Приключения с парното: Чакаш да получиш, а имаш да даваш

"Топлофикация София" връща още 13 млн. лв. на абонатите
19 авг 2020 23:20, Красимир Ангелов
26

От два дни започна връщането на суми от изравнителните сметки на "Топлофикация София". До този момент дружеството е изплатило 24 млн. лв. на абонатите си, но не всички имат да взимат пари. Доста от клиентите на топлофикационното дружество имат да дават.

Още по темата
За месец юни са получили сметки за няколко лева, а за юли - доста по-високи - до няколкостотин лева. 

Над 10 млн. лева е върнала "Топлофикация София" на клиентите си за юни заради поевтинелия газ, а за юли - близо 14 млн. лв. Трябва да възстанови чрез прихващане на абонатите си още 13 млн. лв. Но получавайки последните фактури и годишни изравнителни сметки, доста столичани се чувстват, сякаш са получили студен душ, съобщава в свой репортаж телевизия Bulgaria ON AIR.

От топлинното дружество напомниха, че през юни хората са получили сметки от по няколко лева заради приспаднати суми покрай намаляването на цената на топлинната енергия.

От "Топлофикация София" посъветваха абонатите, които се съмняват във фактурите си, да потърсят пояснения от дружеството.

Има и такива, които са чакали няколко часа, но за да вземат пари. Покрай кризата с коронавируса изплащането на парите може да става и по банков път. А сумите за връщане може да бъдат и прихванати в следващите сметки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Чакаш да получиш, а имаш да даваш" ми звучи и като нашата здравна система, където вливаме пари от заплата, после даваш допълнително пари по касата и чакаш да получиш качествено облужване, без някой да ти се навика и окалпазани !!!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не вярвам,че топлофикация София връща пари на ръка.Лично на мен втори месец ми приспадат от сметката като плащам само сумата за сградна инсталация която си е собственост на дружеството.Престъпление,че потребителят плаща поддръжката и.Не ползвам парно изобщо повече от 10 години.Само топла вода.И сметките са надути.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та... Събират просто не по изразходено от теб, а по заложена сума Х за събиране. А тази сума включва подръжка, оборудване, сгради, заплати, външни услуги, кредити и т.н. В. Топлото или друг шеф краде милиони/милиарди. Тези пари се изплащат и са ти в сметката. Писани са в годините подмени на тръбопроводи, които избиха и се оказаха непипани по 30-40г, и какво ли не. Откраднатото се плаща сега, защото вноските по кредитите за тези "ремонти", амортизациите на оскъпеното документално са разходи сега.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
12,Не. Надутите сметки са от съвсем друго. Топлохикация, НЕК и т.н. нямат пазарни цени и политики, а са монополи. Цените им са да се събере една сума за издръжка плюс печалба и се регулират. С тока трудно биха надули показания, но ТЕЦът какво прави? Има месечно примерно 10 000 000 разход. Януари е топъл и има 1 000 000 единици по цена от ДКЕВР 5лв. Ами, ще ги надуят до 2 000 000 поне в отчетите. Февруари е студен с 4 000 000, ще приберат поне 20 милиона. И така...
9
6
 
4
 
! Отговори
топломер преди 3 години
Надутите сметки се дължат на : кражби от съседи, некоректни счетоводители, стара и калпава инсталация. Има жилищни блокове със ТЕЦ , които плащат малки сметки, а комфорта е безупречен - топла вода безкрай, топло безкрай. И трите проблема за надути сметки се решават от общо събрание на етажната собственост. Явно проблема е само в софия с цел фалиране на соф.топлофикация и приватизация или ликвидация. Вие си знаете.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите са в чекмеджето, от там в куфарче и директно към ОАЕ. Добре ,че са в 500 ? за да се поберат в ръчния багаж, а вие си чакайте да ви ги върнат.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам на кого връщат. За апартамент 60ина кв.м. зимата сметките ни бяха по 300 на месец. Дойде изравнителна от 150лв. Топломерите са с радио отчитане, т.е. им взимат показанията всеки месец, има клапани с регулация на температурата, т.е. не е да бичи на максимум постоянно.При спад на цената назад във времето ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ДОПЛАЩАМЕ, СЛЕДВАЩАТА СМЕТКИТЕ СА ПО ЦЕНАТА С ДОПЛАТЕНОТО И ПАК СЕ ДОПЛАЩА. От жега вкъщи с 100ина лв стигнахме до хладно на 300+. Не пестим. Просто тръбите са по-студен
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не познавам човек на когото да са върнали пари този сезон! Любопитно, на кого ли са върнали тези над 20М и накого ще върнат останалите!Типично по герберски - едно обещават, друго правят и после лъжат, че това което виждаш не е истина!Руснаците свалиха цената на газа, Тиквоний каза - "Аз я свалих!", ДКВР каза - Увеличението всъщност е намаление и обратно, Булгаргаз каза - искаме уселичение на цената с 15%...И всичко това, заради лошите руснаци, защото свалиха с 40% цената на газа!
5
5
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Има две марки автомобили. БМВ и всички останали. :):):):)
4
1
 
8
 
! Отговори
от Варна преди 3 години
Тези дивотии май са все в София? При нас нямаме, но при дъщерята целия вход имат топла вода от Веолия и хората първо смениха тръбите(даже големите), изолация на тръбите, за къртенето се разбраха с клиентите и най-важното имат водомери с дистанционно. Може даже на телефона да видиш, колко си изхарчил за една баня. Няма връщане/даване/връщане...
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При герб е така
2
1
 
17
 
! Отговори
Аве преди 3 години
Тая тъпня що не я закрият най-после ?!
1
15
 
3
 
! Отговори
юййфэфх преди 3 години
Като го затриете парното такъв четвъртит ше го ползвате че не е истина просто. поздрави от баба Наса от Момбаса