116 са новите случаи на коронавирус, 12 души са починали за денонощието

854 пациенти са в лечебни заведения за болнична помощ
Обновена: 11 авг 2020 11:45 | 11 авг 2020 05:54, Елка Василева
88
116 са новите случаи на коронавирус, 12 души са починали за денонощието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

116 са новите доказани случаи на заразени с коронавирус през изминалото денонощие. Изследвани са 3667 проби. Това показват данните от Националния информационен портал към полунощ.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 13 512, като към момента 5 073 от тях са активни.

7 980 са излекуваните, от които 208 са регистрирани през последното денонощие.

Още по темата

С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 854 пациенти, 54 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.
 
Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 459. Дванайсет души са починали през изминалото денонощие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много загинали, много! С призивите да се махат маски и мерки, тук някакви коментатори стават смешни. Къде видяха тия мерки и маски, то всичко живо си прави, каквото иска , ходи си, където иска, няма контрол никакъв?Важно е да се мрънка и реве!
50
15
 
11
 
! Отговори
Златена преди 3 години
До номер 52 типично дебилско егоистично мислене които мисли единствено за себе си и за своето благополучие за живота на другите българи въобще не им пука заради дебилните дебелокожи егоисти българи в България страдаме ние нормалните българи
49
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който носи маска - 3 месеца в психиатрия!!!
48
24
 
6
 
! Отговори
Златета преди 3 години
Когато роднините на дебилния президент Радев Бсп Слави Трифонов компания и на дебелокожи дебилни наркомани алкохолици протестиращи българи се заразят с коронавирус не могат да дишат и са на апаратна вентилация в болницата точно тогава ще повярват че коронавируса е опасна болест и въобще не е за подценяване.
47
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нали щяха пак да носят чували след протестите, бе? интересно кой още вярва в измисления политически грип
46
21
 
7
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Нормално нищо хубаво не можем да очакваме от дебилния президент Радев Бсп Слави Трифонов компания и дебилните дебелоки алкохолици наркомани егоисти протестиращи българи всички те се интересуват само единствено от себе си и от своето благополучие за живота на другите българи въобще не им заради дебилните дебелокожи егоисти българи в България страдаме ние нормалните българи
45
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора го карат вкъщи извън статистиката...
44
9
 
14
 
! Отговори
дфгдфс преди 3 години
а богатите станаха по-богати, вие се карайте кой с маска, кой без маска.
43
7
 
11
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
А останалите 96-97 % от много "сладки и приятни" болести са умрели, нали. А и тези 3 % едва ли са умрели точно от коронавирус, с по-вероятно е "помогнал" на придружаващи заболявания.
42
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За последните 7 дни починалите са 54. При около 1800-2000 общо умирания на седмица за България, това си е значим процент - 3% или малко под 3%. Малко са болестите, от които умират толкова много хора.
41
7
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ЧернобилНапротив. Точно защото едно време нищо не казваха и не се взимаха никакви мерки и затова народа повярва, още повече, че разбра за аварията от клюки и по апокрифен начин и сам взе мерки за защита, като спря да яде марули, зеленчуци и да пуска децата да играят в пясъка. Баща ми научи от един полковник от ДС, с които пиеха заедно. А сега всичко се казва и затова никой не вярва. Ако всички бяха мълчали, сега всички щяха да ходят с маски и да псуват ГЕРБ, че нищо не им казва.
40
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив, Благодарение на информационната кампания, и редовните брифинги, обществото бе информирано и подготвено. Това е основната причина поради която, след отменяне на ограничителните мерки и неглижиране на проблема от част от обществото, да нямаме драстични скокове на болни.
39
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тоя вирус вече ми писна цяла година едно и също не познавам никой който е бил болен от този вирус! Коронавирус няма !Ако имаше нещо подобно щяха тези ПСР Тестове да са безплатни а не да с по 100 лв и повече!
38
5
 
9
 
! Отговори
Без море преди 3 години
За тия дето не са ходили на море(говоря за южното черноморие):- не се спазват никакви мерки на плажа- не се спазват никакви мерки по ресторанти- не се спазват никакви мерки по барове и дискотеки- по улиците е стълпотворение без маскиИМА ЛИ БУМ???Излседвани населени места:- Крайморие-Черноморец- Созопол - там е 300%- Китен- Лозенец - там е 200%- Царево- Ахтопол- Синеморец - и там е 200%Айде моля без манипулации!Същото е и по протестите - мерки няма -> заразените са кът...
37
8
 
14
 
! Отговори
Катя преди 3 години
Пълен провал на правителството и щаба - в комуникацията, в информирането и статистиката, в тестването и проследяването.
36
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредните лъжи на докторята и герб
35
13
 
6
 
! Отговори
Полковник доцент преди 3 години
Коронката отново експлоадира с броя на "загиналите" в първия от работните дни, докато през уикенда си почиваше с по двама-трима на ден. Жалко че няма вече пресконференции някоя от мисирките да попита дали МС може да обявм всички дни от седмицата за събота и неделя, за да няма много "загинали".
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече ще казват по 100 на ден
33
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
54 се борят за живот в интензивни отделения.Другите колко са открити са без значение само статистика.Всички ще се заразим!
32
11
 
12
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Я вървете от сутрин до вечер на плажче,да ви напече слънцето в главите,да се изкъпите в солената вода,да видите има ли коронавирус край морето!Имам чувството,че го ловите през нета!Жените задължително по монокини,да напекат гърдичките!