Фандъкова: Това, което се случи снощи, минава границите на мирен протест

Кметът на София призова да спазват Закона за събранията и митингите
18 авг 2020 19:30, Нели Христова
511
Фандъкова: Това, което се случи снощи, минава границите на мирен протест
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова призова отново организаторите на антиправителствения протест в столицата да спазват Закона за събранията и митингите и да подават уведомления към общината за да реагират адекватно органите на реда, предаде БНР.

"Тогава и общината, и полицията ще знаят маршрутите и ще могат да реагират адекватно, така че да не се стига до хаос и още повече - до агресия между гражданите. Това, което се случи снощи на кръстовището при румънското посолство, минава границите на мирен протест. Отношението към децата на задната седалка показва колко зрели сме като общество и каква е посоката, в която вървим".

Трима души бяха задържани, след като нанесоха щети на лекия автомобил на жена, която се опита да премине през кръстовището.

Междувременно протест на граждани в защита на майките и жените от агресия е обявен за 21 часа тази вечер в района на кръстовището на Румънското посолство.

Организаторите на проявата са заявили желанието си да протестират в общината заради това на място ще има и полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари