44-ият ден на протести: Шествия, блокади, домати и яйца по БНТ

Обстановката около палатковите лагери е спокойна
Обновена: 21 авг 2020 21:21 | 21 авг 2020 20:10, Камелия Цветанова
374
44-ият ден на протести: Шествия, блокади, домати и яйца по БНТ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

В 44-ия ден на антиправителствените протести в столицата остават блокирани централни софийски кръстовища.
Обстановката на Орлов мост е спокойна, предаде БНР.

Около 18 часа в лагера дойде и бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която заяви, че там са нейните приятели и идва да ги подкрепи.

Още по темата

„Днес имам разрешение от съда, за да отида на лекар и Орлов мост ми е по маршрут. Не съм избягала“, каза тя.
Протестиращи заявиха пред БНР, че демокрацията изисква жертви.

„Тук сме, за да постигнем нашата цел – това мафиотско управление на ГЕРБ и сие да бъде прекъснато“; „Всички държавни служители, прокурорите – да носят персонална отговорност…Тази колективна безотговорност ни доведе до това положение“, коментираха още недоволните.

В протестния лагер край президентството двама от т.нар. Отровно трио – Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, дадоха кратък брифинг, в който обясниха защо не се подават уведомления за протестните действия в различните точки на страната.

„В Пловдив 24 часа по-рано са дали уведомление за протест и кметът е отказал. А режимът е уведомителен, той не може да забрани. Това е порочно и незаконно. Това е причината, поради която настоявам: Не подавайте уведомления за протести! Няма санкции за неизпълнение на това“, каза Хаджигенов.

Той припомни и че при инцидента пред румънското посолство на шофьорката, която се вряза в протестиращи не са ѝ направени тестове за алкохол и наркотици.

Бабикян от своя страна се възмути, че софийският областен управител е нарекъл протестиращите „изроди“ и „алкохолизирана тълпа“.

„Искам да обърна внимание, че „изроди“ и „алкохолизирана тълпа“ очевидно се отнася и за стотици преподаватели от Софийския университет, от БАН, за стотици, по-вероятно хиляди студенти“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари