Шефовете на две русенски болници с годишна заплата над 1 милион

Над 15 управители на болници получават над 200 000 лева годишно
94
Шефовете на две русенски болници с годишна заплата над 1 милион
Снимка: Bulgaria ON AIR

Годишната заплата на болничен шеф у нас надхвърля 1 млн. лв.

Над 15 управители на болници получават над 200 000 лева годишно само от заплата, след удържане на данъци и осигуровки. Това показва справка сред имуществените декларации на шефовете на държавни или общински болници, подадени към антикорупционната комисия за миналата година, съобщи Bulgaria ON AIR.

На върха на класацията по приходи са шефовете на две русенски и една софийска болница.

Изпълнителният директор на "Медика Кор" в Русе Кирил Панайотов е декларирал близо 1 млн. и 997 хил. лв. приходи от заплата за 2019 г. Това прави по над 97 000 лв. месечно. Той не е декларирал коли и имоти, освен "Трабант", купен през миналата година за 50 лв.

2 млн. и 866 хил. лв. годишен доход само от заплата е посочила д-р Валентина Мазнейкова, управител на болницата "Св. София". А Шефът на "Медика" в Русе Ивелин Йоцов е декларирал 523 464 лева годишен приход от заплата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
76,Бъркаш. Сестрите и редовите лекари са.на по 700-800, до 1000-1500. В частни практики може да стигнат лекарите няколко хиляди.Тия цитирани лекари са управители, близки до властта и корумпирани до шия. Те са политиците в здравеопазването. Същото като шеф на агенция с 50000 срещу чиновника на 600лв.Нали се сещаш, че 1 милион за шефа е по 100000 на месец или по 1000лв от заплатата на 100 лекари и сестри? Те не взимат, за да вземе той.Затова и са протестите, ако не ви увря главата.
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези хора директно в панделката,източиха здравната каса,пълнят си банковите сметки като за последно,а за сестрите и сградния фонд никой не мисли,затвор да изгният там,още кой знае колко има такива като тях
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само 90 коментара за нещо толкова, толкова сериозно. Ако беше нещо за Турция и европейския съюз, или новините на турски по БНТ щеше да има поне 600 коментара. Това говори много за интелекта на българина. Заслужава си дабъде "набутан" отзад ежедневно.
81
0
 
10
 
! Отговори
Кой ще се самосецира преди 3 години
на фона на краха в здравеопазването, тези управляват болници , които са в перманентен фалит , като това само са декларираните пари ... вероятно поне още толкова са недекларираните, платени от хора които очкват лечение и помощ ..... ами мафията по клиничната пърека болница, здравна каса, аптека ...производители, вносители ..... алоооо каскета!!!
80
0
 
9
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
виновен е не тоя който яде баницата, а тоя който му я дава...
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КуртизанкаТи си пенсионерка, колкото аз съм космонавт. Не обобщавай. Тези "заплати" на директори не знам дали е ясно на публиката, но не са реални. Това са напомпани заплати, за да има свободен кеш в края на месеца да се разплаща на джипита, на линейкаджии, на специализанти от държавната болница, за да им изпращат пациенти, от които болницата ще изкара много пари (травма, изгаряния и т.н.). Батаците се оставят за държавната, която да е на загуба, поради което ДМС-то е мираж. Мошеници.
78
2
 
7
 
! Отговори
До: Отговор преди 3 години
Явно нямаш никаква представа от това как се формират доходите на лекар в държавна болница. Ако видиш такъв с джип Тойота от магазина имай предвид следното - или е от кабинетна специалност (кардиолог, ендокринолог и т.н.), при която частната практика и проучванията с нови лекарства вървят на 6, или е хирургична специалност, но разчита на комисиони от фирмите за всяко използвано платно, ушивател и т.н. Заплата, че дори и с ДМС няма как да стигне. Представи си, че някой "некадърник" просто е честен
77
1
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До Пито платено 79 Има хора и за държавните болници.Бъди спокоен. И там има кадърни лекари с достойни заплати и нови джипове Тойота от магазина.Има и некадърници, които не правят операции и разчитат на заплата от 1 500 лв.Така е във всяка професия.
76
0
 
8
 
! Отговори
хехе преди 3 години
специялист специялист ...колко да е специялист та да получава 100 000 лв на месец чисто.......и то в Бългрия...не и шефове на болници !Не и политически фигуранти като тези...Незанам как ще се оправдават тези индивиди....но .... НЕЩО НЕ Е В РЕД...НЕ Е ЧЕСТНО !!!
75
3
 
16
 
! Отговори
Куртизанка преди 3 години
Виж ти, къде били милионерите - в болниците - там доят болните българи, които са 6 милиона. А днес разни медицински сестри искат 3 пъти увеличение на заплатите си ??? Ами , нека лекарите-милионери да им отделят по някоя хилядарка от техните милиони ! Защо аз, пенсионер с 300 лв пенсия ,да отделям от пенсията си за медицинските сестри ??? Или БСП се чуди кого да изкара на протести ?
74
3
 
10
 
! Отговори
Здравна каца преди 3 години
Д-р Мазнейкова и милионера с трабанта.И после в тикволандия имало някакво здравеопазване.
73
0
 
25
 
! Отговори
Хм... преди 3 години
Малееее, егаtи заплатите! Че кво толкоз работят тези шефове? Сърдечни хирурзи ли са, неврохирурзи ли, космонавти ли? Що за разхищения са това? Кой им дава такива нереално високи заплати? И за какво? Болните хора едвам свързват двата края, гледат на тях сякаш са банкомати, а не пациенти, а от отсрещната страна - здраво и законно източване на Здр. каса. Иначе сме длъжни да си платим здр. осигуровки за години назад, правейки заеми даже, за да имат такива "шефове" по над 1 млн. лв. годишна заплати.
72
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са частни болници ...
71
0
 
12
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Справедливо е да има за шефа сестрите с по -700 лв да имат за цигарки и кафе поне
70
10
 
4
 
! Отговори
Пито платено преди 3 години
Има частни болници,които правят специфични високотехнологични операции на световно ниво- смяна на стави, смяна на очни лещи, кардиологични и простатни операции.Такива операции няма да ви направят в държавна болница, защото тя никога няма да купи скъпата апаратура и най вече да плати достойно труда на суперспециалиста.Затова специалистът отива в частната болница и е доволен,колко остават за директора не го интересува.Болните,защо не отидат безплатно да се оперират в държ. болница, няма кой!
69
0
 
18
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Малееее какви бедняци са лекарите
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и докторята са хора,ама последните години замясаха на злобни немски овчарки.Да знаете че те като българи по нищо не отстъпват на нас простосмъртните,просто аршинът им е по-голям и с малко се не задоволяват.Зависта и съперничеството в докторските среди е пословична.Много злоба между тях,а не трябва да са такива хора.Едно време си завиждаха на вилите,по-после започнаха да си завиждат за хотелите.Няма няждане тук.
67
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А иначе доплащаме до 50 процента за здравеопазване!!!!Бедни,болни,корумпирани!!1
66
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Всеки си плаща рано или късно за тарикатлъка! Нека гребат пари, накрая ще загребат два метра пръст! Да ли е лекар, ректор, съдия, прокурор, олигарх или *** крадец, няма значение: "Над най-голямото трева израства, над най-горещото, денят угасва!"
65
0
 
35
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
ЛЕКАРИТЕ ОТДАВНА ЗАПОЧНАХА ЗА ГРЕБАТ ПАРИ С ЛОПАТИ.В КРАЙНА СМЕТКА ЗДРАВНАТА КАСА Я ИЗТОЧВАТ ТЕ, И ВИНАГИ СЕ ЖАЛВАТЧЕ ПЪТЕКИТЕ СА НИСКО ОЦЕНЕНИ, А НИКОЙ, НИКОГА И НИКЪДЕ НЕ ДАВА СПРАВКАЗА СТОЙНОСТТА НА НАПРАВЕНИТЕ ПРОЦЕДУРИ ПО ЗК НА ПАЦИЕНТ В БОЛНИЦАТА!НО ВИНАГИ ПИШАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗАПЛАЩАНИЯ!