Медицинските сестри издигнаха палатков лагер пред МЗ

Здравният министър се срещна с тях
17 авг 2020 19:35, Красимир Ангелов
13

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

В столицата изникна нов палатков лагер пред Министерството на здравеопазването. Той е изграден от протестиращите медицински сестри.

Това стана в 40-тия ден от антиправителствените протести в столицата.

Поводът за недоволството на сестрите е, че те не бяха включени в Националния рамков договор. Недоволните здравни работници искат цялостна промяна на здравната система. В подписания миналата седмица рамков договор са включени само лекари и стоматолози, но не и медицински сестри. Това според протестиращите сестри е недопустимо.

Медицинските специалисти са недоволни и относно готвените промени на извънредния труд, според които се предвиждат около 300 часа на година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Заявката на демонстрантите е протестът да бъде безсрочен. Те заявиха, че засега няма да блокират пътното платно, но може и да променят решението си.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пристигна на място, за да се запознае с исканията на сестрите.

По-рано през деня по време на свое посещение в Русе, той заяви готовност да се срещне с медицинските сестри и да обсъди с тях професионалните им искания.

Той бе категоричен, че е готов на диалог с протестиращите здравни работници.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
по добре преди 3 години
си кажете има ли далавера от тоя бацил.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо винаги медиите обобщават? Не медицинскиТЕ , а няколко медицински, не гражданиТЕ, а стотина граждани, не хораТА, а хора и т.н. Явно подпират протестите с внушения.
8
4
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Нали си знаете - фигуранта, бкп, черепа. Сестрите са платени - всичко е супер.
7
3
 
5
 
! Отговори
Илиян преди 3 години
Уволнената мед сестра от Токуда е член на партията на Копейкин!Възраждане!Нали заплашваха тия милосърдните че заминават за чужбина?!Ама там такива мързеливи не искат!
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко извади от чекмеджетата малко пачки и ги раздай на сестрите.Не бъди стиснат.
5
0
 
4
 
! Отговори
2 преди 3 години
Абсолютно нарочно се поддържа болнаво население!Ако медиците искаха хората да са здрави, щяха да бъдат активни във всички действия, водещи до масови хронични болести, като модни изгъзици да се ходи през зимата с ходи кръстове, глезени или колена, избелване на зъбите, липса на места за движение и спорт в големите градове, масова продажба и реклама на силно въглехидратни храни и т. н. Медиците си траят.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета този транспарант и ми става смешно. Драги мои мед сестри,в какво време и в каква система живеете? Здравните заведения както и да звучи няма как да не са търговски дружества. Друг е въпросът че трябва да се търси баланс между здравната и финансовата част. Трябва да се възприеме най - после че здравеопазването е с пари,които никак не са малки. Ако си милосърден без сметка просто фалираш.Това е положението.Пък и заплати искате. Дайте идея как да се осъществи баланса стига само крещяхте
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко, отваряй следващото чекмеджи, да млъкнат и тези!
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медицинското обслужване в България не е здравеопазване. Нарочно се поддържа болнавост на населението.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега мед сестрите започнаха с лигните. Много ми е интересно какво точно искат, нали уж не било за пари. И сега ли е моментът? за какво е този лагер изобщо могат ли да обяснят нещо? не мисля. Просто това е едно свлачище което не може да бъде спряно. Един като пръдне друг се насира. като имат претенции да ги изложат както подобава а не да се включват в този протест на смешници и да правят същите простотии като тях. Имах малко по - високо мнение но като че ли то започна да се губи.