Мангъров съветва: Децата без маски, присъствено в час, но с добра хигиена

Да се направи ваксина не е проблем, изпитанията отнемат време, обясни той
13 авг 2020 17:15, Анисия Иванова
184
Мангъров съветва: Децата без маски, присъствено в час, но с добра хигиена
Снимка: БГНЕС

Децата трябва да тръгнат присъствено на училище, но трябва да се затегнат мерките по отношение на хигиената в училищата. Да работят всички умивалници, да има сапун и кърпи за бърсане. Нищо повече". Това посъветва по повод старта на учебната година след месец доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София.

Още по темата
Според него мерките, обявени от Министерството на образованието, са правени от хора, които сякаш никога не са влизали в училище и не са се занимавали с деца. "Всеки, който казва, че децата трябва да носят маски, е човек, който не се е занимавал с деца. Без маски в час", категорично отсече доцентът.

По думите на инфекциониста увеличеният брой на настанени пациенти с коронавируса в интензивните отделения на болниците не означава, че ситуацията се е влошила.

"От това, което ни плашеха, нищо не се случи - няма ги чувалите с трупове, нито камоните, хората са без маски навън, викат, карат се", изброи той.

"В интензивните сектори има много повече хора от тези, които са с коронавирусна инфекция. Съответно, когато повече от хората, които са в интензивните отделения, се изследват, ще се откриват повече заразени. Но тези, които загиват, в голямата си част загиват не от коронавируса, а от тези заболявания, заради които са били настанени в болница", смята докторът.

Доц. Мангъров коментира и създадената в Русия ваксина срещу Covid-19:

"Може да се каже, че е постигнат един много сериозен успех. В технологично отношение, правенето на една такава ваксина не е проблем, въпросът е, че всяка такава ваксина трябва да бъде изпитана по отношение на нейната ефективност и безопасност. Тези изпитания са най-трудното при производството на една ваксина, защото отнемат време".

По думите му в днешно време са говори за медицина на доказателствата и едно такова поставяне на ваксината на една от дъщерите на руския президент Владимир Путин не е доказателство за нейната безопасност и ефективност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
8
 
7
 
! Отговори
Lan преди 3 години
65 Само питам, ами ДА! Единствен той има т***ите да каже от самото начало какво точно следва, единствен не се паникьоса и ако го бяхме послушали, сега икономиката щеше да ни е една идея по-добре. Явно и в Германия общото опростачване върви с пълна сила. А ако си мислиш, че като стоят 6 часа в една стая с маски или без има разлика за децата...най-много да пипнат някакви други заболявания (и психични) от маската, друга разлика няма!
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той твърдеше, че и лятото вирусът ще изчезне. З
77
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските могат да причинят сериозни белодробни увреждания. Носете маски да не ви глобяват, но не покривяйте носа за да дишате свободно, и в никакъв случай не дишайте през устата и през маската и не говорете с нея.
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е прав учебния процес не трябва да спира,който падне в чувал и хладилния камион,ще се работи докато има деца!
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LanТоалетните в много училища са трагички. Даже има някъде останали тоалетни клекала.
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия 700 хил в Берлин протестираха срещу задължителното носене на маски. Нашите медии почти не го отразиха.
73
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този няма деца нали?
72
0
 
9
 
! Отговори
Lan преди 3 години
Хигиената в училищните тоалетни е трагична! Липсват елементарен с/..апун и тоалетна хартия. Това трябва да приключи! Ако световна пандемия не е достатъчна, за да минем в 21 век, не знам кое е!
71
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо продължават да налагат мерки, след като се доказа, че тези мерки изобщо нямат ефект - и с тях и без тях броят на заразените е същият?
70
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само питамВ другите държави хората се побъркаха.В момента ние сме за пример пред света.
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За последните месеци са продадени дезинфекционни материали и маски за стотици милиарди, повече от нарко бизнеса са направили оборот. Маските се произвеждат в Малайзия или Индонезия, използва се детски или нископлатен труд, без спазване на никаква хигиен. Една маска реално струва 4-5 цента, а ги продават на Запад от 3-10 евро. Това са печалби по високи и от продажбата на наркотици.
68
14
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
И аз чакам да мра от 'вируса'!Разхождах се без маска,ходих до Видин,ходих до Смолян и Доспат,ходих на финала за купата,врях се сред непознати хора,правих за една вечер джаскане с една германка,общувах и с други чужденци,и съм повече от ОК!Не общувам с 'чипирани',не общувам с доктори,от сутрин до вечер съм на плажче,слънце,море,миди,бира!Спрял съм да вкарвам грешни пари в държавата,ей така се живее сто години!
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Ами получи се малко като рекламата на бг филма Бензин - тогава казаха че едва ли не филма е като бг версия на Бързи я яростни а то се оказа нисколюбджетен скучен филм.
66
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Тоя казваше, че лятото вируса ще изчезне"Никога не е казвал това.
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всички които смятат вируса за безобиден, мерките за ненужни, маските за глупост и т.н......... КОГАТО СИ ПРО...СТ никой не може да ти помогне.П. П. Няма нужда да се правят проучвания за интелекта на българина. Една такава тема доказва недвусмислено нулевите когнитивни способности на гай баньовците. Ама то като видиш кой са си избрали за премиер то няма нужда от нищо повече....Всичко е кристално ясно.Нация от ***.
64
6
 
21
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Ако маските нищо не пазят,тогава защо в Германия станаха задължителни за всички ученици? Така че искам да пита Мангъров повече ли разбира от немските специалисти?
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*закършиха
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59Абе и некакъв професор в Гърция е молил да спазват всичко, защото щяло да има 1 милион умрели.Гърците и те го завършиха.
61
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали казваха, че ще има чували с трупове, къде са чувалите с трупове? Вече над 30 дни протести и не се спазват никакви мерки, хората се събират на големи групи без маски и хигиена. А инкубационния период на вируса е 14 дни. Къде е масовото заразяване.
60
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При болни родители детето ще може ли да посещава училище?При болни учители какво ще се прави? Има ли кой да ги замества? Или важното е децата да са в сградата и да се бутат в поРноградският транспорт без значение, че при наличие на заразен те стават контактни, както и родителите им. Кой ще плаща тестове всяка седмица?