Със затворени очи протестиращи искат реакция от Берлин

Движението пред посолството е затруднено
Обновена: 13 авг 2020 14:02 | 12 авг 2020 20:03, Анисия Иванова
156

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

С едноминутно затваряне на очи пред посолството на Германия у нас протестиращи поискаха реакция от Берлин и европейските институции за ситуацията в страната.

“Тъй като от един месец вече има протести, забелязахме, че посолството на САЩ се произнесе в нота към българските протести. Това още не се е случило от страна на Европейската комисия или немските лидери в частност християн-демократическата партия. И решихме, че сега е удачен момент да ги подсетим за това с нашата спонтанна акция, организирана изцяло от граждани, нямаме никакви организации зад гърба си“, каза Павел Божилов, който организира мероприятието във социалната мрежа, пред БНР.

От посолството на Германия в София публикуваха позиция също във Facebook по-рано през деняa в нея се казва, че Берлин не може да се меси във вътрешнополитически дела на България.

Според Павел Божилов обаче корупционните практики при усвояването на европейските фондове са европейски въпрос и това по никакъв начин не е намеса в суверенитета на страната ни.

В проявата участват и много хора, които традиционно протестират под прозорците на властта. Както винаги те посят плакати, повечето от тях са на немски.

Движението пред посолството е затруднено заради протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари