Фандъкова: Това, което се случи снощи, минава границите на мирен протест

Кметът на София призова да спазват Закона за събранията и митингите
18 авг 2020 19:30, Нели Христова
511
Фандъкова: Това, което се случи снощи, минава границите на мирен протест
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова призова отново организаторите на антиправителствения протест в столицата да спазват Закона за събранията и митингите и да подават уведомления към общината за да реагират адекватно органите на реда, предаде БНР.

"Тогава и общината, и полицията ще знаят маршрутите и ще могат да реагират адекватно, така че да не се стига до хаос и още повече - до агресия между гражданите. Това, което се случи снощи на кръстовището при румънското посолство, минава границите на мирен протест. Отношението към децата на задната седалка показва колко зрели сме като общество и каква е посоката, в която вървим".

Трима души бяха задържани, след като нанесоха щети на лекия автомобил на жена, която се опита да премине през кръстовището.

Междувременно протест на граждани в защита на майките и жените от агресия е обявен за 21 часа тази вечер в района на кръстовището на Румънското посолство.

Организаторите на проявата са заявили желанието си да протестират в общината заради това на място ще има и полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
0
 
0
 
! Отговори
anonym преди 3 години
а защо не вдигнат незаконните блокади фандъче?
406
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата не си подава оставката и ни води към гражданска война...освен това при всяка война волно или неволно има жертви...а и случващотото се в България е нещо като революция или въстание срещу герберасткия гнет...а те не искат да си отидат мирно...или поне с една жертва - Боко тиквата...
405
1
 
0
 
! Отговори
444 преди 3 години
444
404
7
 
16
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Стига фандъци,стига!
403
8
 
14
 
! Отговори
Роки Балбоа преди 3 години
Оставка на правителството на ГЕРБ
402
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
а така, сега внс с нова конституцийка, защитаваща майките, жените и джендърите... да ви е сладко - боко борец за брюкселски джендъризъм.
401
22
 
3
 
! Отговори
88888 преди 3 години
СЛАВИ - ПЗЕЗИДЕНТ!
400
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tова с чекмеджетата и записите минава границата на всякакъв морал
399
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Столична община е корупционното тресавище на ГЕРБ-толупите. Там без прекъсване те си правят каквото си поискатот 2007 до днес. Това е модела на модела в национален мащаб. Бюджет 1,729 милиард лева.
398
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Во бщинската ти компания по почистване има учители по борба и физическо възпитание. Роднини на ръководни длъжности - Бранимир Панталеев зет на Кристина учител по история, фамилия тодоринови. https://youtube/watch?v=JiVQlX2tq-sЛицето никога не се е явявало на работа хахаха
397
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъчке, я виж какво те питат от протеста, о честна жено!https://youtube/watch?v=JiVQlX2tq-sНещо да кажеш по същество?!?!?! Не си ли преминала с управлението си всякакви граници, особено пък да проповядваш морал.
396
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв пример е дала на децата си като е подкарала колата си сред тълпа от хора? А Фандъчке? Защо не клеймиш и нея и Стойчев-гербестия ви политолог със средните пръсти????? Защо не се заклеймиш за нечестните избори в резултат на които стана кмет или те са в рамките на нормалното?
395
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля да се самосезирате по повод разпространените в социалните мрежи кадри, на които се вижда доц. Стойчо Стойчев - преподавател в СУ, да показва на протестиращи крайно обиден и ЦИНИЧЕН жест. Смятам, че с това свое поведение доц. Стойчев накърнява добрите нрави на обществото и нанася много сериозни репутиционни щети на най-старото и авторитетно висше учебно заведение в България.Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2020/08/18/stoicho-stoichev-policiiata-ne-triabva-da-dopuska-da-ima-blokadi.460244#comment-newest
394
9
 
10
 
! Отговори
s преди 3 години
До Опит за убийствокаквото и да дрънкате няма значение нито каква е майката, нито коя е държавата. Децата нямат нищо общо с тези неща, не ги разбират и вие като възрастни трябва да се съобазите, че може да ги травмирате и увредите за цял живот. Не ви ли е останало нещо мъжко , само хленчите и се правите на жертви, каквито не сте.
393
3
 
22
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Лукашенко ряпа да яде. И Ердоган. Държавата ни е по-зле от времената на соца.
392
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъчко мааа, какви граждани, приберете си провокаторите от протестите, сред които и случайно преминаващия ви мисирски полтолог Стойчо Стойчев, и оня оцъкления млад гербер, когото за шести пътуж случайно интервюират в Домусчиево-Бойковата телевизия. И тая женица, мислила ли е че на задната седалка има малки деца, след като форсира двигателя на колота си и два пъти се ръга в блокиралите пътя хора, кажи *** избрана с измама????? Защо съдът не преброи бюлетините, това ли ви е съдебната реформа бре?
391
6
 
17
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
"Учителката" с "родители" в "ДС на висок пост"(комунисти) подкрепяща това ОЧЕВАДНО "АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ" българската полиция (загубила своя естествен облик и реални задължения по закон)в подкрепа на "неокомунистите"(пп. Герб) за сметка на хората борещи се за основни човешки права!!!!!Голяма част от българският народ има "къса" "историческа памет"!!!!Заради това България за мен от много години насам е ТЕРИТОРИЯ..........
390
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докога ще ни завитате тъпите физиономии на разни фи.тки като тая?
389
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
pozdravi i celuvki na mvr. prekrasna rabota! zlatni olimpiiski medali za vseki bg policai patriot s bg slujeben velosiped! :-))))):-))))))))
388
8
 
13
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Абсолютно всеки политик в бг или навън е за разстрел. Защо тогава хората гласуват за тях като знаят, че всичките са един дол дренки? Ми защото обикновения човек го е страх от неизвестното и предпочита да е тъпчен то безкрай, но поне да знае какво иде.... а после митинзи и тн..... ама трябва да са по мирни, да не се забелязват дори най-добре...