Евреите в България се обидиха на изказването на Каракачанов

Думите му за "соросоидни НПО-та" са недопустими, смятат от "Шалом"
11 авг 2020 19:07, Петя Славова
128

Изказване на вицепремиера Красимир Каракачанов по повод антиправителствените протести, че "соросоидни НПО-та искат да вземат властта, за да се докопат до властта и да направят джендърска държава" намери широк отзвук в израелските медии.

Причината – организацията на евреите в България вече отправи остра критика, предава Bulgaria ON AIR.

Изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов по повод протестите разгневи еврейската общност в България.

Още по темата

Oт организацията на евреите в България "Шалом" разпространиха позиция, в която определиха изявлението като обидно и недопустимо.

Според тях използването на думата соросоид има изключително антисемитски характер.

Те уточняват, че използването на името на Джордж Сорос и термина соросоид се използват от крайнодесни организации и политически лидери в Европа и САЩ като част от конспиративни теории.

От "Шалом" призовават българските политици да не се поддават на омразата.

Изказването на Каракачанов намери широк международен отзвук. Един от най-влиятелните вестници в света - "Джерузалем Поуст", публикува пълния текст на позицията на организацията на българските евреи у нас.

Според авторитетното издание думите на вицепремиера са антисемитски, тъй като напомнят за времената, когато нацистката пропагандна машина е давала евреите за пример за постигане на користните си политически цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щалом и идея си нямат какво има в предвид Каракркачанов, но ей тъй по принцип и те да кажат.
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А българите да не се обиждат ли от пеpверзиятa която бълват някой еврей срещу християнските и български цености?!
34
2
 
17
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
....Изказването разгневило еврейската общност в БГ !!!??? Я да си обират"крушите" и да се махат от от тук...Никой не ги е канил тези арогантни навлеци. Племе мразено и гонено от всички народи и във всички времена....Марш от БГ
33
5
 
11
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Евреите не ме интересуват, харесвам еврейките.
32
10
 
9
 
! Отговори
Да питам преди 3 години
Верно ли е ,че баце е полу евреин.
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не харесвам Сорoсоиди и НПО-та аз съм за правителство и Конституция, ред и закони. Вън анархистите от държавата.
30
2
 
17
 
! Отговори
Вие преди 3 години
Клатите света ама то се връща.Христос вижда.
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както copocпиите, така и Каракачанов са изключително противни.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е дали дядо Шорош (Сорос) се опитва да влияе върху вътрешната политика и икономиката на различни държави и дали използва НПО-та с такава цел.Отговорът може да бъде "да" или "не". Ако има доказателства в ползана положителния отговор, тогава не виждам основание някой да протестира. Нито пък в подобен дискурс Каракачанов е казвал нещо обидно за еврейския народ.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Автобус с Израелски туристи пътува към Аушвиц. Внезапно на няколко километра преди музея, автобуса се поврежда. Шофьора отива до близкото село да потърси помощ. Почуква на първата къща.- Здравейте, карам автобус с евреи към Аушвиц, но автобуса се повреди, ще ми помогнете ли?- Много съжелявам господине, бих искал но в къщи имам само една микровълнова..
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия па не разбраха ли че на нормалните хора Джордж Сорос им е противен и дори гнусен.Той не се занимава с нормални обикновени хора.За него те са лоши и трябва да изчезнат или страдат.На него му трябват хомосексуалисти,трансексуални и африкански и арабски клошари.Е на такива "помага" .Хубаво ама в Израел нещо му забраниха бежанските организации в Израел африкански и арабски бежанци няма.Защо така бе мили човеколюбиви евреи нали обичате бежанци защо в Израел ги биете и стреляте?Лъжливи лицемери.
25
1
 
23
 
! Отговори
ами, преди 3 години
Гузен негонен бяга...Господинът от видеото който дори не си съобщи името с изказването си пося съмнения,че организацията им е спонсорирана от унгарския евреин който не е долюбван от нормалния българин.Безброй са причините за това и нямат нищо общо с отношението пак на нормалния българин към евреите изобщо.Така,че си вкараха автогол от тази организация.Сега ще гледам на тях със съмнение.
24
8
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Шалом е прокомунистическа еврейска организация и винаги е била съюзник на БСП.
23
3
 
18
 
! Отговори
А ве преди 3 години
Шалом що не спряхте вашия човек който ни заби в нато.Той пита ли народа или вашата организация го реши.От 90 година много ваши политици по върховете ни погребаха.
22
1
 
21
 
! Отговори
тигър преди 3 години
"ШАЛОМ" (мир) е контролирана от Мосад. Все за нацисти и холокост разправят докато избиват палестинците като кучета. Ционизма е по-грозен и страшен и от нацизма - само евреинът е човек за тях и то богоизбран, другите са "гои" = на животни.Холокостът ще им е индулгенция за всякакви гадости по света още 1000 години.
21
2
 
2
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Там пише не искам да търся по-добър живот и Оставка в същото време ?
20
1
 
20
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Ами не мога да ги разбера тия хора - от една страна Дьорд Шорош не е долюбван и в Израел, от друга някой ако го вкара в негативен концепт веднага скачат и тръгват на разправии. Ами да си го прибират дрътия папардаш и като се спомине, ако го закопаят някъде в пустинята смятам, че ще направят добро на целия човешки род!
19
3
 
12
 
! Отговори
Стига преди 3 години
тия номера вие сте тако и вако лизгате само за пари.Никой от вас не се интересува за народа макар ,че и вие живеете в България.
18
3
 
9
 
! Отговори
Стига преди 3 години
тия номера вие сте тако и вако лизгате само за пари.Никой от вас не се интересува за народа макар ,че и вие живеете в България.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МНОГО СА ДОПУСТИМИ ДАЖЕ ОТКЪДЕ СЕ ФИНАНСИРАТ НПО-ТАТА ТУЙ ДА КАЖАТ ЩО НИКОЙ НЕ КАЗВА ОТКЪДЕ СЕ ФИНАНСИРАТ НПО-ТАТА