44-ият ден на протести: Шествия, блокади, домати и яйца по БНТ

Обстановката около палатковите лагери е спокойна
Обновена: 21 авг 2020 21:21 | 21 авг 2020 20:10, Камелия Цветанова
374
44-ият ден на протести: Шествия, блокади, домати и яйца по БНТ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

В 44-ия ден на антиправителствените протести в столицата остават блокирани централни софийски кръстовища.
Обстановката на Орлов мост е спокойна, предаде БНР.

Около 18 часа в лагера дойде и бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която заяви, че там са нейните приятели и идва да ги подкрепи.

Още по темата

„Днес имам разрешение от съда, за да отида на лекар и Орлов мост ми е по маршрут. Не съм избягала“, каза тя.
Протестиращи заявиха пред БНР, че демокрацията изисква жертви.

„Тук сме, за да постигнем нашата цел – това мафиотско управление на ГЕРБ и сие да бъде прекъснато“; „Всички държавни служители, прокурорите – да носят персонална отговорност…Тази колективна безотговорност ни доведе до това положение“, коментираха още недоволните.

В протестния лагер край президентството двама от т.нар. Отровно трио – Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, дадоха кратък брифинг, в който обясниха защо не се подават уведомления за протестните действия в различните точки на страната.

„В Пловдив 24 часа по-рано са дали уведомление за протест и кметът е отказал. А режимът е уведомителен, той не може да забрани. Това е порочно и незаконно. Това е причината, поради която настоявам: Не подавайте уведомления за протести! Няма санкции за неизпълнение на това“, каза Хаджигенов.

Той припомни и че при инцидента пред румънското посолство на шофьорката, която се вряза в протестиращи не са ѝ направени тестове за алкохол и наркотици.

Бабикян от своя страна се възмути, че софийският областен управител е нарекъл протестиращите „изроди“ и „алкохолизирана тълпа“.

„Искам да обърна внимание, че „изроди“ и „алкохолизирана тълпа“ очевидно се отнася и за стотици преподаватели от Софийския университет, от БАН, за стотици, по-вероятно хиляди студенти“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
6
 
8
 
! Отговори
Тълпата е тълпа преди 3 години
Няма значение дали са левскари цесекари или преподаватели н университети.Тълпата е просто тълпа- тя крещи, мачка, троши... Личността изчезва в тълпата... За да не носи отговорност! За да избяга от отговорност. Доброволно обезличаване!
189
7
 
119
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБългария от години е на първо място по смъртност в света и ЕС!.................................................................................................................................................................................България от години е с най-нисък стандарт на живота в ЕС! Данните са на Евростат.----------ЕНП са проклятието на България,докато партиите на ЕНП са във властта,нещата няма да се променят,а ще вървят към по-лошо.
188
8
 
126
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България от години е на първо място по смъртност в света и ЕС! Данните са на Световната банка и Евростат.България от години е на първо място по корупция и корупция в ЕС! Данните са на Евростат.България от години е на 111 и 117-то място по свобода на словото! Данните са на Репортери без граници.България от години е с най-ниска продължителност на живота в ЕС! Данните са на Евростат.България от години е с най-нисък стандарт на живота в ЕС! Данните са на Евростат.
187
3
 
127
 
! Отговори
Янка Рупкина преди 3 години
Поздравява протестиращите с песента,,ПолегналА е Тудора
186
4
 
123
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яйцата са внос от Полша,доматите внос от Турция,протестърите внос от Арабските емирства!В този протест НЯМА НИЩО БЪЛГАРСКО!!!!!!!!!!
185
3
 
129
 
! Отговори
Ало,Бтв преди 3 години
Ало,ало,алооо!Защо държавните институции вече не желаят да дават интервюта на националната Ви ТВ? Ами пуснете БурКана Рачева,може пък и да измисли нещо, с този необясним чар...
184
4
 
112
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче ви пречупих мнимите ИТ-та, няма вече хвалебствия, колко стотинки на месец сте взимали :)) Лидъла къде се скри, или премина към енергетиката....хахахаха :)
183
2
 
129
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЕвала, не само военен, но и може психологически да пречупи *** :)))ти па не го ли видиш къф е комплексар тоя ушатия бе? Дори баща му му каза, че за нищо не става!
182
4
 
124
 
! Отговори
Ганди64 преди 3 години
Това ли са новите лидери на промяната?фурнаджийската лопата Георгиев председател на БОЕЦ Винаги ще Ви вярвам Генерале,досущ като цветаря Бареков,Госпожа Манолова,милата не различава казан за ракия от съд за варене на компоти,провокаторите и върли защитници на най пропадналия контингент индивиди,Бабиккян и Хаджигенов ,подкрепяни и укуражавани от техния ментор Радев,жална и майка на България
181
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво като са преподаватели в БАН и СУ ха,ми баш там е котилото на комунярщината,тия преподаватели да не са от последните трийсе години пък и кой е казал че не са с комунистически или либералнит.е. неокомунистически убеждения!Страшен аргумент.
180
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 234Радев, ако се придържа към БСП, веднага ще го оплюя :) Нападнаха го и той отвърна, Бокича когато стане от сън, първата мисъл му е Радев :))) Евала, не само военен, но и може психологически да пречупи *** :)))
179
4
 
121
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деса да не са я взели заложница в САЩ? Отиде да се поразходи из моловете там и изчезна. Ей го и *** съвсем изперка от мъка горкия - оди напред-назад и само гпyпоcти дрънка.
178
3
 
120
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами в момента протестират червените заедно с децата си и се вижда, че не са от бедните - учат в чужбина, носят маркови дрехи. Заедно и редом с тях са ДБ, със същия произход и със същото мислене, но на думи се наричат "тъмносини", само че Д-тата им са пурпурно червени.
177
17
 
121
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 219 Тролчето Герберско с руски мик Чибурашка.Ами елементарно е бе ***! Тръгне ли си д-р Борисов от властта.Падат всички палатки,протести и каквото там се сетиш! Ама той се ослушва печелейки всеки час и ден за да си изкара поне това мандатче! Е и това няма да изкара! ОСТАВКА на МУТРАТА Борисов от бившата СИК! Избори
176
5
 
131
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе все се чудя защо на *** ушите му са толкова дълги? Черепа ли му ги дърпа толкова често, поп Кирчо ли, Макаров от руското посолство ли?
175
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 230Радев е мой човек, не почвай :))
174
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта къде пак се скри бе?
173
3
 
13
 
! Отговори
карай нататък преди 3 години
До Деца на д-р БорисовЗабравяш и амбициозния придворен шут на ВИС от Учиндол, сестра Галева, Г-жа Импексова, новите стари кариеристи от триото!
172
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 207 И как да убиеш днес " политик" с вестник след като всички ВЕСТНИЦИ са ТЕХНИ?!-:( За това сме на 111 место по " свобода на словото" Ако не копаем вече дъното в тази насока!-:( Ама кой да ти каже я?!
171
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 207Троловете си ги има, телевизия ако беше създал, щеше да си вкара автогол :) Всъщност, той не е способен или поне така изглежда, да взима такива решения :)) Тук ми спорят за образование, но защитават махленския език на Бойко, това не е ли парадокс ? :) Истината е че, в политиката както и в реалния живот, оцеляват тези които са по "прости", вие можете да си лаете....:))