Евреите в България се обидиха на изказването на Каракачанов

Думите му за "соросоидни НПО-та" са недопустими, смятат от "Шалом"
11 авг 2020 19:07, Петя Славова
128

Изказване на вицепремиера Красимир Каракачанов по повод антиправителствените протести, че "соросоидни НПО-та искат да вземат властта, за да се докопат до властта и да направят джендърска държава" намери широк отзвук в израелските медии.

Причината – организацията на евреите в България вече отправи остра критика, предава Bulgaria ON AIR.

Изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов по повод протестите разгневи еврейската общност в България.

Още по темата

Oт организацията на евреите в България "Шалом" разпространиха позиция, в която определиха изявлението като обидно и недопустимо.

Според тях използването на думата соросоид има изключително антисемитски характер.

Те уточняват, че използването на името на Джордж Сорос и термина соросоид се използват от крайнодесни организации и политически лидери в Европа и САЩ като част от конспиративни теории.

От "Шалом" призовават българските политици да не се поддават на омразата.

Изказването на Каракачанов намери широк международен отзвук. Един от най-влиятелните вестници в света - "Джерузалем Поуст", публикува пълния текст на позицията на организацията на българските евреи у нас.

Според авторитетното издание думите на вицепремиера са антисемитски, тъй като напомнят за времената, когато нацистката пропагандна машина е давала евреите за пример за постигане на користните си политически цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
11
 
! Отговори
До 77 преди 3 години
Земята не е плоска, но еврейския ти мозък със сигурност.
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не би те да взривиха Бейрут??? Мисля че не са те.
74
3
 
11
 
! Отговори
До 82 преди 3 години
Успели сте с мръсни и подли номера, та затова и цял свят ви мрази. Арабите ви точат ножа от десетилетия.
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, и рептиля ще гушне букета.
72
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е имало Холокост ли?? Много конспирации гледате, фашистки *** такива, само заговорничате и обвинявате евреите и други националности за проблемите си!
71
3
 
12
 
! Отговори
До 78 преди 3 години
Приема името Теодора, когато става царица. Преди това се е казвала Сара, от района на "*** махала". Но то да беше само тя... Веднага се сещам за друг *** на име Фердинанд, който ни докара до две национални катастрофи. Изобщо евреина, каквото и да пипне, разваля.
70
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На соровци вяра нямам. Това е.
69
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСара никога не е била еврейка и никъде не пише ,че е еврейка,тя дори не се казва Сара,нейното оригинално име е Теодора,царица Теодора,това със еврейството е една измишльотина и манипулация,нещо повече,Теодора е православна царица и е подкрепяла православието и е ремонтирала и подпомагала много църкви.Напоследък се извъдиха много фалшификатори на българската история и желаещи да сменят идентичността на царете и народа ни,Асеневци също нямат нищо общо в рода си с кумани,това е лъжа
68
10
 
2
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
Нали така! Земята е плоска и холокоста е измислица. И ти си цар... на слабоумието!
67
4
 
10
 
! Отговори
До 73 преди 3 години
*** спаси Моше през ВСВ, а Моше му се "отблагодарихте" с "народен" съд. Следващия път *** няма да спасява Моше, а сам ще го натовари в камионите. И това време идва, защото арабите не са великодушни като белия европеец.
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някак си доста ги мразят по света. Не знам защо.
65
2
 
12
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
Ми лъжа е, разбира се. Евреите са царе на лъжите, в това ги бива най-много.
64
12
 
1
 
! Отговори
До 70 преди 3 години
Ех на *** все някой друг му е виновен, че е ***, мързелив и завистлив.
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не знам дали повече хора ще се натъжат или зарадват като си замине. Това е показател какво си дал на хората.
62
3
 
10
 
! Отговори
До 68 преди 3 години
Имало е епидемия от коремен тиф, това е имало. По това време Германия воюва с цял свят, мъжката работна ръка е ангажирана на да се бие, а концлагеристите са били единствените производители на суровини за фронта. Германия няма колониите и ресурса на противниковите държави, за да си позволи да трепе затворниците си. Гледка филм на евреина Дейвид Кол - газовите камери са бутафория, построена от руснаците след нахлуването им в Германия. Прочети Ернст Зюндел - "6 милиона загубени и намерени".
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последната царица на България е еврейката Сара. Тя има най-голям "принос" за разпокъсването на страната ни и падането под турска власт. Прочетете "Жидов гроб" на Вазов за евреина Лазар Коен. 80-90% от дейците на "народния" съд за били евреи - черна благодарност за това, че не сме ги изпратили в Германия. Почти всичките ни външни министри от 89та насам са евреи, както и поне четирима министър-председатели - Луканов, Димитров, Царя, Станишев, и поне един президент - Стоянов(има го сниман със кипа
60
7
 
0
 
! Отговори
това ако е патриот преди 3 години
Аз съм газка на въглища ! Бойко преподавателя в Симеоново антикомунист ,винкела кораво фюрерче .....но все пак по един или друг начин това е наше дело ,сега се налага ние да си го поправим...
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До тигърХолокост и концлагери е имало,но не само евреи са загинали там,а и хора от други държави - поляци,французи,италианци и т.н.,най-много руснаци загиват в немските концлагери.
58
7
 
3
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Абе лъжат за всичко. Лъжат и, че земята е кръгла. Добре, че твоята кратуна ги знае истините.
57
5
 
10
 
! Отговори
До тигър преди 3 години
Ами затова си го измислиха "холокоста" - за да вършат престъпления на воля. Защо в редица западни държави е забранено от закон да се разследва и оспорва това "историческо събитие"? Защото ще се разбере, че всичко е съшито с бели конци.