44-ият ден на протести: Шествия, блокади, домати и яйца по БНТ

Обстановката около палатковите лагери е спокойна
Обновена: 21 авг 2020 21:21 | 21 авг 2020 20:10, Камелия Цветанова
374
44-ият ден на протести: Шествия, блокади, домати и яйца по БНТ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

В 44-ия ден на антиправителствените протести в столицата остават блокирани централни софийски кръстовища.
Обстановката на Орлов мост е спокойна, предаде БНР.

Около 18 часа в лагера дойде и бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която заяви, че там са нейните приятели и идва да ги подкрепи.

Още по темата

„Днес имам разрешение от съда, за да отида на лекар и Орлов мост ми е по маршрут. Не съм избягала“, каза тя.
Протестиращи заявиха пред БНР, че демокрацията изисква жертви.

„Тук сме, за да постигнем нашата цел – това мафиотско управление на ГЕРБ и сие да бъде прекъснато“; „Всички държавни служители, прокурорите – да носят персонална отговорност…Тази колективна безотговорност ни доведе до това положение“, коментираха още недоволните.

В протестния лагер край президентството двама от т.нар. Отровно трио – Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, дадоха кратък брифинг, в който обясниха защо не се подават уведомления за протестните действия в различните точки на страната.

„В Пловдив 24 часа по-рано са дали уведомление за протест и кметът е отказал. А режимът е уведомителен, той не може да забрани. Това е порочно и незаконно. Това е причината, поради която настоявам: Не подавайте уведомления за протести! Няма санкции за неизпълнение на това“, каза Хаджигенов.

Той припомни и че при инцидента пред румънското посолство на шофьорката, която се вряза в протестиращи не са ѝ направени тестове за алкохол и наркотици.

Бабикян от своя страна се възмути, че софийският областен управител е нарекъл протестиращите „изроди“ и „алкохолизирана тълпа“.

„Искам да обърна внимание, че „изроди“ и „алкохолизирана тълпа“ очевидно се отнася и за стотици преподаватели от Софийския университет, от БАН, за стотици, по-вероятно хиляди студенти“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
3
 
122
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е тоя Бот где ги пляска тия плюсове,с минусите как си бре момче я да видим?
209
3
 
122
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе, Ян Бибиян да не би да иска да каже, че преподавателите и студентите изобщо не пият?
208
6
 
136
 
! Отговори
Пацата преди 3 години
Един качествен и успял човек ще е добре при всяка власт и няма изобщо даже да се интересува кой му е премиер.Само лумпенията и скотоввте ходят да протестират и да се занимават с глупости.
207
3
 
134
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 269. Е няма да е баш на 2 септември, а малко по-късно. Но нали знаеш какво следва после - ББ4.
206
5
 
143
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радьо съ омочаа - основно.
205
4
 
151
 
! Отговори
Бай Хей преди 3 години
До 272. А бе накрая ще познаеш. Само че няма да падне, а сам ще си тръгне. И после пак ще спечели. И тогава ще си ядеш мъдете.
204
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМаджо ке дойде.
203
3
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 264. Само че вие колко сте? И колко са другите, които не мислят като вас?
202
9
 
127
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
201
5
 
144
 
! Отговори
балами преди 3 години
Мале, мале, стотици преподаватели били и хиляди студенти. А може би и милиони ученици.
200
8
 
214
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До троловете на ГЕРБ. Май е излишно да се спори с вас и ви се обяснява като на малки деца! Да изчакаме 2 септември и сами ще разберете за какво точно иде реч ! -:) Леле леле.Не с е на мач между Левски и ЦСКА! Нещата са много по сериозни!
199
5
 
245
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 264Млъкнаха нещо, няма Лидъл, няма ИТ-та, оказаха се клошари с трошки :)) Ако искате да пием кафенце, да обсъдим, как един *** ви прави на лай нета...:))
198
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе ейй..Хули Герберски! През соца нямахме право да протестираме.Но днес имаме уж това право.И вие тия които ги мързи да дишат и си харесват диктатора комунист и бивш пожарникар борчето д-р Борисов.Що обиждате хората които имат това право днес да свалят диктатора от власт д-р Борисов? Защо нарушавате демократичното право на тези хора да протестират? Ако вас ви мързи що пречите на другите? Мазохисти ли сте да ви мачка едно жадно за власт повече? Е ние не сме! ОСТАВКА на правителството на ГЕРБ!
197
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто ги изхвърлете тримата *** от Платеното трио от протестите за да не ги компрометират.
196
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами моде, можеш ли да караш самолет, пък било някакъв изтребител ? За омразата ви към него, го разбирам, военен е и няма къща в Барса, както и тъщи за гости....:))) Хилядни плюсове ще получа ли :))
195
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вишистите нямат нищо общо с феодалните старчета от "службите" .Службите "спят" и пак ще има "бум", но няма да се учудим, защото се проспиват моного мошенници?Баце да провери кои от "слухбите" са за пенсия, че много "хъркат"."Хъркащите" ще вземат пенсия 1200лева.
194
6
 
27
 
! Отговори
Умни Безличия! преди 3 години
Не протестирате - просто пречите, затруднявате! Хората не ви искат!Никоя партия не иска да ви "яха" - защо ли?!Защото ще изгуби! Не гледам новини - не ми се слушат умните ви приказки!Ще омръзнете и на себе си!
193
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата продаде Булгартабак на Доган за 100 млн, а година по късно той продаде марката виктори за същата сума на ротманс.
192
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хиляди студенти ги подкрепят?Как не. Но да не се чудим. Казва го в брифинг Бабикян, който преди време призна, че сайтът му е за фалшиви новини.
191
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко човека от Софийския университет са сложили подписите си в подписката,която е направена в подкрепа на протеста?БАН-аджиите, които са се подписали в тяхната подписка в защита на протеста, са 170. Можете да прочетете имената им и да видите кой каква длъжност заема, като напишете в търсачката "Повече така не може". Така са си озаглавили пасквила.