За 40-та вечер антиправителствен протест в София, блокадите остават

Отново яйца полетяха по сградата на Министерския съвет
Обновена: 17 авг 2020 21:01 | 17 авг 2020 21:00, Красимир Ангелов
235

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 40-та поредна вечер в "Триъгълника на властта" в София се провежда протест с искане за оставката на правителството и главния прокурор. Остават блокирани 3 важни кръстовища в столицата – Орлов мост, на площад "Независимост" и край Софийския университет.

Още по темата
По традиция протестиращите започнаха да се събират малко след 19 часа. Полицейското присъствие е засилено.

Недоволните отново хвърляха яйца по сградата на Министерския съвет и обявиха, че нямат намерение да дадат 2 седмици спокойствие, за което призова по-рано днес премиерът Бойко Борисов.

По-рано днес в столицата изникна нов палатков лагер пред Министерството на здравеопазването. Той е изграден от протестиращите медицински сестри.

Поводът за недоволството на сестрите е, че те не бяха включени в Националния рамков договор. Недоволните здравни работници искат цялостна промяна на здравната система. В подписания миналата седмица рамков договор са включени само лекари и стоматолози, но не и медицински сестри. Това според протестиращите сестри е недопустимо.

В късния следобед при тях пристигна здравния министър проф. Костадин Ангелов, който разговаря с тях.

Протест и контрапротест имаше и във Варна. Там президентът Румен Радев се срещна с граждани и коментира настоящата ситуация в страната. Контрапротестът обаче го освирква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестирате, но не срещу правилната мафия. Ще сложите най-честните политици, избрани от народа, когато победите, но пак ще чакате по една година за някакво си документче. Бюрокрацията е най-голямата мафия, президентът, премиерът, дори парламента са като пянята та кафето - духаш и го няма. А бюрокрацията е вечна, като блато, в което потъват нашите мечти и пари!
71
2
 
7
 
! Отговори
Anti protester преди 3 години
Във всяка държава има *** - хора, чието основно занимание е да пият и да създават проблеми и да пречат на нормалните хора. Помните как в Париж палеха коли, в Турция, в Германия. Разликата е, че тук се търпят от полицията, а и от останалите хора. Срещу такива не се пращат патрълки. В Хамбург излизаха с водните оръдия - струята го лепва за някоя сграда, чупи му 3-4 ребра и така един по един окапват като круши.
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Utre Geshev ste arestuva saray sofia cigara prezident...:-))))...sabahlen rradev v saray konak zandan central :-))))
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тарторите на протеста ангажираха ли се с конкретни резултати,цифри,дела,ефекти,времеви период след оставката?Някой пое ли отговорност за утрешния ден?Какво значи "мутрите вън" ако постфакума не предложи икономическо развитие ?Как така искат оставка,а насреща никакво ясно политическо послание-аналитично и НАЙ-ВАЖНО -ОБВЪРЗВАНЕ С КОНКРЕТНИ ЦЕЛИ! Кое ви дава право да твърдите,че тези трима профана ще предложат нещо политически адекватно ?? Абсурд ! Употребени сте,чисти протестиращи,да знаете !
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези тримата от снимката горе ми изглеждат като току що излезли от някоя кръчма.Май Божков доста се е цакнал с тях.Онези със записите по -добре се справиха.
67
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая лелка чий го търси там, като знае че е блокирано от доста време. Децата са там за да предизвикат възмущение. Когато хвъляха другите като чували с картофи всичко беше ок или вече това не се помни
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, да не начупиха парламента, не ми се вярва :) Първо, ако ще правиш протест и няма файда от това, ще намериш първоизточника на проблема, не е сложно за да го разбереш :) Друг е въпроса, че ги е страх и че всеки знае кой е първоизточника :))
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Импийчмънт за Радеф! Руски агент и предател.
64
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До вандалПЪЛНА ПРОВОКАЦИЯ
63
4
 
11
 
! Отговори
До 89 и 90 преди 3 години
Докога мислите, че 1 милион нормални софиянци ще ви търпят А?! Не борци срещу мафията сте вие , ПЛАТЕНИ ТЕРОРИСТИ!!! МАРШ В ДУПКИТЕ ОТ КОИТО СТЕ ИЗПЪЛЗЯЛИ !!!
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев тия работи не го интересуват.Гледа да си спаси кожата.
61
2
 
16
 
! Отговори
вандал преди 3 години
МУТРИТЕ НА РАДЕВ нападнаха и застрашиха живота на млада майка и двете и дечица .
60
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледаме филма "Наглеца БорисоУФ си ОТИВА".ОСТАВКАСЪДЗАТВОРБорисУФ е ПОЗОР !
59
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОЛИЦИЯТА ДА РАЗЧИСТИ УЛИЦИТЕ ОТ ТЕЗИ ПРОСТАЦИ!!!!!!!!!!!!!!
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеста боксува.Започнаха да се повтарят и затова само първосигнално повтарят "оставка". "оставка" !Изкараха и последните си резерви - баби и старци за добавка към пенсията.
57
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, Радев вместо да се репчиш във Варна ела да види твоите мутри какви ги вършат по кръстовищата.Да ти се връща тъпкано за това, което дроби 4 години.
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОтива си в къщи с децата къде да отива! А вие какво правите по улиците?! И на децата ли започнахте да посягате? Съвсем изтрещяхте! Простотия!
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах,ах,една кола с деца провокатори!?Смажете мутрите!
54
2
 
18
 
! Отговори
Хайвани преди 3 години
Хайваните току-що потрошиха колата на жена, която искаше да се прибере с двете си деца около румънското посолство. Защо не скочиха на гардовете на Доган или на гърменчани в Росенец? Топките им стигат да бият жени и да им трошат колите. От утре ще ги изринат пак тотално. Макар че, не трябваше въобще да им дават да разгъват катуна пак.
53
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата за разлика от президента не смее да излезе сред хората без охрана защо ли? Нали и вие и той твърдите че се обичате?