По-евтини почивки във Велинград от септември

Хотелиерите с нов договор за доставки на ток
20 авг 2020 13:19, Анисия Иванова
12
По-евтини почивки във Велинград от септември
Снимка: БГНЕС

Цената на хотелите във Велинград ще падне, а дестинацията ще стане по-конкуретноспособна, благодарение на нов договор за доставки на ток.

Контрактът е подписан между Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград и Западни Родопи и избраната измежду 12 кандидата компания-доставчик.

Дружеството е предложило - борсова цена плюс 2 лв./МВтг. Фиксирана е и пределната горна граница, която не може да се надвишава - 115 лв. на мегаватчас плюс надбавката от 2 лева. По този начин разходите на бизнеса в трудната заради пандемията от COVID-19 година ще намалеят драстично, тъй като досега цената, която плащаха хотели и ресторанти бе значително по-висока, съобщи "Труд".

Договорената сега цена на електроенергията е най-ниската към момента в бранша. Благодарение на договора, който е част от партньорската програма на сдружението, в която вече са се включила над 100 фирми, Велинград ще стане и по-еко, тъй като договорът е за доставка на 100% “зелена” енергия. Всички, които ползват услугата на доставчика, ще получат и зелени сертификати, които ще гарантират, че електроенергията е произведена от възобновяеми източници.

Разходите за отопление и охлаждане, както и поддържане на нужната температура в балнео центровете и басейните на балканската спа столица са средно около 15 на сто за хотелите и почти двойно за ресторантите от всички разходи на бизнеса, обясниха експерти.

Затова се очаква и още за септемврийските празници клиентите на дестинацията да могат да се възползват от нови и по-изгодни оферти за ваканция.

От 1-ви октомври 2020 всички фирми, които ползват ток ниско напрежение, ще са длъжни да излязат от сегашния защитен пазар, на който цените се определят от КЕВР и ще трябва да сключат договор с доставчик на свободни тарифи.

Подготовката на документите обаче отнема около месец, затова експертите съветват компаниите, които да започнат подготовката на документите до две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А декември ще е много евтино на морето.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм на 59 години и преди три години, отивайки на почивка във Велинград установих:езерото Клептуза не е почиствано от преди 40 год. Същото е зеленясало и не поддържано! Водните колела от времето на соца. Центр.площад от времето на соца. Градският плаж и да ми платят пак няма да го посетя. Да има няколко хубави хотела, но нали трябва и да се поразходиш. Някак мръсно и изоставено навсякъде. Само Родопите са красиви и величествени. Толкоз.
7
1
 
5
 
! Отговори
Гледам преди 3 години
А урана във водата как го премахнаха толкова бързо?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четох че във Велинград по-специално на капанчето на Клептузата цените били космически. Както ресторанта на мидената плантация до Каварна.
5
1
 
15
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Това са пълни глупости. После ще правят репортажи дали са смъкнали цените в хотелите и някой ще излезне и ще обяснява как никога не са били обещавали такова нещо. Не се подлъгвайте. Оставете туризма да умре, заслужават си го! В чужбина е 3 пъти по-евтино (отидете в португалия, испания, египет).. самолетните билети са по-евтини от автобуса до морето. Не ми вярвате? просто цъкнете за 2 минути и проверете.
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балканската спа столица? Велинград?
3
1
 
9
 
! Отговори
Е,и ? преди 3 години
....отоплението на повечето е на дърва...така,че....
2
4
 
7
 
! Отговори
az преди 3 години
Не знам кой *** ходи по Велинград, като Сандански е три пъти по-хубаво?
1
0
 
33
 
! Отговори
Без мен преди 3 години
Пак сме на Малдивите. За Велинград още 2 години пари трябва да събирам.