Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов

Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо, заяви лидерът на „Подкрепа“
16 авг 2020 11:50, Красимир Ангелов
380
Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

"Сегашните протести не приличат на тези през 2013 г. - в тях има по-малко енергия и са подкрепени от повече политически сили, но не съм убеден, че те са по-качествени". Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред bTV.

"Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо", заяви той.

По думите му на протеста няма никакви искания в раздела, в който синдикатите работят - за условия на труд, за заплати, за данъчна система.

Още по темата
"Ние по-старите направихме да е възможно тези хора да искат това, което искат, защото когато ние започнахме, това беше невъзможно и не полицията пазеше протестиращите, а полицията пазеше от протестиращите. Полицията биеше нас, когато протестирахме, а сега очакват полицията тях да пази. Тези неща не са природно явление, хора са се борили за това – ние от предишните генерация", отбеляза Манолов.

"Ние сме на страната на протестите", заяви Манолов и отбеляза, че протестите участват много представители на КТ "Подкрепа", но не "развяват байраците" на синдикалната организация.

"Ако някой иска аз да бъда там, ще дойде и ще ми каже какво предлага, когато седне в дебелото кресло и аз да му кажа какво искам, ако той дойде и като си поприказваме, и ако гледните ни точки се срещнат, тогава може да излезем и с байраците. Ама така – "ние сме за високи идеали, ние сме за системата и такова" – това е за неинтелигентни хора, но ако някой дойде с конкретни предложение, тогава разговорът става различен", заяви Манолов.

Според синдикалния лидер настоящият протест нарочно "няма лице", защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет.

Манолов отбеляза, че би желал при промени в Конституцията да се позволи на синдикатите да "участват в политическия процес, но тогава става малко страшно". Що се отнася до предложените от премиера Бойко Борисов проектопромени в основния закон по отношение на съдебната и законодателната власт, президентът на КТ "Подкрепа" заяви, че не е компетентен да коментира реформите в правосъдната система, но "намаляването на броя на депутатите е уникална глупост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари