Протести, сблъсъци, напрежение... А защо не мислим за децата?

Вече има тотална подмяна на авторитети и ценностна система
633

В последните дни станахме свидетели на агресия по блокадите и барикадите в София. Стигна се до сблъсък на бул. "Ситняково" - изпотрошена кола на майка с две деца на задната седалка, трима арестувани и двама с повдигнати обвинения.

"В нашето общество години наред се натрупва много голямо количество напрежение. Протестиращите и непротестиращите психически са страдащи. Озадачен съм от реакцията на жената с автомобила, която вози двете си деца. Децата ще помнят това докато са живи. Ще развият класически посттравматичен стресов синдром. За съжаление това ще стане модел на поведение при тях впоследствие", коментира психиатърът д-р Веселин Герев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му не трябва да се учудваме, ако след 20 години тези деца решават проблемите си по същия начин. В последните 30 години имаме тотална подмяна на авторитети и ценностна система, убеден е д-р Герев.

"Трябва да има диалог и търпимост, което в нашето общество в момента липсва. Политическата класа не иска да води диалог с протестиращите", заяви д-р Герев.

Изпълнителният директор на Националната мрежа за децата Георги Богданов посочи, че възрастните са виновни за това децата да са в такова състояние в момента.

"Това са майката, бащата, протестиращите, МВР и жълтите медии. Всички тези виновници - възрастните, трябва да си даваме сметка какво става с децата, независимо дали сме на протест или вкъщи на масата", категоричен е той.

Според Богданов трябва да си дадеш сметка, че когато се врязваш в протест с колата си, няма как ситуацията да не ескалира. Той е на мнение, че децата трябва да участват в публичната дискусия каква политика искаме. По тази причина гражданското образование било изключително важно.

"Децата понякога дават толкова ценните идеи, които възрастните не можем да си представим, че може да бъдат дадени. Имаме изключителни проблеми по отношение на Детската болница и закрила на детето, къде децата трябва да играят... Нужни са дълбоки реформи, за да могат децата и родителите да живеят по-добре", обясни Георги Богданов в "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
484
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия май.муни питаха ли хората преди да тръгнат да променят начина ни на живот? Изимитураха голямото обществено недоволство, а реална подкрепа за тия протести - никаква.
483
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
479Намали пиячката и дрогата.
482
0
 
1
 
! Отговори
До 491 преди 3 години
Този гараж в сградата ли е ?
481
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
497Не се притеснявай за нас, има ни винаги на изборите, където ви размазваме тотално.В сайтове на червени мутри, не ходим.
480
2
 
15
 
! Отговори
До 489 преди 3 години
Ей.Ти си се самозабравил.Кръстовището е общинско.Колко от протестърите са платили данъците си?Всъщност гражданското неподчинение си е хулиганство.Щом продължава по- дълго от уместното, търпи провал.Винаги.
479
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
497 Не се притеснявай за нас, има ни винаги на изборите, където ви размазваме тотално.В сайтове на червени мутри, не ходи.
478
0
 
3
 
! Отговори
До 491 преди 3 години
Ясно. Но ако наистина искаш да няма разправии, монтираш колчета и скоби.Уредено е с Наредба и действа.Видът на скобата си го избираш сам.Най- сигурно е с катинар.Има и с дистанционно.Напълно достъпни са цените.За да е законно, пишеш молба за монтаж на тия съоръжения. Отговарят в законния срок 10 или 14 дни. После викаш фирма, която ги монтира според скицата, която ти си заявил.Наистина действа . Уредено е така,че да няма спорове.
477
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 488Те се изхитриха. Ще скрият Горанов, закриха комисията по хазарта, унищожиха, каквото можаха и сега съдят Божков, ама ги е страх, да не им изкочат далаверите.
476
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя форум ме кефи ... Всеки е привърженик на ГЕРБ, всеки ги защитава. На улицата, в офиса, в университета, един на сто е такъв, а тук сте повечко. А в други сайтове хептен ви няма. Как тъй?
475
4
 
11
 
! Отговори
До 488 преди 3 години
Шкафчето е маниполация а обвиненията срещу черепа са самата истина!?
474
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта на герберастките *** е да спрат протестите,а целта на протестите е да унищожат бандата на Боко тиквата и обслужващата го гейдружинка ***,която е обречена...ако си купят вазелин ,по- малко ще боли...
473
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми е странно,че *** защитават насилника.Сега очаквам да четем за здравословното състояние на keлeшa.Той показва завидни физкултурни умения, но в ареста ще страда от куп ,, хронични,, страдания
472
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 488Изкарваш реални обвинения, изчезват всякакви записи, за това че си ги подал в полица и прокуратура, а после теб те изкарват от някоя дупка ...
471
3
 
1
 
! Отговори
До 486 преди 3 години
Човека си е изкарал разрешително за гаража и плаща данък за гаража и за колата в него!Плаща и Гражданска и други таксиЗа да може да си ползва колата и гаражаЗДП пише Не Паркирай пред входове на ...!Тя с какво основание ще ползва само тя мястото пред гаража като че ли е платено парко място?
470
2
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... въпреки хората на пътя!.... Озверялата тълпа терористи трудно може да бъде описана като такива.
469
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам предложение - като има купчина ядосани непознати, които създават "протести, сблъсъци, напрежение ...", може би ... да не си водим децата сред тях, а да ги заобиколим? На мач Левски-ЦСКА деца водите ли? Аз съм виждал, какви си водят децата. Такива, дето им рисуват свастики на съцата ...
468
1
 
9
 
! Отговори
До 467 преди 3 години
С тия шкафчета сте хипер мега смешни.Изкарай реални обвинения.Защото срещу Божков има.Радев не е мъжЗащото иначе трябва да се откаже от имунитета си.Сега си умира от страх,че след края на мандата ще му търсят отговорност за държавна измяна.
467
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да протестират в друг град например в Перник да видим някои ще даде ли оставка заради протесна им!
466
1
 
3
 
! Отговори
До 476 преди 3 години
Ами изкарай си разрешително за колчета пред гаража.Инсталирай си ги. Няма да имаш проблеми със съседите.Ние, гражданите, така правим.
465
3
 
12
 
! Отговори
Шорти преди 3 години
На тези протести само роми, бабички и безработни хипита. Кой точно от тях иска да вземе властта и какво промени предлага?