Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов

Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо, заяви лидерът на „Подкрепа“
16 авг 2020 11:50, Красимир Ангелов
380
Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

"Сегашните протести не приличат на тези през 2013 г. - в тях има по-малко енергия и са подкрепени от повече политически сили, но не съм убеден, че те са по-качествени". Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред bTV.

"Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо", заяви той.

По думите му на протеста няма никакви искания в раздела, в който синдикатите работят - за условия на труд, за заплати, за данъчна система.

Още по темата
"Ние по-старите направихме да е възможно тези хора да искат това, което искат, защото когато ние започнахме, това беше невъзможно и не полицията пазеше протестиращите, а полицията пазеше от протестиращите. Полицията биеше нас, когато протестирахме, а сега очакват полицията тях да пази. Тези неща не са природно явление, хора са се борили за това – ние от предишните генерация", отбеляза Манолов.

"Ние сме на страната на протестите", заяви Манолов и отбеляза, че протестите участват много представители на КТ "Подкрепа", но не "развяват байраците" на синдикалната организация.

"Ако някой иска аз да бъда там, ще дойде и ще ми каже какво предлага, когато седне в дебелото кресло и аз да му кажа какво искам, ако той дойде и като си поприказваме, и ако гледните ни точки се срещнат, тогава може да излезем и с байраците. Ама така – "ние сме за високи идеали, ние сме за системата и такова" – това е за неинтелигентни хора, но ако някой дойде с конкретни предложение, тогава разговорът става различен", заяви Манолов.

Според синдикалния лидер настоящият протест нарочно "няма лице", защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет.

Манолов отбеляза, че би желал при промени в Конституцията да се позволи на синдикатите да "участват в политическия процес, но тогава става малко страшно". Що се отнася до предложените от премиера Бойко Борисов проектопромени в основния закон по отношение на съдебната и законодателната власт, президентът на КТ "Подкрепа" заяви, че не е компетентен да коментира реформите в правосъдната система, но "намаляването на броя на депутатите е уникална глупост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са профсъюзи,а профаннюзи.То производство нема в държавата,те се захранват.
219
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е много ясно,нали сте правителствен синдикат.
218
5
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
А сега колко сте бе 100 човека даже и 100 не бяхте вчера
217
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа иска нова пратия на безпартийните и младия премиер с харема да дойде никой няма да гласува за костовистите ,чалгарите,Манолова,комунистите,Божков и тнт
216
1
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Не няма да се върнат ортаците никой няма да гласува за тия ще се създаде партия на безпартийните и тя ще спечели мнозинство на младия премиер с харема безпартиен
215
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ся ше видите вий как анимационен герой джурка Конституция.
214
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ашколсун, Гешев! - чу се възглас от сараите.
213
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй ли? Кога Гешев е арестувал Пееф и Домусчиев, че не разбрах?
212
14
 
4
 
! Отговори
! преди 3 години
Абсолютно е прав г-н Манолов. Сегашните протести са от *** без да имат ясна цел и без никакво подкрепа. През 2013-2014 г. протестите бяха с хора от генерацията на умните и красивите. Ние тогава имахме цел да върнем г-н Борисов и ГЕРБ на власт, както и да смажем русофилският надигащ се комунизъм. Зад нас тогава стояха демократични НПО-та свързани с Отворено общество и Америка за България. Разликите са огромни, тогава свалихме комунистите а сега *** се опитват да свалят демокрацията.
211
2
 
4
 
! Отговори
Неповторимо единстве преди 3 години
Браво на гешеф.С топки за футбол свали домусчиев и дебелян!!!
210
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев е единственият прокурор,който има топки да свали олигарсите на земята и платените мишоци му искат оставката. И представа си нямат,какво ги очаква ако дойдат ко му ня ги те пак на власт.
209
1
 
2
 
! Отговори
Белчо Дончев преди 3 години
Оф, аз нямах твоя късмет. Преди седмица почерпих с бонбончета една сладурана и я помолих да ми изпее нещо, което е научила в часовете. Тъкмо и подавах микрофона и ни видя дъртата вещица - 11 - годишната и сестра. Така се развика тоя бабек, че сигурно я чуха чак в Норвегия!Не съм си представял, че човек с моето тегло може да развие такава скорост!
208
3
 
2
 
! Отговори
Фен на Байдън преди 3 години
Да ви се похваля! Вчера напълних биберона на съседската щерка Руми с мляко собствено производство. Ако съдя по доволното и гукане, доста и е харесало!
207
1
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
О, колега, какви цветенца щъкат из парковете и площадките! Да ти е драго да ги откъснеш!
206
2
 
2
 
! Отговори
Пицар преди 3 години
Онзи ден ходих на прощапълника на Стефчовата щерка Ася. Страхотно гадже е станала! Трите минути, през които беше в скута ми са неописуемо изживяване!
205
2
 
6
 
! Отговори
КЮЛЧЕВ ЧЕКМЕДЖИЕВ преди 3 години
"Те не го пускаха вътре в кръчмата СИК, там, дето избиха Бай Миле. Стоеше навънка да пази колите."Издигна се оттогава. Сега пази Сараите.
204
4
 
9
 
! Отговори
Бе верно ли преди 3 години
В различните катуни давали различни кинти... Та за един приятел залъсъл с кинтите питам къде дават повече? В божковия катун или този на маджо..?
203
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгизирането на един народБорисов е обиден, защото протестът взривява вярата му, че е довел докрай процеса на чалгизация на българския бит и душевност. От зората на прехода раздаването на държавата беше възвестено от културното му отроче попфолка. Чалгата възпя похищението на нацията, превръщането ѝ в мрънкаща мутреса на властта. По-лошо от обедняването на масите беше склоняването им към проституция от страна на мутрите и на приватизираните от тях елити. Преходът отне правото на достоен труд, като отказа достойното му възнаграждение. Всеки се спасяваше поединично и с цената на компр
202
9
 
5
 
! Отговори
дедовия преди 3 години
Русофилските ресурси рязко намаляха в страната - както като пари, така и като човешки ресурс. Щом големи дейци като другаря Първанов отидоха в забрава (и Костов), как с овци като другарите Радев, Иванов, Нинова и Манолова ще правите революция? И то без участието на Съветската армия?Виждате ли, че не ви се вързват на тъпотиите?
201
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки, който бе купен с парите на Божков -фигура, подстрекател към протести,ще бъде наказан от съдбата. Народът ще забрави, съдът ще затвори очи, но силата, която пази равновесието, НЕ. Всеки купен от демони на подземния свят, ще иде точно там. Примери - Че, Алиенде, Хитлер и мн.други.