44-ият ден на протести: Шествия, блокади, домати и яйца по БНТ

Обстановката около палатковите лагери е спокойна
Обновена: 21 авг 2020 21:21 | 21 авг 2020 20:10, Камелия Цветанова
374
44-ият ден на протести: Шествия, блокади, домати и яйца по БНТ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

В 44-ия ден на антиправителствените протести в столицата остават блокирани централни софийски кръстовища.
Обстановката на Орлов мост е спокойна, предаде БНР.

Около 18 часа в лагера дойде и бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която заяви, че там са нейните приятели и идва да ги подкрепи.

Още по темата

„Днес имам разрешение от съда, за да отида на лекар и Орлов мост ми е по маршрут. Не съм избягала“, каза тя.
Протестиращи заявиха пред БНР, че демокрацията изисква жертви.

„Тук сме, за да постигнем нашата цел – това мафиотско управление на ГЕРБ и сие да бъде прекъснато“; „Всички държавни служители, прокурорите – да носят персонална отговорност…Тази колективна безотговорност ни доведе до това положение“, коментираха още недоволните.

В протестния лагер край президентството двама от т.нар. Отровно трио – Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, дадоха кратък брифинг, в който обясниха защо не се подават уведомления за протестните действия в различните точки на страната.

„В Пловдив 24 часа по-рано са дали уведомление за протест и кметът е отказал. А режимът е уведомителен, той не може да забрани. Това е порочно и незаконно. Това е причината, поради която настоявам: Не подавайте уведомления за протести! Няма санкции за неизпълнение на това“, каза Хаджигенов.

Той припомни и че при инцидента пред румънското посолство на шофьорката, която се вряза в протестиращи не са ѝ направени тестове за алкохол и наркотици.

Бабикян от своя страна се възмути, че софийският областен управител е нарекъл протестиращите „изроди“ и „алкохолизирана тълпа“.

„Искам да обърна внимание, че „изроди“ и „алкохолизирана тълпа“ очевидно се отнася и за стотици преподаватели от Софийския университет, от БАН, за стотици, по-вероятно хиляди студенти“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквито и да са протестърите - те са немислещи.Дали разбират, че ако тия глупости, които вършат успеят ще доведат комунистите на власт.Радев, Нинова и останалите само това чакат. Путин също.Ако те не помнят какво е да си под комунистически ботуш ние помним.Стига вече комунизъм!От 70 години след 45та до днес само през 10те години на Борисов е по-спокойно.Никога повече комунизъм! Но ще ги излъжат така хубаво, чее после ще се чудят откъде им е дошло.За това са всички тези напъни и компромати
169
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Деца на д-р БорисовГрупировките ВИС 2 и СИК отдавна са в историята!не са - главния съветник на ***, Ал.Маринов е от създателите им :)
168
2
 
9
 
! Отговори
до До 205 Поправка преди 3 години
Туй с "не купувайте " не е от Беров, а от Димитър Попов !---------------Прав си! Уви!Мъ памета вече не е същата!
167
3
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Не разбирам защо още има протести? Снощи в Пловдив Минеков най-тържествено се закле, че палатките разпънати на моста на панаира ще останат там до победата. В 4.00 днес палатките вече ги нямаше, значи победата е дошла!
166
6
 
5
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Пфу , пак трият пиленцата от трибуквения сайт на варненската мафия. Ония, дето владеят половината държава, под маската на Химимпорт. Що никой не смее да им спомене името? Във Варна не дават заплати заради тези мафиоти, всико е тяхно. Даже Бойко се бои от тях. Е, това е мафията ,ама никой не смее да каже нещо. Божков е семкаджия, в сравнение с тях.Трийте истината.
165
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да се промени. Фракция на БКП ще смени друга фракция. Голем праз. След тази смяна Далас, Фриско и Сакраменто ще станат с компактно българско население. И в Патагония ще има 1 - 2 мил. Българи.
164
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелеее,като прочетеш заглавието а те са такива по почти всички медии защото са на ОФ-то ще си кажеш България гори а то някаква гротеска и пародия на пародията дори с неколкостотин статисти общо сутрешна и нощна смяна в цяла България.Но така се прави трафик,то вече не е и пропаганда защото всички рабрахме за какво иде реч.Иначе в разговор с комшия Ристо повтаря опорките на Корнела за 10тте милиарда крадени годишно!Може и да са повече при тая сива икономика ама съседа му каза ПАК ЩЕ ВИ БИЕ БОЙКО!
163
3
 
8
 
! Отговори
до деца на Борисов преди 3 години
Та..Днес нещата са различни вече! Групировките ВИС 2 и СИК отдавна са в историята!-------------И кой бре другарю, кой създаде групировките в началото на 90-те, кой ги курираше, кой им даде пълен картбланш да рекитират и убиват???Кой им пречупи "гръбнака"?Помниш ли или си "позабравил"?
162
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КокоKoko I az tova im kazvam no tezi nemat glavi da chuiatS tri dumi - lud umora nema
161
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Деца на д-р БорисовТе Не са престъпници или " комунисти"!прав си - те са просто катунари и наркомани.
160
5
 
320
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешните млади са точно толкова интелигентни, колкото бяха Великденци. За разлика от 20-годишните,на кито можете да им пробутате всяка лъжа и да ви повярват, ние много добре помним кой как е дошъл във властта и след това ка си е отишъл. Не нам. :)))
159
2
 
321
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес имам разрешение от съда, за да отида на лекар и Орлов мост ми е по маршрут. Не съм избягала, каза тя.ми поразходи, че това ще ти е. После обратно в сливенския!
158
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25"Голяма дивотия е всичко това..."Прав сте, забравяме простичкия принцип "Политик и банка се убиват с вестник."Огромна грешка в политиката на Борисов е, че не създаде нито армия от ***, нито своя телевизия или поне стотина анонимни сайта за фалшиви новини и компромати, и макар че познава много добре гнусотията на опортюнистическия мутренско-комунистически инструментариум, не отговори с техните средства срещу самите тях.Прокопиево-соросоидната пропаганда се оказа по-силна.
157
17
 
3
 
! Отговори
Деца на д-р Борисов преди 3 години
Та..Днес нещата са различни вече! Групировките ВИС 2 и СИК отдавна са в историята! Защо д-р Борисов държи още да се вписва в днешната история като " фактор" си е негов проблем! Днес 30 г по късно след 1989 г.Мисля че едва сега настъпва и идва истинската демокрация! Не оплювайте младите хора по площадите! Те Не са престъпници или " комунисти"! А интелигенти млади хора на съвремието в което живеем днес! Подкрепи ги българино!-:) Комунизма си отива точно с д-р Борисов! ОСТАВКА! И да вървим на пред!
156
3
 
15
 
! Отговори
до деца на Борисов преди 3 години
Мъ ти май си забравил другарите Луканов и Лилов, и другаря Младенов с "танковете".Другаря Беров с "не купувайте, братя"!Друаря Виденов със заплатите от по 5 до 10 $$$!Другаря СтаниШеф с "Триглавата Ламя"!Що тъй, бе, другарю????
155
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 201:Тука има много герберуги...-----------Има, има! И не само тука. На изборите ще видите. Няма никакво значение, дали предсрочни или редовни - няма да ги пропуснем!
154
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 195Няма кой да го яхне протеста, да има трио, но какво от това. Без идея, без хора които имат визия, сме се нагледали много :) Какъв е смисъла, да сменяме една мутра с друга ? Ако не е мутра, какво направиха Станишев и уважаемия мадридски комарджия, който докара Бокича в мелачницата :))
153
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука има много герберуги!
152
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Тонката бе?
151
11
 
5
 
! Отговори
Винету ББ преди 3 години
Младите ерудирани и интелигентни хора напуснаха и напускат Бг, останаха пнсионерите с носталгията им по бай Тошово време...Е, тава време няма да се върне, както и младоста им, но те продължават да живеят с илюзията, че при БКП живота ще бъде като при бай Тошо!Абе, не напразно Моисей е водил евреите 40 години из Пустинята!