12-килограмов тумор в корема на жена, а тя дори не подозирала

Лекарите съветват да се ходи редовно на профилактични прегледи
10

Отстраниха успешно 12-килограмов тумор от корема на жена в София. Пациентката дълго време не е подозирала за заболяването.

69-годишната пациентка не е имала затрудения с основните жизнени функции.

Единственото оплакване на жената било увеличението на обиколката на корема.

"Любопитното при тази пациентка беше, че тя не чувства болки и смята, че просто напълнява и съвсем случайно при личния си лекар попада и установяват един огромен тумор, който фактически заема цялата коремна празнина", каза д-р  Виктор Новачков пред Bulgaria ON AIR.

Такъв тумор може да нарасне за няколко месеца, обясняват експертите. Екипът от лекари са срещнали трудности при интервенцията заради разположението му.

В момента жената е в добро състояние и скоро ще бъде изписана.

Лекарите съветват да се ходи редовно на профилактични прегледи, за да се предотвратят подобни ситуации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: туморпациентка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, попаднала е жената на загрижен за пациентите си личен лекар, дано по често се срещат такива хора, че напоследък само със некадърници се срещам, нечовешко отношение към болни виждам...Пожелавам на жената здраве и бързо възстановяване.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарската заедно с учителската професия трябва да са най-високо ценените и да се практикуват само от най-добрите професионалисти и човеци. Хората трябва да ги уважават,а не да ги бият и да им се надсмиват.
7
2
 
17
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Защо човек трябва да разчита на шанс подобен на този на 6 от 49 за да попадне на правилния доктор? Аз съм ИТ инженер и всяко нещо което правя го преглеждат поне още един чифт очи (и пак стават грешки,но те не застрешават човешки живот). Защо няма такива процеси и в медицината? Защо няма периодични изпити на докторите и независими одити на работата им?
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-бързият начин да отслабнеш.Без майтап - преди няколко години моя позната, ЛЕКАРКА, се оплакваше от проблеми с цикъла, но понеже беше около 50-те, никой не й обръщаше сериозно внимание. Нито болка, нито дискомфорт някакъв, освен малко килограми отгоре.Накрая отиде на гинеколог и в резултат й махнаха 12 килограмова киста заедно с яйчниците. За щастие беше доброкачествена и нямаше усложнения.Така че ходете по-често на лекар.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е,че хората (включително и мен) ни е страх от докторите.Не от болестите и смъртните диагнози,а от самите лекари,от арогантността им,от алчността им,от безчовечното им отношение и не на последно място - от некомпетентността им.Вижте смъртността след началото на пандемията,парадоксално е спаднала.Защото хората отложиха всички нележащи болнични прегледи/процедури.Доктора вижда само портфейла на пациента си и този на здравната каса.Здрав човек ще убият или осакатят за няколко здравни пътеки
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2,'никой не иска да направи профилактичните прегледи задължителни.Въпроса е защо?'защото никой не му пука за Теб.управата се грижи за 'Всеки'.там е врътката и под нея врътка се създават закони които да грабят 'Всеки' за доброто на 'Всеки'.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасен е Виктор Новачков, и тази жена може да е щастлива че той я е оперирал. Не знам дали и той има бройка на животите които е спасил. Жив и здрав да е, и дълго още да работи!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързо възстановяване на жената!Гласуването може да е задължително, гражданската отговорност за автомобилите също може да е засължителна,но никой не иска да направи профилактичните прегледи задължителни.Въпроса е защо? Да,не малка част от лошите заболявания не се повлияват на лечение дори и рано диагностицирани, но друга част са 100% лечими хванати на време.
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е нелепост, невежество...