За 40-та вечер антиправителствен протест в София, блокадите остават

Отново яйца полетяха по сградата на Министерския съвет
Обновена: 17 авг 2020 21:01 | 17 авг 2020 21:00, Красимир Ангелов
235

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 40-та поредна вечер в "Триъгълника на властта" в София се провежда протест с искане за оставката на правителството и главния прокурор. Остават блокирани 3 важни кръстовища в столицата – Орлов мост, на площад "Независимост" и край Софийския университет.

Още по темата
По традиция протестиращите започнаха да се събират малко след 19 часа. Полицейското присъствие е засилено.

Недоволните отново хвърляха яйца по сградата на Министерския съвет и обявиха, че нямат намерение да дадат 2 седмици спокойствие, за което призова по-рано днес премиерът Бойко Борисов.

По-рано днес в столицата изникна нов палатков лагер пред Министерството на здравеопазването. Той е изграден от протестиращите медицински сестри.

Поводът за недоволството на сестрите е, че те не бяха включени в Националния рамков договор. Недоволните здравни работници искат цялостна промяна на здравната система. В подписания миналата седмица рамков договор са включени само лекари и стоматолози, но не и медицински сестри. Това според протестиращите сестри е недопустимо.

В късния следобед при тях пристигна здравния министър проф. Костадин Ангелов, който разговаря с тях.

Протест и контрапротест имаше и във Варна. Там президентът Румен Радев се срещна с граждани и коментира настоящата ситуация в страната. Контрапротестът обаче го освирква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари