Протести? Рибарите се вълнуват повече, че няма риба в морето

Притеснени са, че недоволството ще забави превръщането на рибарското селище в атракцион
14 авг 2020 09:20, Красимир Ангелов
103

Докато към парламента летят яйца и домати, то в рибарското селище край Бургас животът сякаш е спрял. Далеч от площадите и барикадите, животът на улица "Консервна" в рибарското селище край Бургас, си тече на пръв поглед по старому.

"Те само млади, викат, крещят, вечерно време по баровете…после искат, ами откъде да ги вземе бате ти Бойко? Аз съм 80-годишен и работя. С 300 лв. пенсия съм и 41 години трудов стаж съм дал на тази държава, ама не се оплаквам и работя", споделя Бай Петьо Моряка.

Рибарите се вълнуват повече, че няма риба, а политиката обсъждат набързо преди да влязат в морето на изгрев слънце.

"Честно казано, на нас много не ни се отразява, ние сме пенсионери хора, влизаме си в морето, никой не ни пречи. Пречат ни блокадите по градовете и това е, ние тука не си пречим и не се занимаваме много с политика", разказва рибарят Ено Енчев.

Отдавна е зарязал политиката и бившият областен управител на Бургас Стоян Проданов. Живее сред рибарите от 15 години и е дал името на улица "Консервна" също като романа на Стайнбек.

Като бивш политик, той се вълнува единствено, че протестите ще забавят проекта за превръщането на рибарското селище в туристически атракцион с етнографски комплекс, където ще се плетат рибарски мрежи.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева и телеизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия частни медии пишат това което им се каже само! Никаква обективност без лично мнение! Протестите ги има вече! И нещата тепърва ще се променят!-:) Свиквайте колкото и да се опитвате да ги омаловажите!-:) ОСТАВКА!
43
13
 
3
 
! Отговори
няма оправия преди 3 години
Аз съм 80-годишен и работя. С 300 лв. пенсия съм и 41 години трудов стаж съм дал на тази държава, ама не се оплаквам и работя", споделя Бай Петьо Моряка. Малей какъв повод за гордост само.
42
1
 
8
 
! Отговори
До наивниците преди 3 години
Всичко е платено на този свят, в днешни дни парата върти всичко и е навсякъде!Трябва да сте абсолютни наивници да вярвате че протеста не е платен и поръчан!Не говоря за абсолютно всички протестиращи, но основния юмрук на протеста е платен категорично!
41
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПАРАФИНА КОЙТО НЕФТОХИМ ОПУСНА СЛЕД АВАРИЯ Е ДОБЪР ЗА КОЖАТА НА ХОРАТА И ТОВА Е ПЛЮС ЗА ЛЕТУВАЩИТЕ!!!НО ВСЯКО МОРСКО СЪЩЕСТВО КОЕТО ГО ПОГЪЛНЕ ОСОБЕНО РИБА И ДЕЛФИНИ ДИРЕКТНО УМИРА
40
5
 
10
 
! Отговори
За Младите лeshperi преди 3 години
Трябва да работи стареца, за да може внукът му да е айляк да пие бира по кръстовищата. По света ученици и студенти масово работят през лятото за да си изкарат пари за море или ново лаптопче, а нашите лешперстват и дават акъл на тези които ги издържат, кой и как да ги управлява. Това е на база на големия си политически и трудов опит и приноса им към държавния бюджет. Дотук приносът им е само в консумацията на държавен и семеен бюджет... и огромни количества бира, разбира се.
39
5
 
6
 
! Отговори
здрасти преди 3 години
На българина му дай хляб и салам и не го интересува нито бъдещето на децата му нито неговото
38
1
 
9
 
! Отговори
Философия на протест преди 3 години
В един протест се плаща яко на ядрото да е убедително, да играе театър и да са големи актьори, другите се засмукват емоционално от самия протест! Като торнадо!
37
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве кви протести... 20 човека без работа блокират няколко милиона. Вчера ги гледам и във Варна има няма 20 човека обикалят с един мегафон и никой по улицата не им обръща внимание. Голям протест.
36
4
 
11
 
! Отговори
:))) преди 3 години
То е ясно че Отровното трио направи пачка ама другите балъци поне взеха ли нещо
35
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЯРНО Е, ЧЕ РИБА НЯМА ОКОЛО БУРГАС,ЗАЩОТО ТЯ СЕ НАХРАНИ СЪС ПАРАФИНА КОЙТО НЕФТОХИМ БУРГАС ОПУСНА СЛЕД АВАРИЯ!!!!НО ОТ ГЕРБ СИ ЗАМЪЛЧАХА И НЕ САНКЦИОНИРАХА НЕФТОХИМ ЩОТО ЗЛАТЕВ И БОРИСОВ СА ДРУЖКИ!!!---------------МЯСТОТО НА РИБАРИТЕ Е НА ПРОТЕСТИТЕ НО НЯМАТ АКЪЛ ДА ГО ВДЕНАТ!!!
34
1
 
7
 
! Отговори
Миле преди 3 години
До анонимния с космоса- тази тръба фекалната си тече от поне 15 години ама сега защото някой решил да пусне дронче и заснеме морето и останал ужасен от кафявото . Аз затова риба от канала не ловя от години защото смърди на познай какво
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси олиготата са тези проституиращи, по телевизията и е документирано в клип, че Маджо е замесен в протеста чрез Христо Иванов,но те на черното казват бяло
32
0
 
8
 
! Отговори
смях преди 3 години
Безумна статия.
31
8
 
10
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Когато става въпрос за оцеляване враговете се съюзяват, просто олигарсите видяха че губят държавата и влизат един след друг в затвора и създадоха тези протести а Маджо и Черепа са основните им спонсори! Тези палатки, шатри, картони с яйца и десетки килограми домати от къде мислиш че идват, от въздуха ли?!!
30
4
 
4
 
! Отговори
!!! преди 3 години
ами защото и рибарите са от нормалните българи !
29
4
 
9
 
! Отговори
Рибар преди 3 години
Докато рибарите не излязат на площадите , риба няма да има. РКораби вече тралят и в пристанищата, унищожават всичко в морето/ плащат си на ИАРА и тн./, на пазара продават маломерна риба за дом.любимци. Нека си седят във фургоните и плетат мрежи, може после да ги използват да ловят пеперуди.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1 Май ти си този, който заработва парички за моренце и за вазелинче за дупенцето! Божков и Маджо не са от една кошница! Ако не ти е ясно .....А така наречения Маджо е прекия шеф на ББ.
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз така. Вадя всички рибки от аквариума, като го пренареждам, за миг забравям, че са в кофата, шашкам се, че няма рибки във водата, пляскам се по челото и се сещам: - Верно, че изкарах всичките, кви рибки.Хубавото е, че после ги връщам и си ги гледам
26
3
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДОСЕГА РИБА ИМАЛО НО ОТКАКТО ПОЧНАЛИ ПРОТЕСТИТЕ РИБАТА Я НЯМА :D--------АМАН ОТ ПРОПАГАНДНИ СТАТИИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ САМО И САМО ДА ОСТАНАТА ОЩЕ НЯКОЙ ДЕН ДА ВЛАСТ ПОВЕЧЕ!
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От космоса се вижда кафявото дето цяла Варна е изходила в езерото.От там директно в морето.Е как да има риба?И после ми разправя Тиквата как морето било чисто като сълза.Шменти капели!!!!ОСТАВКА!Колко пъти ще и режеш лентата на тази тръба?Преди с пари от ЕС сега с наши от данъците ни!ОСТАВКА!