185 млн. са платени досега по схемата 60/40

До момента компенсации са получени за 177 хил. работници
23
185 млн. са платени досега по схемата 60/40
Снимка: БГНЕС

Над 185 милиона лева са изплатени досега по схемата за запазване на работни места, известна като 60/40. Това съобщиха от Националния осигурителен институт за БНР.

Агенцията по заетостта е одобрила до момента над 10 000 заявки на работодатели за изплащане на компенсации на над 177 000 работници. През август са направени три плащания за общо 235 дружества от различни сфери на дейност.

Още по темата
С вчерашния 37-и пореден транш са изплатени компенсации на 40 дружества. Това са финални плащания по схемата "60/40" във вида, по който тя действаше до 30 юни.

От първи юли мярката беше трансформирана и се очаква в средата на август да започнат първите плащания по новия дизайн.

Подаването на заявленията започна на 15 юли.

Разширява се обхватът на кандидатстващите и се слага акцент върху сезонните работници в хотелиерството и ресторантьорството. По новия дизайн на мярката за запазване на заетостта отпада изискването работодателите да са платили всички данъци и осигуровки за 2020 година с условието, че трябва да са ги декларирали като дължими.

Задълженията им към държавната хазна трябва да са платени до 31 декември 2019 година.

По данни на МТСП по новия дизайн на мярката за периода от 15 юли до 6 август са приети над 1 300 заявления за изплащане на компенсации в размер на 60% от заплатите и 60% дължимите от работодатели осигуровки за запазване на близо 47 000 работни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Само на колекторските фирми са наляли 65 милона,и е затова вдигнаха на 10 години да няма мърдане няма такава държава
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми се гледа и смята какви средства са отпуснати по тая мярка,ама вчера мернах изказване на бившият финансов министър Дянков в което той заяви че от предвидените близо Милиард са отпуснати едва около 60 милиона лева по мярката 60/40!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам нито един познат, който е взел дори лев помощ от държавата! А имам голям кръг познати и дори работата ми е такава, че контактувам с всякакви хора.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо няма прозрачност при разпределянето на тези пари?Защо ГЕРБ така усърдно ктиятиюената на фирмите?
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платени ама никой обикновен човек не ги е видял.Потънали са в герберастките фирми в Чекмеджето.
17
0
 
4
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Това е пълен провал и беда за много хора.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тези 185 милиона, работниците не са видяли и една стотинка.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
185 млн.!!!!! Не-ве-роят-нооо!!!! В Англия извадиха 250 милиарда и на нас чужденците дават!!! Но 185 милиона са си 185 милиона!!! На това му се вика "За Бог да прости"!!!
14
5
 
2
 
! Отговори
МКII преди 3 години
До ЕлемагПроcтитe, алчни търгаши няма какво да ревете за помощи от държавата, след като нито данъци плащате, нито осигуровки и все гледате да излъжете хората и да им вземете парите БЕЗ да си свършите работата. Би трябвало да сте заделили достатъчно ресурс, да изкарате "зимата" дет' се вика.
13
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
145 милиона са откраднати досега от мутрите по схемата 60/40.
12
1
 
2
 
! Отговори
Outsourcing - преди 3 години
така се разбива собствената икономика на която и да е страна
11
2
 
8
 
! Отговори
60/40 преди 3 години
я дайте сега разбивка по фирми за инфо на данъкоплатеца да видим голата истина дали това не са само приближения бизнес на управляващата коалиция
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Левски има ли!?
9
9
 
12
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
До 4 IT сектора.Точно вие и вашите работодатели са най-големите мошенници.Просто се радвайте ,че са простите ГЕРБ-ери на власт и не знаят It продукта какво е и какво носи ,като печалба.Иначе не с 20% ДДС ,а с 50% ДОД ще ви ударят и така ще се случи,че за 1 месец София ще освободи много офисно пространство от КОЛ и Програмиране.Тогава ще стържете развалени хардове за продан,да не умрете от глад.Въпрос на време м-у другото.Честно били плащали....
8
6
 
9
 
! Отговори
Схема преди 3 години
Съвкупността от раздадените е такава - 35% за фирмите на Киро Гела, 45% за фирмите в обръча на ГРЕБ, едва 20% за наистина нуждаещи се фирми. Другата схема е, че когато фирмата подаде иска за помощ, щото няма как да плати данъците и заплатите - НОИ, НАП и всички кърлежи се самосезират и вкупом отиват да правят актове, че видиш ли фирмата не си платила дължимото за месеца, въз основа на данните, които самата фирма подава - за да поиска помощ Извр-ащенния навсякъде ..
7
4
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Не се връзвай! Очевидно е, че някой злобее срещу ИТ-тата и говори гадости, за да може да си оправдае жалкия живот. Същите тези говорят, че и всеки лекар има собствен остров, ама на .... гладна кокошка просо сънува
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам! Всичко е лъжа. Раздали са пари само на собствени хора и фирми.-----Естествено.
5
12
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
В ИТ сектора почти всеки се възползва. Честно плащаме данъци на огромните си заплати, честно взимаме и помощ.------ Значи на 5000 лв заплата взимате и държавна помощ?
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам! Всичко е лъжа. Раздали са пари само на собствени хора и фирми.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ИТ сектора почти всеки се възползва. Честно плащаме данъци на огромните си заплати, честно взимаме и помощ. Реват разни мошеници и нули със заплати в плик. Е дребният тарикатлък се плаща. Помощ за заплати под масата НЯМА.