Мангъров съветва: Децата без маски, присъствено в час, но с добра хигиена

Да се направи ваксина не е проблем, изпитанията отнемат време, обясни той
13 авг 2020 17:15, Анисия Иванова
184
Мангъров съветва: Децата без маски, присъствено в час, но с добра хигиена
Снимка: БГНЕС

Децата трябва да тръгнат присъствено на училище, но трябва да се затегнат мерките по отношение на хигиената в училищата. Да работят всички умивалници, да има сапун и кърпи за бърсане. Нищо повече". Това посъветва по повод старта на учебната година след месец доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София.

Още по темата
Според него мерките, обявени от Министерството на образованието, са правени от хора, които сякаш никога не са влизали в училище и не са се занимавали с деца. "Всеки, който казва, че децата трябва да носят маски, е човек, който не се е занимавал с деца. Без маски в час", категорично отсече доцентът.

По думите на инфекциониста увеличеният брой на настанени пациенти с коронавируса в интензивните отделения на болниците не означава, че ситуацията се е влошила.

"От това, което ни плашеха, нищо не се случи - няма ги чувалите с трупове, нито камоните, хората са без маски навън, викат, карат се", изброи той.

"В интензивните сектори има много повече хора от тези, които са с коронавирусна инфекция. Съответно, когато повече от хората, които са в интензивните отделения, се изследват, ще се откриват повече заразени. Но тези, които загиват, в голямата си част загиват не от коронавируса, а от тези заболявания, заради които са били настанени в болница", смята докторът.

Доц. Мангъров коментира и създадената в Русия ваксина срещу Covid-19:

"Може да се каже, че е постигнат един много сериозен успех. В технологично отношение, правенето на една такава ваксина не е проблем, въпросът е, че всяка такава ваксина трябва да бъде изпитана по отношение на нейната ефективност и безопасност. Тези изпитания са най-трудното при производството на една ваксина, защото отнемат време".

По думите му в днешно време са говори за медицина на доказателствата и едно такова поставяне на ваксината на една от дъщерите на руския президент Владимир Путин не е доказателство за нейната безопасност и ефективност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 120 (izh)Това "дрънкало" си заслужава всяка стотинка! Има и частен кабинет където работи и печели допълнително!Преди години водих детето си там за ваксинации и сме много доволни!!!Взимаше 50 лева на час, сега сигурно взима много повече!А тебе ако те е яд, че като инженер взимаш по-малко: Кой за каквото е учил нали?
118
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 117Бе ти, ... хахав ли си или кукав???Мангъров работи в София, освен това е шеф!Няма вина за бакиите на други недоучили "лекари".
117
6
 
14
 
! Отговори
izh преди 3 години
Престанете да ми сервирате това саморекламиращо се дрънкало с азбучнитете истини. Да върви да излекува някого, че поне да *** някаква полза от него и да си заработи месечния доход равен на две годишни инженерни заплати
116
3
 
20
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Каква хигиена бре, те половината няма да разберат на български какво трябва да правят .
115
9
 
15
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Правиха, струваха и накрая се достигна до това, което каза доц. Мангъров и което направиха в Швеция. Както се развил Испанския грип през 1918 - 1921 година, така ще стане и с Ковид 19. Русия започна работа по ваксината още през февруари, тогава в САЩ още не бяха разбрали,че бумерангът на епидемията се върна при тях. Повече хора загинаха в страни, където медицината е по-дълбоко комерсиализирана. В САЩ финансирането е на основата на застраховане. Високотехнологична и малко достъпна.
114
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Мангъра не помогнал на абитурента от Търново? Бащата го извикал, а той не отишъл.
113
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ни занимавате с бълнуванията на този глупав ром? В цял свят казаха носете маски само тоя си знае неговото.Какво значение има малките талибани да си мият ръцете след като е достатъчно в една стая да се изкиха и изкашля някое от прокажените и всички са болни? Нека той да се зарази да изкара няколко пъти К19 пък тогава да праща другите да умират,става ли така?
112
1
 
8
 
! Отговори
7 преди 3 години
Нали събираха подписи колегите му срещу него?Какво стана?
111
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има тука един Хемус, всички го знаете този. Да направим една анкета. Който е затова, че скоро ще си намери това, което отрича и ще изчезне безследно от форума, да гласува с "+". Който мисли, че ще му се размине Ковида и ще продължава да безумства, да гласува с " -".
110
5
 
12
 
! Отговори
Pfff преди 3 години
Мангъров е ************* ********************* ******************* ********** ************* и още е ******** ********* ************** ********* . И това му е малко.
109
5
 
11
 
! Отговори
Pfff преди 3 години
Мангъров е ***, голям ***...
108
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не било трудно да се направи ваксина. Нима? Вече колко време стана а още не е направена.И проблемът не е толкова във ваксината като лекарство ,а в това кой ще вземе лиценза и ще спечели милиони от нея.Не случайно хората в Африка и на други места все още *** като мухи от СПИН и други лечими болести защо някой няма сметка да им продава евтини лекарства или да ги осигурява по хуманитарен път. Затова, хора предпазвайте се сами. Не го слушайте Мангъра -поредната пионка в нечия задкулисна игра
107
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Менгеле ще прилапа комисионната при покупката на Путьовската ваксина, ама Борисов нещо не ще да му купи ваксинката.Е, как да не плюе и да не саботира НОЩ горкото Менгеле? На четири дечица вече им е купил апартаменти, ама нали трябва и да ги изучи в Лондон? Само с частен кабинет, детско отделение и лабораторийка не става...
106
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е! Това правят навсякъде, само най-отявлените либерастични искатда унищожат бъдещето на децата.
105
5
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
За никого не беше тайна, че досега Мангъра беше поддържан най-много от червено-***, които ненавиждат правителството и по принцип са путинисти. С критиката си срещу руската ваксина Мангъра ще настрои и тях срещу себе си и ще изпадне в незавидна ситуация.
104
6
 
34
 
! Отговори
До Мангъров преди 3 години
мангъров, нали беше заявил,че ще си скъсаш дипломата ако вирусът не изчезне до юни!Какво чакаш бе, лъжец безсрамен????
103
2
 
2
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
... все си има мнение по актуалността на съвремието; ето, аз вече знам със сигурност, че моята ерекция е .. минало!Нямам никакво самочувствие.Днес на работа поне 3 часа гледах хард порно ипак нищо в мен не се възбуди.Просто съм отчаят от живота и бъдещето ..!
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Този цирей не се лиПоздравления за точното заглавие!!!
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На някои хора не им стана ясно, че не като не им искат мнението може и да си мълчат. Останалото е избиване на комплекси. И един реален виц:Къде може да срещнете хора без маски - в Мола, понеже там са най-проститеКъде не може да срещнете хора без маски - в КАТ София, има полицай на входа който проверява и не пуска
100
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХемусПросто си късметлия ходил си на места където по принцип хората не кесят по улици и булеварди не се събират на тълпи и не им е навик да висят като кръчмарски мебели по заведенията. В моя град също няма корона но това не значи че няма да внимавам. Винаги спазвам необходимите предпазни мерки не съм чак толкова самонадеяна . И със сигурност няма да пипна корона вирус. Защото имам ясно съзнание за това и не се тръшкам всички назад аз на терсене. Проблемът на много хора сега.