Прокуратурата стартира проверка за смъртта на абитуриент с COVID-19

19-годишният Христо Денев почина в болницата във Велико Търново
19 авг 2020 21:09, Красимир Ангелов
25
Прокуратурата стартира проверка за смъртта на абитуриент с COVID-19
Снимка: Прокуратура

Започва проверка за смъртта на 19-годишния абитуриент Христо Денев, който бе лекуван от коронавирус във великотърновската болница.

Проверката е разпоредена след писмена жалба от бащата на момчето адвокат Иван Денев от 10 август. Разследването няма да се наблюдава от великотърновски прокурори, защото всички са си направили отводи. Причината е, че заместник апелативният прокурор Емил Денев е чичо на бащата, а съпругата на обвинителя е главна медицинска сестра в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", съобщава “24 часа“.

Още по темата
Главният прокурор Иван Гешев е определил прокуратура в София да води разследването. Към момента е образувана предварителна полицейска проверка. Иззети са писмени сведения от болницата - графици за дежурства, епикризи и др.

Христо Денев изгуби битката с коронавируса на 31 юли. Младежът издъхна в реанимация след 18 дни лечение, включително и чрез преливане на кръвна плазма.

След трагедията почерненият баща Иван Денев изрази публично съмнения в действията на медиците от областната болница във Велико Търново.

"Докато синът ми бе в болница, никой не ми се е обаждал, за да ме информира за състоянието му. Казваше ни се, че не разбираме от медицина и медицинска терминология, че това не се обсъжда с нас, защото не ни касае, че си вършели работата. Това се отнася и за д-р Сибила Маринова, която търсехме като началник на отделението. Никой не ни информира за хода на лечението", каза адвокат Денев на 5 август пред телевизия "7/8".

Според него синът му е бил преодолял коронавируса на 22 юли, но след това рязко се е влошил.

За изясняване на всички факти по случая директорът на МОБАЛ д-р Стефан Филев поиска проверка от "Медицински надзор".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е противна личност, адвокат е прави пари от всичко дори закара другия си син в болницата който си ударил главата уж
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие не разбрахте ли, че от убийци с купени дипломи може да очаквате само това ?!90 % от лекарите в БГ са такива, останалите 10 % (способните) са зад граница !Тоалетната на болцицата в моя град прилича на извадка от филм на ужасите !!!Сестрите са брутални и се отнасят като към животно - как да ги осъдя !!!
18
6
 
4
 
! Отговори
Маке-ариец преди 3 години
Съболезнования на близките, НО:За съжаление Гане си мисли, че него вируса не го лови - барове, дискотеки, балове, купониИ като опре ножа - другите му виновни...
17
3
 
4
 
! Отговори
До прокурор преди 3 години
Знаем ,че си мало_ умен.За нормалните , бащата на момчето че е гост утре при Тошко Йорданов, който желае да се осведоми, ще разкаже за развитието.
16
6
 
6
 
! Отговори
Прокурор преди 3 години
Прокуратурата да не се занимава с абитуриенти , ами да започва производство по безпрецедентното погазване на Конституцията от Фигуранта !!! Веднага производство срещу този червей , който обезличи България, направи ни наистина на блато ! По-долна и гнусна твар никога не е имало в Родината !!!!!!!!!
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генералът от НОЩ, който ни плашеше всеки ден от екрана на телевизора и каза, че ще се мре яко, го удари на разпускане.Венцислав Мутафчийски бе хванат от папараци на плажа на комплекс Оазис в Лозенец , който се стопанисва от небезизвестния наркобос Евелин Банев Брендо.Генералът, който се правеше всеки ден на фелдфебел, очевидно не спазва нито една от разпоредбите си. На плажа той бе засечен в компанията на две жени, без маска, нито пък в социална дистанция.От снимката се вижда още, че Генералът очевидно е позагубил от спортната си фигура и е започнал на прилича на ортака си в пан
14
6
 
5
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Отвличане на вниманието от големите далавери в дьржавата
13
2
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Не разбрах на точно кой е съпруга, на бащата, на адвоката или на прокурора, след размисъл все пак реших, че е на прокурора, а гледам коментар по долу че била майката??? Кога ще се научите да пишете на разбираем език? Какво образование имате г-н Ангелов?
12
6
 
6
 
! Отговори
Боже ,Боже преди 3 години
Някой вярва ли на каскетурата на милиционер? Тия *** нищо умно не могат да направят.Силата им е простотиите!Оставка !
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе яко по намирисва покрай тая докторица,ама да видим прокуратурата дали ше има топки да поразрови,и тук не става на въпрос само за смъртта на младежа!
10
2
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
*** и се поинтересувай, щом не вярваш, все ми е тая.И без това не ми дреме за мнението ти.
9
9
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Било в метален ковчег запечатан?!А мармотът, който ти завива шоколад, де е? Стринката на лелята на съседката на бабата от близката вила ми каза, че те е виждала на Околовръсното да работиш... Вие сериозно ли?!
8
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ходи да съди тоя дето го е заразил. Те ще съдят тези, които са го лекували. И като не те информират за състоянието на детето ти, смотльо, ходиш на крака и питаш, а не чакаш арменския поп да ти се обади. Ама нали си г-н адвокат и чакаш да ти се принася и отнася. Като съпругата ти е главна медицинска сестра на майканата си, що не взехте детето да се лекува в нейната болница? Пуснали го на бал да ходи, ама сега друг им е виновен. Прекалено мн адвокати, прекалено малко мислещи хора
7
7
 
2
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Не разбрах ,защо ми слагате минуси?Лойковчета ли сте?
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Докато синът ми бе в болница, никой не ми се е обаждал, за да ме информира за състоянието му" - ами не че нещо, но след като е пълнолетен гражданин, реално не са длъжни по закон да ви информират. Да, морално е да го направят, но не и законово задължени
5
12
 
13
 
! Отговори
Дано преди 3 години
Надявам се оная Сибила да я осъдят до живот в затвора да бъде.Бащата каза ,че ще настоява за ексхумация, защото се съмнява ,че са взети органи от момчето.Въобще не са им позволили да си видят дори детето. Било е в метален запечатан ковчег.Ужас, често аз ако съм , тая собственоръчно ще я убия, ако ще и затвора да стоя после.
4
5
 
10
 
! Отговори
53278 преди 3 години
Гарван гарвану око не вади - народна пословица, която хвърля светлина върху солидарността на медицинската гилдия у нас. Ако паралелна проверка се повери на медицински одит от друга европейска държава, дали резултатите ще бъдат еднакви? А може би вече е дошло време да се възползваме от възможносдтите на общността, към кото се числи и България... Това се дължи на изчезналото водерие в нашите институции.
3
4
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Няма лечение. Опитват се най-различни неща с надеждата нещо да подейства. Тези 7 антибиотика са му ги давали за кратко с надеждата, че ще има нещо ефект. Предполагам обаче бащата ще рови, защото сърби и не иска да повярва.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Сибилчето ще й се стъжни малко.Много е дразнеща тая ковид фанатичка.
1
3
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Сетила се Мара да се побара..