Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов

Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо, заяви лидерът на „Подкрепа“
16 авг 2020 11:50, Красимир Ангелов
380
Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

"Сегашните протести не приличат на тези през 2013 г. - в тях има по-малко енергия и са подкрепени от повече политически сили, но не съм убеден, че те са по-качествени". Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред bTV.

"Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо", заяви той.

По думите му на протеста няма никакви искания в раздела, в който синдикатите работят - за условия на труд, за заплати, за данъчна система.

Още по темата
"Ние по-старите направихме да е възможно тези хора да искат това, което искат, защото когато ние започнахме, това беше невъзможно и не полицията пазеше протестиращите, а полицията пазеше от протестиращите. Полицията биеше нас, когато протестирахме, а сега очакват полицията тях да пази. Тези неща не са природно явление, хора са се борили за това – ние от предишните генерация", отбеляза Манолов.

"Ние сме на страната на протестите", заяви Манолов и отбеляза, че протестите участват много представители на КТ "Подкрепа", но не "развяват байраците" на синдикалната организация.

"Ако някой иска аз да бъда там, ще дойде и ще ми каже какво предлага, когато седне в дебелото кресло и аз да му кажа какво искам, ако той дойде и като си поприказваме, и ако гледните ни точки се срещнат, тогава може да излезем и с байраците. Ама така – "ние сме за високи идеали, ние сме за системата и такова" – това е за неинтелигентни хора, но ако някой дойде с конкретни предложение, тогава разговорът става различен", заяви Манолов.

Според синдикалния лидер настоящият протест нарочно "няма лице", защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет.

Манолов отбеляза, че би желал при промени в Конституцията да се позволи на синдикатите да "участват в политическия процес, но тогава става малко страшно". Що се отнася до предложените от премиера Бойко Борисов проектопромени в основния закон по отношение на съдебната и законодателната власт, президентът на КТ "Подкрепа" заяви, че не е компетентен да коментира реформите в правосъдната система, но "намаляването на броя на депутатите е уникална глупост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
11
 
9
 
! Отговори
дедовия преди 3 години
Клоунчета, не научихте ли най-накрая: Герб ще управлява до края на света.
199
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още Борисов не завършил последното изречение от обръщението си към народа и във Фейсбук цъфна Иван! Оня Иван от ДС, известен още като Красимир Каракачанов и вице-премиер. Чул, че Бойко ще прави Велико народно събрание и веднага написал 6 предложения. Уникален въртигъз.Като на барабан малката пръчка отнякъде се обади Валерката и той с потури, като на мъжете имал и той предложения Най-смешното в тази клоунада е, че Борисов взе т.нар. патриоти, за да му се върже сделката с ДПС, а те вече се изживяват като важни фактори. Разбира се онзи смрадлив трибуквен сайт моментал
198
6
 
9
 
! Отговори
2 преди 3 години
Не искам продажни синдикати.
197
4
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Некъв анимационен герой Христо Христев правил некви списъци и заплашвал,че некой ден ако се намести във властта ше ни подпуква:):):)Видях го във Фейса,за един шамар място няма тази *** с цайси:):):):)
196
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ще иска да управлява наистина... ако всеки път стотина безделници и пияници поискат по този начин да се определя кой ще е в правителството?Абсурд... Трябва да са с пилешки мозък, че да разчитат на успех в такова безумно начинание.
195
6
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До катуна на Орлов Мост изникнал оргинален Ромски катун с оргинални Роми:):):)Ами така ше е:):):)
194
7
 
8
 
! Отговори
Скачен съд преди 3 години
И ти си едно гюбpe миpи3ливо, дето трябва да бъде час по-скоро и3pинaтo от тая златна cинeкypa, ама първо Myтpaта, после и до теб ще стигнем!
193
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 224Ка братата от махалата, нали? Да ти имам ценностиет. Още 10 години и ще видите, какво ще стане ... хииихииииии! Никви евроджендъри, никакви социални помощи! Ще се върнем по=към 19-18 век, че имаме много неща да поправяме.
192
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефовете не бачкат, а ви казват ВИЙ да бачкати! Разбрахти ли!
191
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един авер се поххвали, че блъснал с колата протестиращ ония ден. Издебнал ги, като се прибирали. Аз мога само да кажа - БРАВО!
190
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анонимен 225Нима казах нещо, което не е истина? Бачкайте балъци, само тва ще кажа!
189
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 224Ба ба ... и кво - некви идотчета, дето после искат само пари да им даваш. И за кво всеки трябва да създава поколение? Мъже по 160 санта, плешиви, грозни и *** и мат деца. Моля ти се ... развалят и без това пренатоварения ни геннофонд. Па децата, после само те чакат да пукясаш и се надяват, че си скрил нещо и за тях *** нямааааа! НААА, *** СМОТАН! ГЛАДЕН ЩА ОСТАВЯ!
188
8
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Стига сте се карали и обиждали бе:):):):)Дайте да заложим довечера колко хора ше изкарат на протеста триото Бабикян,Хаджикян и Минетов?:):):):)Аз залагам на някъде около 800 човека:):):)
187
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 220Кавто секи свестен българин се издържа - с далавери! Работата е за бунаците!
186
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Беларус ще ни изпреварят.А ние, раята, си искаме господаря...
185
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бедни хора, не може да решават важни неща. Само богати!
184
3
 
3
 
! Отговори
Беден IT 3000 лв кеш преди 3 години
Сипах ви достатъчно.Лек ден мишоци! И не забравяйте: Топките навън, глътка въздух, прекръстване и смело напред!ХАХАХХАХАХАХДовиждане мижитурки.
183
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикНе е до това да си зрял, а да правиш пари и да се кефиш на живот. Другото са глупости - деца, семейство, политики, морали морали (ааа, не ми се получи ... исках да кажа това, дето заместваш с М ... нали - политика молитик, тубо мурбо ... сейш се ... ама както и да е) и прочие.
182
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мразя протестърите!
181
1
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Манолов каза ,че е отворен за предложения от двете страни,според мен вече се е отдал на властта.