Протести, сблъсъци, напрежение... А защо не мислим за децата?

Вече има тотална подмяна на авторитети и ценностна система
633

В последните дни станахме свидетели на агресия по блокадите и барикадите в София. Стигна се до сблъсък на бул. "Ситняково" - изпотрошена кола на майка с две деца на задната седалка, трима арестувани и двама с повдигнати обвинения.

"В нашето общество години наред се натрупва много голямо количество напрежение. Протестиращите и непротестиращите психически са страдащи. Озадачен съм от реакцията на жената с автомобила, която вози двете си деца. Децата ще помнят това докато са живи. Ще развият класически посттравматичен стресов синдром. За съжаление това ще стане модел на поведение при тях впоследствие", коментира психиатърът д-р Веселин Герев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му не трябва да се учудваме, ако след 20 години тези деца решават проблемите си по същия начин. В последните 30 години имаме тотална подмяна на авторитети и ценностна система, убеден е д-р Герев.

"Трябва да има диалог и търпимост, което в нашето общество в момента липсва. Политическата класа не иска да води диалог с протестиращите", заяви д-р Герев.

Изпълнителният директор на Националната мрежа за децата Георги Богданов посочи, че възрастните са виновни за това децата да са в такова състояние в момента.

"Това са майката, бащата, протестиращите, МВР и жълтите медии. Всички тези виновници - възрастните, трябва да си даваме сметка какво става с децата, независимо дали сме на протест или вкъщи на масата", категоричен е той.

Според Богданов трябва да си дадеш сметка, че когато се врязваш в протест с колата си, няма как ситуацията да не ескалира. Той е на мнение, че децата трябва да участват в публичната дискусия каква политика искаме. По тази причина гражданското образование било изключително важно.

"Децата понякога дават толкова ценните идеи, които възрастните не можем да си представим, че може да бъдат дадени. Имаме изключителни проблеми по отношение на Детската болница и закрила на детето, къде децата трябва да играят... Нужни са дълбоки реформи, за да могат децата и родителите да живеят по-добре", обясни Георги Богданов в "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
524
7
 
15
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Манол Глишев никой да не го бара:):):)Мой е:):):)След протестчетата ше му потроша зъбите,както потрошиха на жената Тойотата и после публично с машинка ше му обръсна брадицата и плешивата кратуна:):):)ОБЕЩАНО ОТ ТОНКАТА:):):)
523
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не харесва протестиращите. Всъщност и те самите не се харесват...затова бият нормалните хора и плюват по полицията която ги охранява от народния гняв!
522
13
 
9
 
! Отговори
Мъзухист преди 3 години
Аз си искам БОЙКООООООООООО!
521
10
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На София Фест ше покажем на палаткаджиите,че са мноооого малка част от "Народа":):):)С нетърпение очаквам провокации:):):)
520
15
 
8
 
! Отговори
До тонката преди 3 години
Пиле шарено и ти ще огладнееш съвсем скоро,трето разреден герберски Лакей на държавна хранилка не го очаква нищо хубаво след падението на Борисов! Ама ти се труди не пречиш!
519
5
 
15
 
! Отговори
Не да кажете преди 3 години
25-годишният готвач агресор Георги Георгиев, който безмилостно потроши новата Тойота на майка с две малки деца опита да отърве ареста като се оправда в Софийския районен съд, че не само той е ритал по колата. Пред съда той заяви, че не е единственият който е чупил колата и много други хора са я ритали, за да я спрат, предаде в. Монитор
518
3
 
15
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
В България ше огладнеят само търтеите къде не искат да се трудят:):):)
517
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комарджия съм станал, За 50 съм се продал,Щерка ми ще се е,е,Синът ми диша емфие,Ще търкам лотарии,За да има за дубай
516
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Даскала-Ами когато хубаво огладнеем а това време наближава,ще последват съдбата на Чаушеско!
515
11
 
8
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Отчайваща простотия и цинизъм излъчва Премиер Борисов !Мята псувни , пачки , харчи държавни пари без санкции на Парламента, плаши със саморазправа и убийства неудобни лица от опозицията!А Гешев повтаря като папагал - няма никакви данни за престъпления на Бойко Борисов!Даа , работата става дебела , как ли ще свършат тия двамата?
514
6
 
4
 
! Отговори
До тонката преди 3 години
Абе гном разбрахме,че си пазиш подаянието,ама не си ли даваш сметка,че някой ден и твоите деца ще искат да живеят тук,а дали ще могат и дали ще искат?
513
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чупят коли на жени и им крадат чантите. Така ги учи Дубай. Ще направи и децата им комарджии и ...
512
6
 
15
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
От утре започва София Фест до НДК:):):)Ще бъдем много повече от пияните палаткаджии:):):)Ше си правим кефа и само ше чакаме някой наркоман да дръпне на некоя жена дамската чанта и ше им запалим катуните:):):):)Крайно време е:):):)
511
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив точно с тия действия мислим и за малкото останали деца,едноличната крадлива власт на Борисов съвсем скоро ще прогони всичко младо и читаво от тая страна!
510
5
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А палаткаджиите искат полицията да ги охранява:):):)В същото време ги обиждат на "еничари" и крадат дамски чанти:):):):)
509
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
513. 20 човека не са цял народ, платени при това
508
7
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А Бойко с биволско спокойствие убива протестчето:):):):)Евала Бойкооооо:):):):)
507
5
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Манол Глишев ше го призная кога се полее с бензин и си драсне клечката в името на идеята:):):)Той обаче колкото и пропаднало хипи да е си е тарикатче и никога нема го направи:):):)Предлагал пари на полицаите да го бият:):):):)Бойко им забрани да ги бият такива ***:):):)
506
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яйчари, всичко се помни.
505
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите от Дубай не вършат работа. Никой не иска бряг на черепната кост, яжте банани