Трифонов не е на протестите, но събира одобрение

За кого антиправителствените протести ще са полезни?
10 авг 2020 10:29, Петя Славова
116

Как ще отговори властта на исканията на протестиращите, коментират специалисти. Демонстрациите в страната навлизат във втория си месец. В столицата остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, площад "Независимост", а протестиращите пред СУ местят палатковия си лагер пред Министерския съвет.
Още по темата

Късно снощи протестиращите тръгнаха на традиционно шествие по бул. "Цариградско шосе", този път със запалени факли. Протестни автошествия имаше в цялата страна.

"В метафората на войната сме - протестиращи срещу управление. Ситуацията е по-скоро в позиционна битка. В началото нещата изглеждаха по един начин, след това се наложи да се измисля нещо, което да фокусира вниманието на хората. Вече сме във фазата, която трябва да се получат отговорите", коментира политологът доц. Татяна Буруджиева в "България сутрин".

Според нея правителството през цялото време предлага мека промяна на протестиращите, а гражданите очакват следващо предложение.

"Не е случайно, че по социологическите изследвания точно партията на Слави Трифонов набира резултат, въпреки че физически него го няма на протестите. Защо? Защото неговото предложение остава най-радикално. Ние сме в предизборна битка, а битката между протестиращи и правителство е ситуативна", допълни тя.

Според политолога Георги Киряков от страна на управляващите се предлагат временни решения, а лицата на протестите, ще останат разочаровани от резултатите на тяхната революция.

"Играе се на доброто и лошото ченге. Борисов има опит в това нещо. Той е човекът, който може да позволи или да не позволи дадено нещо. От друга страна, Каракачанов не е трудно да поеме гнева на хората от това, че предлага да се премахне нещо, което според него е незаконно", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му въпреки че Слави Трифонов не присъства физически на протестите ще получи големия дял от електоралното недоволство.

"Той има ясно контрапредложение на това, което дават управляващите. Отдавна го е дал, даже не го повтаря и няма нужда. Фактът, че няма предложение, води към неговото", добави Буруджиева.

Според нея, всяка една от снимките може да роди плюса и минуса на една и съща интерпретация. Но след това идва периода на действие. Картината е винаги моментна, когато става въпрос на демокрация, обясниха експертите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
5
 
! Отговори
ги мраза преди 3 години
Слави непрекъснато увеличава процентите!Слагайте си минуси и интеграли ако щете,но той вече задмина БСП и е втора сила след Герб!
25
1
 
14
 
! Отговори
9 преди 3 години
"Немафиота" сигурно добре е платил на медиите да го рекламират задкулисно.Не е необходимо да бъде на протестите, достатъчно е уж между другото да споменат неговото име и готово, народа е заблуден. Не може човек без никакъв опит да оправя нищо.Той е един неосъществен човек с големи амбиции без покритие. Без коалиция с някой не може да се управлява, а когато види монетата и от другата страна, ще видим какво ще прави.Мафията вика, "мафията вън"- огледайте се само какво е обкръжението на тези хора.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Скъпа сънародничко, колко трябва да е углопял човек, че да стигне герб 15% след ... всичко?
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Пред Бойко, Нинова, Станишев и "царя", бай Иван де продава банички пред блока е по-добр избор....
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България сега е такъв цирк, че и липсва един клоун само!Скъпи сънародници, колко трябва да е оглупял човек за да се стигнат 14% за партията на Слави? Да България е в Европа по география, но ментално е някъде по средна Азия! Българския народ още не е узрял за демокрация! Може би нови 500г. под ново робство/иго/присъствие са необходими за узрее демокрацията!
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Ама за Бойко, "народният човек", който омайваше с "народния си чар", проблем няма. Да, Станишев беше лош и водеше държавата към пропастта. Бойко беше единственият с рейтинга, позицията и топките, да се противопостави. Но се ояде и стане и той лош.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо Иванов си е роден за марионетка, я на заврения зет, я на Божков, върши всичко за свалянето на правителството и шоумена Трифонов ще обере всичко.
19
3
 
17
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
До НищоМисля че чалгаря ще получи силен резултат не защото има заблудени хора а защото има прекалено много опростачени от него хора.. А иначе мисля че Буруджиева е там където се надява да получи пари...
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Слафчо?Най-добре Азис.С късата рокличка.И така да ходи на Запад да се договаря.С тоя Слафчо ударихме дъното.
17
1
 
10
 
! Отговори
sbs преди 3 години
НЕКАДЪРНОСТТА ЗА ЕДНО --- ВОДИ ДО АМБИЦИИ ЗА ДРУГО
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям лидер :) Чака с куция крак някой да му извоюва мандат. Все по-жалка става ситуацията в България. Очаваквам утре годжии да води външната политика. Понеже нали трябва хора от народа с мн опит :) хаха
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е друго ще си е на в Новогодишната нощ по телевизията да дават поздравителната реч на Президента, а след това концерт на Премиера от площада..
14
2
 
21
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Чалгари бол
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чакаме преслава , милко и азис с партии, за да има избор кой чалгар да ни управлява
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния, който народът ще псува след време. Който и да дойде има два варианта, или прави дълбоки реформи навсякъде където трябва и тия с парите започват да насъскват народа, защото им спира хранилката, или продължава по старому (както направи ББ) и пак сме най-зле от всички и просперират само една шепа хора без морал и техните калинки.
11
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славчо чалгата играе ва-банк.Ако не се добре до партийна субсидийка е фалит отвсякъде.Някой дава ли 78 стотинки за да го гледа?
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък, ако някой гласува за Славии
9
3
 
14
 
! Отговори
Ми нема кой преди 3 години
Ще си траете и ще си кютате кой как измисли. Толкова си можем, щото всичките, дето ни се изредиха във властта за 30 години, не са от Африка, тука сме си ги отгледали. Имаме си държава на мафията и такава си остава. Ония, на които наистина не им понасяше, отдавна си хванаха пътя. Другите ще си гризкаме голата опашка, да ме прощавате за лафа.
8
7
 
27
 
! Отговори
Илиян преди 3 години
Славун набира одобрение само в главата на Буруджиева!Повече от 2 % нема да събере!То и другите протестиращи по 2% !Да има за всички!
7
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави се оказа на правилното място в правилното време - преход и безвластие. И с огромна доза нахалство, арогантност и безпардонност, както и с много копи-пейст успя да се издигне в звание "шоумен". Това, че щатите бяха управлявани от артист, Украйна от комедиант, не означава, че ние ще си назначим шоумен за управник, нали?