Синдикатите от "Мини Марица-изток" готвят протести

Настояват за спешна среща с премиера Борисов
Обновена: 20 авг 2020 14:40 | 20 авг 2020 14:40, Камелия Цветанова
51
Синдикатите от "Мини Марица-изток" готвят протести
Снимка: Мини Марица-изток

Синдикалните организации на КНСБ и „Подкрепа“ в държавните „Мини Марица-изток“ поискаха спешна среща с премиера и ясни гаранции за бъдещето на енергийния комплекс. Те обявиха и готовност за протести.

Миньорите са притеснени от намаления добив на въглища с 25 процента тази година заради свитото потребление на електричество, което ще донесе по-ниски приходи и ще доведе до неизпълнение на инвестиционната и ремонтна програма.

Наско Митев от КНСБ бе категоричен, че ще искат ясни гаранции за бъдещето на комплекса "Марица Изток" от премиера.

"Първата седмица на месец септември имаме заявен браншови съвет. Ще искаме да присъства и господин Борисов. Няма да скрия това, че казват да излизаме в момента на улицата", каза той пред БНР.

Бисер Бинев от КТ "Подкрепа" допълни, че синдикатът иска ясно и точно на политическо ниво да бъде гарантирано поне 15-годишно бъдеще на мини "Марица Изток".

Синдикатите са изпратили писмо до Министерството на енергетиката и Българския енергиен холдинг, в което настояват за заем от 50 милиона лева за мини "Марица Изток" или вдигане на цената на въглищата от 77 до 86 лева за тон условно гориво. Това ще даде и нужната стабилност за тази година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
нево преди 3 години
Само да припомня,че от сън спомен няма,но Управляващите ГЕРБ,СА ИЗТЪРВАЛИ,ПРОСПАЛИ И ...ЗАААБРАВИЛИ СПОРЕД ТЯХ ВСИЧКИ СРОКОВЕ! СЕФТЕ!По етапното спиране на ТЕЦ-те в Германия,Полша,Чехия и ...е от 2027 година!
26
0
 
5
 
! Отговори
Хайде преди 3 години
Няма мое,няма твое,"кво" ша прим со Берое?
25
3
 
13
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
Късно е чадо,късно е Полша,Чехия и Германия си свършиха работата отдавна,а вие отивате при този дето нищо не е свършил и нищо не върши!Колекционер на шкафчета,кюлчета и празни приказки само да говори!Успех,попътен вятър и нови снимки!Амин!
24
0
 
13
 
! Отговори
До22 преди 3 години
ТЕЦ-1.Преди беше същото разхищение на средства и мизерия както сега са държавните Марица-Изток.При частник крадене,мързел,липса на знания и пилеене на пари за раздуване на щата от "калинки" не минава.
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сетиха се Полша ще маха въглищата 2050 година Германия 2040 година а богатата България е готова още утре да ги махне Тецовете защо и са наоколо има ток ще купуваме бе
22
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До УжасКачвай се и ти на Диана експрес!
21
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До До 14 Това ТЕЦ-1 или ТЕЦ-3 е?
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали искат в Европа .Ще внасяме ток и газ от Турция .И без тва оставаме без население .Еврпа означава нищо да не произвеждаме а само да купуваме. И вода ще внасяме не само ток.
19
8
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Знаем ги местните в Раднево- от тези рудници и ТЕЦ 2 по-проооости и нагли в цялата област няма.Сигурно и една книга в живота си не са прочели,ама то четенето трудно им се отдава.А за отровите , които дишаме да не говорим, също и за вечните помощи (милиони)от държавата.
18
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ако пиша -вятъра свири дали ще го пусне филтъра!
17
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До А даноВятъра през повечето време и доколкото го има духа от Стара Загора нататък! Огледай се за нещо на северозапад от града ти! Ако изобщо си оттам! Не е случайно, че затворения азотно-торов завод е на югоизток от Стара Загора.
16
4
 
18
 
! Отговори
Не ми дреме преди 3 години
Искат да не останат без работа, ако ще и двойно да се вдигне цената на въглищата.Когато стотици хиляди бяха изхвърлени на улицата, те си кютаха и не се сещаха да протестират.Сега на мен не ми пука, че щели да изгубят големите си заплати. Да се спасяват както останалите. Мина времето на дотации за непечеливши производства.
15
1
 
12
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Много добре знам , какво е ТЕЦ и какво рудник,още повече че съм от бранша.Говоря за американския AES в Гълъбово.
14
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ЗатварянеТи си объркал ТЕЦ с рудник! Много си далеч от действителността! Отиваш на гарата в София и хващаш Диана експрес до Стара Загора! Оттам нататък с питане ще стигнеш! Може и нещо да научиш от хората там на място!
13
5
 
19
 
! Отговори
А дано преди 3 години
Ох ,дано ги затворят в близките години ,че заралии се изтровихме от пушеци, един куп деца са астматици.
12
1
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Ще отидат синдиците да изнудват мината, Ще им дадат по 20 хиляди лева и ще потушат недоволството !!!
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи синдикатите искат да си плащаме,за да ни тровят с въглища.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бе Винету им е казал:'' Протестирайте де,нали трябва да дойда и да ви кажа,че ще ви дам?!''ПиАр бате ПиАр!Всичко е пунта мара!
9
3
 
16
 
! Отговори
Затваряне преди 3 години
Отдавна са за затваряне.Завлякаха милиони от държавата.Да ги бяха модернизирали-не хиляди прости *** да вземат по1500-2000лв /мес.минимум,а са с нулево образование , огромно самочувствие и мързел.Да вземат пример като американския ТЕЦ 300души квалифицирани и висока производителност.
8
2
 
27
 
! Отговори
Бай Ганю преди 3 години
Закривайте ги тия въглищарници,защо държавата-т.е. всички ние трябва да плащаме за губещ и обречен отрасъл