Чартърите в Бургас със спад от 83%, във Варна - 80%

Марияна Николова разговаря с ръководството на "България Ер"
13
Чартърите в Бургас със спад от 83%, във Варна - 80%
Снимка: Министерство на туризма

На летище Бургас спадът на чартърите за летен сезон 2020 г. е 83%, а на летище Варна 80%. Това са последните данни, стана ясно на среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с изпълнителния директор на "България Ер" Христо Тодоров и търговския директор на компанията Мария Стоянова.

Те са разговаряли за правителствената програма за спонсориране на компании, извършващи туристически чартъри до България с 35 евро за всяка седалка. Мярката е разчетена за 400 хил. туристи за следващите две години и е на обща стойност 55 млн. лв.

Министър Николова е подчертала също, че във всички хотели и заведения се спазват стриктно санитарно-хигиенните изисквания против вируса и изказа увереност, че това се прави и от летателните екипи. Христо Тодоров гарантира, че от екипажите се вземат всички необходими мерки за дезинфекция и дистанция по време на полетите.

Той увери, че самолетите вече разполагат с хепа филтър, който пречиства въздуха в кабините. Отделно всички пътници са длъжни да носят маски по време на полета, а в санитарните помещения има топла вода и дезинфекционни материали.

Изпълнителният директор приветства мярката за спонсориране на туристическите чартъри, което ще облекчи с близо 20 на сто себестойността на услугата за европейските линии. Той гарантира, че тя ще залегне в преговорите с партниращите компании за следващите сезони.

Дискутирани бяха и възможностите за насърчаване на чартърните полети и по други пазари като Турция, Русия, Беларус, Израел и пр., когато условията на реципрочност в епидемичната обстановка позволят това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Морски преди 3 години
Аууууу!!!! И кои бяха собствениците на летищата, щото се притесних !!!
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
brexit, brexit, brexit...:-))))
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На английски ли е разговаряла само не разбрах
5
0
 
1
 
! Отговори
Капитан Америка преди 3 години
Браво ето една хубава новина.Оправи ми се настроението за 3 дена напред!Браво днес!
4
0
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Тая е голема работа. Ше опраи нещата.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям срам. Калинките няма как да дръпнат страната напред.
2
1
 
14
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Бля бля бля... Прави се, че върши нещо. Със същия успех може да бъде всеки на нейното място. И тази и предишната "Калинка" няма да свършат нищо, защото нямат никаква представа какво трябва да направят, освен да се правят, че работят и да се правят на умни.
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая проста патица си мислеше, че западняците са като нея и ще се вържат на лъжите, че сме сигурна дестинация.