Стойчо Стойчев: Полицията не трябва да допуска да има блокади

Той смята, че те настройват нормалните хора срещу протеста
18 авг 2020 23:00, Нели Христова
221

Къде е границата между гражданското неподчинение и нарушаването на закона?

"Трябва да се разделят протестите на две - активните протести срещу институциите и политическите сили, и другите, които пречат на гражданите да водят нормален начин на живот", посочи политологът доц. Стойчо Стойчев.

Според него блокирането на улици и булеварди има силно въздействащ ефект, но когато това стане ежедневие вече придобива измеренията на тормоз.

Стойчев определи действията на протестиращите като самоправство, след като той самият стана обект на словесни нападки от страна на протестиращите през изминалата вечер.

"До този конфликт се стигна поради липсата на полиция. От началото на протестите виждам странни действия, от страна на органите на реда", каза още социологът Светлин Тачев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него вина трябва да се търси и у двете страни.

"Полицията не трябва да допуска да има блокади, тъй като те са напълно незаконни. Органите на реда трябва да въдворяват ред", допълни Стойчев.

По думи на Тачев ситуацията с протестите се преексопинира.

"В Европа можем да наблюдаваме много по-тежки форми на протести и безредици, като жълтите жилетки във Франция, които запалиха центъра на Париж. Подобно нещо в България би станало много трудно", каза още Тачев.

Стойчев смята, че блокадите настройват нормалните хора срещу протеста, а според Тачев за властта е по-лесно да остави да има конфликт между гражданите. Двамата гости са на мнение, че настроенията на избирателите са настроени към извънпарламентарни кандидати, тъй като гражданите търсят нещо ново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ви бръкна в здравето един млад човек с мнение? В университетите е пълно с нафталинови тъмносини и тъмночервени професори, на които студентите открито им се подиграват. Затова не можем да се развиваме, защото партийните секретари продължават да мачкат всеки различен.
166
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гьобелс,Тя ли ти е мерило за красота ?!Само джуките гледате, защото нямате акъл на петел грахово зърно...Затова и такива с джуки лесно ще ви взимат паричките !
165
5
 
9
 
! Отговори
Гьобелс преди 3 години
Любимото политологче на красивата водеща е скрито фашистче и открито герберче. Отврат!
164
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момата от хорото пред парламента!Познавам я от 31 години. Като ученичка започна да танцува по баровете. Кой я е пускал???После стана инфлуенсър - от инфлеунца - испански грип. Сега тя не е заразител с ковид19. Тя заразяваше с приказната си красота хора в социалните мрежи, като поставяше снимки от различни хотели и къщи за гости в България, Гърция, Турция, че даже и Австрия.Сега хотелите не плащат. Момата е безработна и се е хванала на отровното хоро.
163
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Науката не трябва да допуска такива блюдолизещи "доценти".
162
0
 
5
 
! Отговори
Къде чете преди 3 години
До Анониментова? В сайта на жабата, агетнт Академик ли? Хахахахахахахаха!
161
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стойчев, какъв доцент си по цинизъм и по мисирство ли?
160
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://frognews.bg/***/nadia-dragancheva-politseiskiiat-sadizam-ukriva.htmlпозор на герберската хунта!
159
10
 
8
 
! Отговори
СТОЙЧЕВ СРАМ ЗА УНИВ преди 3 години
Моля да вземете отношение съгласно етичните стандарти на академичната общност.Д-р Цветеслава Гълъбовапсихиатър
158
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен това използването на такъв жест, при това публично и към хора, упражняващи конституционното си право на протест, е недопустимо от преподавател в СУ, тъй като това поведение отрича напълно академичния дух на представлявания от него университет. Той е извършил непристойнното деяние в лично качество, но е публична фигура и на практика е опетнил името и репутацията на СУ.
157
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля да се самосезирате по повод разпространените в социалните мрежи кадри, на които се вижда доц. Стойчо Стойчев - преподавател в СУ, да показва на протестиращи крайно обиден и ЦИНИЧЕН жест. Смятам, че с това свое поведение доц. Стойчев накърнява добрите нрави на обществото и нанася много сериозни репутиционни щети на най-старото и авторитетно висше учебно заведение в България.
156
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://frognews.bg/***/tsveteslava-galabova-otvoreno-pismo-zaradi-stoicho-stoichev.htmlето го политолога на ГЕРБ със среднитее си пръсти. Какъвто е вожда такива и слугите. ОТВОРЕНО ПИСМО ДоРектора наСофийския университетДоПреподавателите в СУУважаеми проф. Герджиков,Уважаеми госпожи и господа,
155
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестните блокади са много либерални. И това може да се провери много лесно. Направете си справки със случващото се в Беларус. Тук граждани пропускат линейки, пропускат майки с деца, трамваи. Снощи пренасочваха всички автомобили по обходен маршрут. Но една майка реши друго. И юрна в хората. А е доктор. Доктор хахаха....Спомняте ли си Цветанов как четеше срс та за едни доктори...
154
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
До Анонименпосмали малко бе ***
153
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя майка решава да прегази тълпа, докато децата й са на задната седалка? ДЕЦАТА НЕ СА ЛИ СЕ СТРЕСИРАЛИ ДОКАТО РЕЖЕ ТЪЛПАТА? КАКЪВ ПРИМЕР ИМ ДАВА?
152
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Тьпо *** само да те барна !!!
151
8
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
да трошиш колата на майка с две малки деца по нощите.---------- Някой разследва ли колко са и платили, за да извърши този опит за убийство ? Защо прокуратурата още не се е сезирала? Защо жената не е минимум под домашен арест? Тя може да извърши втори опит за убийство или поръчителите на провокацията да я премахнат?
150
6
 
12
 
! Отговори
Не-почитател преди 3 години
Продължавам да недоумявам защо непрекъснато се търси "експертното мнение" на доц. Стойчев, който е прононсиран апологет на ГЕРБ. Нали сам той заяви , че не му липсвало "медийно внимание" и интерес? Какво ново и могъл да сподели със зрители и слушатели? Показателна е реакцията му - изкривено от злоба лице и неприличен жест...Така, че г-жо Ангелова добре би било да разнообразите малко палитрата на канените от Вас политолози и пр. разбирачи ;-)
149
4
 
7
 
! Отговори
зевзек във факти бг преди 3 години
Зaщo Ви e caмoличнocт! Дaмaтa ce e нaдявaлa дa пocтъпитe кaтo мъжe! Знaчи, кaктo излeзe и пoкaзa cрeдeн пръcт, тя ви пoкaни дa бъдeтe пo рeшитeлни! Приглeщвaтe и шиятa cъc cтъклoтo нa прeднaтa врaтa, кaктo e прaвa и я пoдкaрвaтe....Та нейното поведение Е МОРАЛНО КОЛКОТО УПРАВЛЕНИЕТО С ПРИСТАНИЩНИТЕ КОНЦЕСИИ Е МОРАЛНО, ВЧЕРА 6 БРОЯ, НО ГЛЕДАМ ТРОЛОВЕТЕ НА ГРОБ НЕ ВИ ПРЕЧАТ ДАЛАВЕРИТЕ НА ГЕРБ НИКОГА
148
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eй мнoгo ca злoбни тия гeрбeрacти , oт кaктo e зaпoчнaлa блoкaдaтa e нямaлo дeн бeз прoвoкaция или aгрecия cрeщу прoтecтирaщитe , щaх дa ги питaм aкo бяхмe във Фрaнция или Гърция дaли щяхa дa ca тoлкoвa cмeли , aми тaя aкo бeшe oтпуcнaлa cъeдинитeля мaлкo пo рязкo мoжeшe дa утрeпe някoй , тoгaвa кaквa пece щяхa дa пeят Бoйкo и кoмпaния кoитo нaрoчнo мaхнaхa пoлициятa зa дa cи пуcнaт прoвoкaтoритe