Протести, сблъсъци, напрежение... А защо не мислим за децата?

Вече има тотална подмяна на авторитети и ценностна система
633

В последните дни станахме свидетели на агресия по блокадите и барикадите в София. Стигна се до сблъсък на бул. "Ситняково" - изпотрошена кола на майка с две деца на задната седалка, трима арестувани и двама с повдигнати обвинения.

"В нашето общество години наред се натрупва много голямо количество напрежение. Протестиращите и непротестиращите психически са страдащи. Озадачен съм от реакцията на жената с автомобила, която вози двете си деца. Децата ще помнят това докато са живи. Ще развият класически посттравматичен стресов синдром. За съжаление това ще стане модел на поведение при тях впоследствие", коментира психиатърът д-р Веселин Герев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му не трябва да се учудваме, ако след 20 години тези деца решават проблемите си по същия начин. В последните 30 години имаме тотална подмяна на авторитети и ценностна система, убеден е д-р Герев.

"Трябва да има диалог и търпимост, което в нашето общество в момента липсва. Политическата класа не иска да води диалог с протестиращите", заяви д-р Герев.

Изпълнителният директор на Националната мрежа за децата Георги Богданов посочи, че възрастните са виновни за това децата да са в такова състояние в момента.

"Това са майката, бащата, протестиращите, МВР и жълтите медии. Всички тези виновници - възрастните, трябва да си даваме сметка какво става с децата, независимо дали сме на протест или вкъщи на масата", категоричен е той.

Според Богданов трябва да си дадеш сметка, че когато се врязваш в протест с колата си, няма как ситуацията да не ескалира. Той е на мнение, че децата трябва да участват в публичната дискусия каква политика искаме. По тази причина гражданското образование било изключително важно.

"Децата понякога дават толкова ценните идеи, които възрастните не можем да си представим, че може да бъдат дадени. Имаме изключителни проблеми по отношение на Детската болница и закрила на детето, къде децата трябва да играят... Нужни са дълбоки реформи, за да могат децата и родителите да живеят по-добре", обясни Георги Богданов в "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
544
1
 
1
 
! Отговори
дръжте крадеца! преди 3 години
До 555 до 558 логиката- вика крадеца.
543
7
 
7
 
! Отговори
децата преди 3 години
До ББТова са бъдещите ни строители на социализма сега и во век и веков! На мукавей!
542
16
 
19
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Коя нормална майка ще качи децата си в колата и ще тръгне да гази живи хора????ченге-провокатор...то и контрапротестиращите са същите...15 човека ченгета...отново ви лъжат за да запазят властта и ограбеното от вас...щастливи ли сте???,живеете ли добре???парите стигат ли ви???имате ли доверие на властта или ви е ...страх?децата ви могат ли да живеят тук щастливо при тези условия?чувствате ли се сигурни в домовете си?...ако отговорите с ДА честно пред огледалото...или гледайки детето си...сте зле
541
14
 
13
 
! Отговори
Диана преди 3 години
На протеста останаха ..... Само роми и метали WTF ???
540
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам постовете на Божков във фейсбука,всеки ден или през ден е поствал постинги,а от няколко дена нищо.Дали заканата му,предизвика нещо особено?
539
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора,направете една кръгла маса и се разберете помежду си,защото пак започнаха да измират хора от България,но този път не е в ГЕРБ вината,а в протестиращите.
538
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бсп е истинския проблем на България,не олигарси, мутри или чалгари.
537
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България още си играят на сини и червени. Ало сега е 2020 година! Но за 95% от *** е 90те.
536
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За децата мислят майките на сакатите.
535
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са едни скъпо платени червени *** които нямат работа и ние гражданите позволихме на тия наркомани тези блокади да ги има,полицията какво чака,ще хвърлят с яйца,трябва да си изчистят *** и в кауша по бързата процедура!!!
534
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора , видяхте ли каква смехория във Варна тая вечер , много ама много намаляха "протестърите" явно им спряха парите ха ха ха хаа , ..... и тия хора ще сменят системата!Махайте се *** не мъчете повече града с тия палатки
533
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа требваше да си направи протеста на Магурата.
532
0
 
13
 
! Отговори
555 до 558 логиката преди 3 години
Обикновено престъпника вика дръжте престъпника- доказано във времето
531
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 3 години
Тонка, ще трошиш ли? Добре е да осъзнаваш, че всеки може да бъде потрошен един народ или един чоек.
530
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вече има тотална подмяна на авторитети и ценностна система"Вече? Ало! Редакцията! В коя година живеете! Сега ще ми кажете, каква велика ценностна система имаше, допреди 3-4 години. Върла члага, наркомания, кариерщина и кретенщина ...
529
11
 
5
 
! Отговори
до 555 преди 3 години
Логиката на управляващите е логика на престъпници.
528
3
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Агресията се натрупа от псевдо демократичните протести на шепа безотговорни анархисти които държат за заложник цял град. Те лежат по кръстовищата без работа и получават пари за това а обикновенният работещ гражданин се чуди как да стигне до офиса си сутрин и как да обикаля вечер че да си стигне вкъщи.
527
4
 
3
 
! Отговори
ДО ТОНКА преди 3 години
ТЕБЕ ТИ СЛАГАМ ПРОФИЛАКТИЧНО МИНУСИ ЩОТО СИ ДОЛЕН ***!
526
5
 
21
 
! Отговори
протеституиращ преди 3 години
Логиката на протестиращия - това е логиката на престъпник. Защото жертвата е ходила по улицата той я изнасилил и я заклал. Жертвата е провокатор, който се е доближил до него. Нищо, че била женичка 50 кила с две ревящи дечица. Полицията била виновна, че в този момент не били около него кордон от полицаи, които без насилие да го възпират от животинските му инстинкти.
525
9
 
24
 
! Отговори
Позитанки партизанки преди 3 години
Майки от "Системата убива" бият майка с деца на софийско кръстовище ! Винаги предани на партията и лично на другаря Радев !!!