда. Фактът, че няма предложение, води към неговото", добави Буруджиева.

Според нея, всяка една от снимките може да роди плюса и минуса на една и съща интерпретация. Но след това идва периода на действие. Картината е винаги моментна, когато става въпрос на демокрация, обясниха експертите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А най-голямото доказателство, че Трифонов е същия като Борисов е помпането на рейтинга му, интервюирането му в същите гербави парцали и хваленето му от гербестите мисирски среди. На протестите пращаше телевизия, но интервюираха само хора, които бяха режисирани интервюта, ГНУСНИ МАНИПУЛАТОРИ НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ПО ГЕРБАВСКИ.
65
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказателства, че Трифонов е поредната обаче дългаа патерица на ГЕРБ СА:1. ЧЕ Е ПРОДУКТ МЕДИЕН И ГМО ОБРАЗ НА СЪЩАТА ТЕЛЕВИЗИЯ, КОЯТО СЪЗДАДЕ ОБРАЗА НА БОЙКО - босфор тв.2. *** е и активно със скечове градеше имиджа на Бойко и рушеше този на тогава силната партия на Сидеров.3. Него герберите го командват и го активираха тогава, когато опозицията се консолидира и гербестите патерици свършиха. 4. Без да се усети в ефир онова Тошко Десния хаха Йорданов псува като каруцарВеселина ТомоваИТН
64
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави, няма големи шансове в политиката. Може да влезе, може и да не влезе в парламента.Ако не започне да мисли конструктивно, а само плюе нищо добро не го чака.
63
5
 
10
 
! Отговори
КОЙ преди 3 години
Кой ще промени изборния Кодекс за да има мажоритарен вот, а за да се сформират 240 едномондатни изборни района ще трябват минимум 6 месеца, нали искате предсрочни избори сега и веднага, това да не би Славчо Учиндолски да го направи
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мажоритарният вот е най-явно купеният вот.При положение, че в област Видин има около 12 000 работещи, представете си колко малка бройка е нужна за купуване на един мандат.Мажоритарен вот в смесените райони значи минимален шанс за българи. С. Трифонов трябва да си припомни, че във Великото народно събрание социалистите имаха много повече депутати именно благодарение на мажоритарния вот.В парламента на Г-я също благодарение на мажоритарния вот десните националисти събраха много депутати.
61
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
събира доверие славчо ? - ха ха ха . нали седя на столче пред парламента и Видя колко го подкрепят -10 балетиста и 2 тупаниста !Инак много се охарчи с тая телевизия ,а никой не гледа - Пълно Фиаско !Та сега е Заламтел да Богатее от Държавната софра !
60
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе не го ли виждате как го пазят мутри? Джипката на Борисов е трабант в сравнение с това в което се вози,вижте къде и в какво живее! Той ли ще ви донесе демокрация. Май иска да изцоца поредната крава!
59
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнеса на Слави гасне! Това е истината,а пари може да направи чрез партията си! Я Бареков как кротко си кътка кинтите!
58
21
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
Слави има една мисия - да ви върне парламентарната демокрация като ви даде възможност да избирате мажоритарно депутатите един по един а не с листи.Подкрепете го в това начинание. Ако след продължи да е във властта - веднага снемам доверие от него.
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е не мога да си представя Слави със своите пет,шест мутри,които го пазят да тръгне на протести! А точно с какво е симпатичен в политически план, бе приятелю дописник? Говорящ оракул или пророк,нещо да е написал по темата,да има визия!?
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БАРЕКА БЕШЕ ИЗДЪРЖАН ОТ КРАДЕЦ МУСТАКОВ КОЙТО ГРЪМНА КТБ И ОТКРАДНА ОТ НАРОДА 5/6 МИЛИАРДА, ЗА ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ НА СПОНСОРИТЕ МАФИОТИ ОБРАЛИ НАРОДА СИ В 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ СЕГА ББ КАТО ПОДАДЕ ОСТАВКА ЩЕ ВИДИМ КОЯ БАНКА ЩЕ ИЗГЪРМИ ЗА ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ СПОНСОРИ- ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ НИКОГА НЕ ГУБИ.
55
2
 
10
 
! Отговори
баце преди 3 години
Ами чалгаят е осъзнал, че ако си мълчи и не се меси ще спечели. Прав е бил.
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 67Наистина не мислех че някой би се вързал на този гнусен евтин ПР, но явно...
53
2
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Е-еее, ми! След като очевидно вече не може да се препитава с телевизия, ще се прехвърли с цирка си в политиката!
52
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов бил дал 100 000 лева за Александровска болница.Пеевски даде много повече за много болници, даде и за да се изкупи терен, за да не го застроят, а да остане парк, също за спорт. И? Колко здравомислещи от публичното пространство казаха "Благодаря!" Все за всичко Пеевски бил виновен! Десните, дето протестират срещу влиянието на Доган, що нямат собствен ресурс, нали те са най-умни, що не са се възползвали от демокрацията? Слави десетилетия излъчваше пошлост всеки ден.
51
2
 
5
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Горката саката патерица .!.
50
4
 
13
 
! Отговори
sbs преди 3 години
АЗ---СЪМ НАЙ ДОБРИЯТ ПЕВЕЦ----АЗ СЪМ НАЙ- ДОБРИЯТ ШОУМЕН ----АЗ СЪМ НАЙ- ДОБРИЯТ ВОДЕЩ--- АЗ-ИСКАМ ДА СЕ НАРЕДЯ НА ДЪЖАВНАТА ТРАПЕЗА ----моля гласувайте за поредното ми шоу----забравете за другите --те вече са изчерпани ВИНАГИ С ВАС-----слаФчо
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов няма да влезе в парламента.Какви били социологическите проучвания, видяхме.През март-април рейтингът на Борисов стана невъобразимо висок.След това - твърде нисък. Социолозите са ***, които знаят как да зададат въпрос или да не зададат въпрос, за да получат резултат,близък до очаквания на плащащите.Слави Трифонов няма ресурс за никаква партия: нито интелектуален, нито организационен, нито финансов.Нито е по-морален,нито по-малко нагаждач и калинка. Кой образован ще се върже
48
2
 
13
 
! Отговори
Мандалакус преди 3 години
Ще има за съжаление шарани ,които ще си пропилеят гласа за тоя селски дънгалак.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52Имаш самомнение на гъба за баня!Търкай,търкай,важното е че можеш нещо!Айде лек ти ден,че си имам работа!