Със затворени очи протестиращи искат реакция от Берлин

Движението пред посолството е затруднено
Обновена: 13 авг 2020 14:02 | 12 авг 2020 20:03, Анисия Иванова
156

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

С едноминутно затваряне на очи пред посолството на Германия у нас протестиращи поискаха реакция от Берлин и европейските институции за ситуацията в страната.

“Тъй като от един месец вече има протести, забелязахме, че посолството на САЩ се произнесе в нота към българските протести. Това още не се е случило от страна на Европейската комисия или немските лидери в частност християн-демократическата партия. И решихме, че сега е удачен момент да ги подсетим за това с нашата спонтанна акция, организирана изцяло от граждани, нямаме никакви организации зад гърба си“, каза Павел Божилов, който организира мероприятието във социалната мрежа, пред БНР.

От посолството на Германия в София публикуваха позиция също във Facebook по-рано през деняa в нея се казва, че Берлин не може да се меси във вътрешнополитически дела на България.

Според Павел Божилов обаче корупционните практики при усвояването на европейските фондове са европейски въпрос и това по никакъв начин не е намеса в суверенитета на страната ни.

В проявата участват и много хора, които традиционно протестират под прозорците на властта. Както винаги те посят плакати, повечето от тях са на немски.

Движението пред посолството е затруднено заради протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рехави протести,Гладните протестират. Тези *** гладни ли са? Ти мениджъри виждал ли са да протестират, милионерите излизат ли на морални протести? Черепчетата заработват надника, това е.
87
1
 
18
 
! Отговори
Какво правят? преди 3 години
Милостиня ли просят? Хора без гордост и достойнство...
86
1
 
4
 
! Отговори
До 98 преди 3 години
И не можа да направи нищо и с майките на инвалиди. Колко ли им плати. Държавата им дава по 900 месечно по ЗЛП
85
1
 
13
 
! Отговори
Рехави протести преди 3 години
Снимани от дрон протестиращите в София са по 3-4 хил. души всяка вечер. На най-големия митинг на 29.07 са били между 12-15 хиляди. В останалото време са 2-3 хиляди дневно. А днес са около 1000 души. Крайно недостатъчно... Може би есента... За сведение протеста на жълтите павета на БСП е бил между 2500-3000 души. Колкото едно село. Жалка работа. За сравнение големите протести на СДС през 1990,1991,1996, 1997 години, които събориха комунизма бяха 150-200 хиляди души в София дни наред. Тогава нещата се случват.
84
11
 
3
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
USA е добре да разбере,че България НЯМА да бъде Латинска Америка на ЕС. Да си отварят очите и ушите. Няма да търпим, равноправие и достойнство. Свобода или смърт! Време е за справедливо партньорство.
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков иска цунг цванг. Ако разгонят протеста, печели. Ако продължава, печели. Но, ако нищо не се случва, при лошото време ще му останат стотина платени. И беснее в безсилието си. Загубени сте протестъри. Упепват ве с бездействие. Хитро.
82
8
 
3
 
! Отговори
Тихо бе! преди 3 години
Слепи ли сте кво става?Ся милиционерите ще изкарват протестиращи от къщите щот Боеко чака повод да избяга!Хамериканците му казват нема Турецки паток щот бой ще ядеш,Руснаците му казват прави Турски паток щот ще пиеш двойна доза новичок!Германците се чудят кой ще го кара с 200 през гащите....
81
2
 
19
 
! Отговори
Картинката е преди 3 години
жалка и срамна...Колкото са глyпави... толкова и са отчаяни..
80
1
 
19
 
! Отговори
Радев-разединител преди 3 години
Станишев подкопа доверието в БСП, *** продължава да дълбае в тази посока, но Радев ще ги довърши. Откъде извира тази омраза? А трябваше да е обединител ! Жалко, пак не случихме с президент. По-точно избрахме си най-слабия и неадекватен президент до сега...
79
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типични русофили-предатели !Готови са да клепат държавата пред целия Свят, но като са на власт я клепат само на Русия и убиват който им посочи Кремъл.
78
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах протеста. Оратори говорят празни приказки. 50 платени викат оставка. Около 500 кибици се наранят на разходки. Режисирано от криминалета. Жалко протести.
77
8
 
5
 
! Отговори
ОСТАВКИ преди 3 години
В кой ред е най-добре да си подадат оставките се чудя ?-Радев-Борисов-Каскетаили-Борисов-Радев-Каскетаили-Каскета-Радев-Борисовили всичките накуп май и започваме на чисто !!!
76
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат немската полиция да дойде в София ли?
75
6
 
3
 
! Отговори
има един преди 3 години
И на чистачките в Брюксел козирува -- много го харесват !
74
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БАЦО, по силата на следвоенните договори Германия е под управлението на САЩ. Не изключвам твоя вариант за немските фондации и ЦРУ.Определено и САЩ и Германия дължат обяснения на българския народ защо подкрепят техния "*** син"
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия , ако са обект на репресии в родната си страна, получават хиляди Евро помощи.С тия демонстрации нашите клошари се молят на Меркел за помощи.Иначе, ако искат промяна, ще стоят у нас.
72
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На руски има ли надписиПредатели
71
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха,все едно ние, недоволните от Румен Радев, да отидем пред руското посолство да протестираме защо ни натресоха този зелен чорап!!! . То човек трябва да има поне минимум самоуважение, но за тези протестъри това не важи, те и без него могат.
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Берлин: Искайте реакция от арменския поп !
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На немски???Ха ха хаМодерни предатели