Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов

Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо, заяви лидерът на „Подкрепа“
16 авг 2020 11:50, Красимир Ангелов
380
Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

"Сегашните протести не приличат на тези през 2013 г. - в тях има по-малко енергия и са подкрепени от повече политически сили, но не съм убеден, че те са по-качествени". Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред bTV.

"Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо", заяви той.

По думите му на протеста няма никакви искания в раздела, в който синдикатите работят - за условия на труд, за заплати, за данъчна система.

Още по темата
"Ние по-старите направихме да е възможно тези хора да искат това, което искат, защото когато ние започнахме, това беше невъзможно и не полицията пазеше протестиращите, а полицията пазеше от протестиращите. Полицията биеше нас, когато протестирахме, а сега очакват полицията тях да пази. Тези неща не са природно явление, хора са се борили за това – ние от предишните генерация", отбеляза Манолов.

"Ние сме на страната на протестите", заяви Манолов и отбеляза, че протестите участват много представители на КТ "Подкрепа", но не "развяват байраците" на синдикалната организация.

"Ако някой иска аз да бъда там, ще дойде и ще ми каже какво предлага, когато седне в дебелото кресло и аз да му кажа какво искам, ако той дойде и като си поприказваме, и ако гледните ни точки се срещнат, тогава може да излезем и с байраците. Ама така – "ние сме за високи идеали, ние сме за системата и такова" – това е за неинтелигентни хора, но ако някой дойде с конкретни предложение, тогава разговорът става различен", заяви Манолов.

Според синдикалния лидер настоящият протест нарочно "няма лице", защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет.

Манолов отбеляза, че би желал при промени в Конституцията да се позволи на синдикатите да "участват в политическия процес, но тогава става малко страшно". Що се отнася до предложените от премиера Бойко Борисов проектопромени в основния закон по отношение на съдебната и законодателната власт, президентът на КТ "Подкрепа" заяви, че не е компетентен да коментира реформите в правосъдната система, но "намаляването на броя на депутатите е уникална глупост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Кърджалийски герберда си излъчили лидери..?!?!..И за какво ще преговаряте?..-За броя на депутатите,или за заплатите им?..Исканията са ПРЕДЕЛНО ЯСНИ:-ОСТАВКА на Шайката,нови избори и НОВО НАЧАЛО!!!..обаче се правите че не схващате за какво става въпрос..демек,правите се на "ударени"..Кел сюрприз!
279
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До опетковможеше и да стана..Защото имах блестящ старт но много бързо осъзнах,че "политиката" не е за хора като мен.Тя е бъкана от невежи кариеристи,крадци,измамници,слугинаж,гьонсуратни лъжци,"фурнаджийски лопати " и интриганти.За по-лесно разбиране виж Шайката на Тиквата от какви се състои.И другите не са"цвете",но гробарите са нещо невероятно..Някакъв уникум от простащина,груб кариеризъм,пълна безморалност...Слава Богу,не се оставих да ме повлече инерцията..
278
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дам, това са протести на някакви странни типове. Повечето деца на номенклатурата на която демокрацията им е отнела оная работа
277
1
 
2
 
! Отговори
АА преди 3 години
По тази логика утре който се сети и за каквото му се иска може да легне на площадите.Смятам ,че моите права на гражданин са нарушени от протестиращите по този начин( лежащи по площади и пиещи денонощно ). Има начин за протестиране ,а не този ,който пречи на хората.
276
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синдикатите не могат да имат политически цели! За това са синдикати а не партии!Г-н Манолов транва да се пише с малка буква до завършване на образованието си!
275
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жълтите жилетки във Франция, забравихте ли ги. Ние тук сме слънце, там какви погроми бяха и то дълго време.
274
1
 
6
 
! Отговори
до 312 преди 3 години
Защо пиленсе забрави ---Боко Тиквата, Шкембе войводата, Доган и Пеевски...защо бе, джанъм?
273
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези протести са облечени в изцяло тъмни намерения.Това е война на мафиотите, който бяха сраснали с държавата и сега искат да си я върнат обратно.
272
5
 
6
 
! Отговори
До лакей преди 3 години
Тези, които наложиха най-ниските заплати в ЕСса от партията на любимите ти Радев, Мая Манолова,Нинова! След тях се наложи многоправителства да положат много усилия за да достигнем някакви поносиминива. Парите, които откраднаха са в джобовете на Божков,Баневи, Бобокови, Арабаджиеви, на които прокуратурата потърси сметка, поради което искате оставката на главния прокурор.
271
1
 
6
 
! Отговори
Цел на протестите преди 3 години
"Единствената цел на протестите е сформирането наслужебен кабинет" - това също са думи на Маноловот същото интервю, удобно пропуснати.
270
2
 
5
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
И има един човек, който не става за нищо- и това си ти! И ако още не си го разбрал, толкова по-зле за тези, които ти вярват!
269
2
 
5
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Я *** поживей в Париж. И стой там на паладка под мостовете. Тогава говори за заплати и данъци
268
4
 
15
 
! Отговори
лакей преди 3 години
Колко са жалки тези лакеи....И това е шеф на синдикална органазация, а защитава---тези които ни наложиха---най-ниски заплати, най-малка продължителност на живота, най- вредни условия на труд, най-ниски пенсии.... Грях ще имат до гроб....че и техните поколения. Срамота!
267
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Манолов! То и аз не съм като преди 10 г. ама още опъвам жена ти!!!
266
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами така е. За това аз не протестирам заедно с тях и въобще не ги подгрепям. Някаквци сшеници медицински маски, розови фанелки и прически. Те и те не знаят за какво протестират.
265
11
 
4
 
! Отговори
Ха добър ден преди 3 години
Точно затова не са протести а бунтове и трябва да се потушат, понеже са антибългарски
264
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кърджалийски герберАми то няма никой вече на площадите,само палатките си висят там.
263
8
 
3
 
! Отговори
Кърджалийски гербер преди 3 години
Да си излъчат лидери и ще преговаряме. Това сега си е говорилня и една полева бирария на олигарсите.
262
12
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Ама нямат енергия разбира се. На народа му е писнало от комунисти и чалгаджии. България си иска Бойко! Точка.
261
11
 
4
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До Анонимен 283 Ама ти наистина ли го мислиш това което си написал? Значи днес те е засърбяла, оная работа и си решил, че трябва да протестираш, но не знаеш точно за какво и си протестираш така от скука. Политически неграмотен протестариат, задействан от марионетката на Москва, това сте сегашните протестъри. На практика вие пазите креслото на един продажник, не можете да формулирате едно сносно искане, разглезени и разхайтени мамини синчета.